Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Önce kendimizi düzeltelim!

Başlatan İsra, 08 Aralık 2005, 18:03:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karanfils

çok güzeldi.hatırladığım kadarıyla buna örnek RAD suresi ayet 11 mealini söylemeyim siz bakın

Tuğra

Alıntı Yapüzgünüm sizler kadar zeki olamayabiliyor insan neden o zaman ehli sünnette kendi arasında 4 e ayrılıyor yol tektide neden onlarda bir konuda ihtilafa düşüyorlar neden ben bence hanefi mezhebi doğrudur diyorum..

Mezheplerin hepsi hakdır,mezhep imamları Müctehid alimlerdir ve Ehl-i sünnet çizgisindedir,şu mezhep daha doğrudur diye kesinlikle kimse söyleyemez,

Mezhepler arasında ki farklılık dal,yaprak,meyve mesabesindedir,yani kök birdir.Ayrıca Fahri Kainat Efendimizin (s.a.v.)şöyle bir hadis-i şerifi vardır. ‘’Ümmetimin ihtilafı rahmettir.’’ Burada kastedilen ihtilaf mezhepler arasındaki görüş farklılığıdır ki ümmet için nimet olmuştur.

Zahiren bakıldığında zıt görünse de gerçekte tam bir rahmettir.Herhangi bir müslüman başı dara düştüğünde dört hak mezhepten biriyle amel ederek sıkıntısından kurtulur.

Mezhepler ile ilgili suale şöyle bir misal ile cevap verilmiş;

’ Bir su, farklı mizaçlı beş hastanın durumuna göre beş hüküm alır,birisinin mizacına göre su ilaçtır,tıbben o suyu içmek ona farzdır.Diğer birisine hastalığı için zehir gibi zararlıdır,su ona haramdır.

Diğer birisine az zarar verir,tıbben ona mekruhtur.Diğer birisine zararsız olmakla birlikte fayda verir tıbben ona mubahtır.afiyetle içsin.İşte hak burada çoğaldı.

Beşi de haktır.’Su yalnız ilaçtır, yalnız vaciptir, başka hükmü yoktur’ denilemez.işte bunun gibi, açık olmayan ve içtihad gerektiren ilahi hükümler de mezheplere göre değişir.’’

Herkes kendi meshebine göre amel eder.

Alıntı Yapben çırpınsamda sitedeki bazı arkadaşlarımın dediğince cehennemliklerdenim deyip zevkle kılamıyorum

Kusura bakmayın ama saçma bir bahane olmuş,ayrıca kimsenin size cehennemlik dediğini görmedim,yazınızda bahsettiğiniz konulara verilen cevaplar kimsenin şahsi görüşü değil,dinin emir ve yasaklarına göre verilmiştir.Müzik dinlemenin hükmü haramsa buna caizdir diyemeyiz herhalde,yada bay bayan karma ortamlara caizdir diyemeyiz,burada doğrular söylenir,müslüman olarak söylemek ile mükellefiz,uygulayabilen uygular,uygulayamayanın hesabı Hz Allah ile kendi arasındadır.

Ayrıca bazı şeyleri yaparken yada yaptıktan sonra (mesela müzik dinlemek gibi) huzursuzluk yada pişmanlık hissetmenizi nimet bilin bence.Bu tip pişmanlıklar yavaş yavaş insanı Allah'ü Tealaya isyan etmekten uzaklaştırır biiznillah.

Esas önemli konu ise umarım mezhepler ile ilgili uygunsuz görüşleriniz yoktur,işte o zaman işiniz iş..
〰〰〰〰🐠

inıirah75

ben çırpınsamda sitedeki bazı arkadaşlarımın dediğince cehennemliklerdenim deyip zevkle kılamıyorum

Kusura bakmayın ama saçma bir bahane olmuş,ayrıca kimsenin size cehennemlik dediğini görmedim   -           kardeş bir üst satırıda okuyun lütfen bana dedi demiyorum sitede gezinirken belirttiğim konuları içeren yazıları lütfen okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız zaten .Bir umutsuzluğa sürükleme var kızımı okutuyorum diye kestirip attıran pervasızca haddini aşan arkadaşLARAYDI SİTEMİM ayrıca müzik konusunu takip edin ya yazılanları okumuyorsunuz yada.....denilseki niyet önemli ne amaçla dinlenildiği önemli denilseydi amenna tabiki disko müziği tabiki cinsel içerikli müzik tabiki sapkınlığa yol açan müzik haram ama bir ilahinin nefesli çalgılar eşliğinde söylenmesini bana kimse haram demesin lütfen her müziği aynı kefeye koyarsanız fitneye yol açar ve vebal alırsınız  tövbe haşa yaradana asileşirsiniz benim demek istediğim buydu sizde zor anliyorsunuz s4))

inıirah75

benim mezheplerle sıkıntım yok hepsine de yaşayış tarzlarınada getirdiği görüşlerede saygım sonsuz bence sizlerde ibret alın islamiyet zorlaştırmamış kolaylaştırmış ne mutlu dinini sevenlere ve sevdirenlere

Tuğra

Alıntı Yapmüzik konusunu takip edin ya yazılanları okumuyorsunuz yada.....denilseki niyet önemli ne amaçla dinlenildiği önemli denilseydi amenna bir ilahinin nefesli çalgılar eşliğinde söylenmesini bana kimse haram demesin lütfen

Size ne diyelim helaldir buyrun istediğinizi yapın,kusura bakmayın ''İslamı kolaylaştırmak'' adı altında islama zarar verenler le bir olamayız,hıristiyanlara yapılan bu oyunlara bizler alet olamayız.Bizler Hz.Allah'a nasıl hesap vereceğimizden korkarız,korkmayan buyursun harama helal deyip yolunu şaşırsın..

Buyrun bu linkleride okuyun,ama iyi okuyun lütfen,nelere itiraz ettiğinizi belki anlarsınız.  s4))

http://www.sadakat.net/forum/islami-sorulariniz-ve-cevaplari/calgili-aletler-sarki-ve-musikinin-dindeki-yeri-t188.0.html;msg1029#msg1029

http://www.sadakat.net/forum/islamgenel/cok-onemli-konu-calgili-ilahi-t4268.0.html

http://www.sadakat.net/forum/islami-sorulariniz-ve-cevaplari/muzikli-ilahi-dinlemek-t5407.0.html

http://www.sadakat.net/forum/fikih-ve-itikad/hip-hopcularin-islami-muzik8221-sacmaligi-t23003.0.html

http://www.sadakat.net/forum/islamgenel/musikinin-dindeki-yeri-t5528.0.html;msg49828#msg49828

http://www.sadakat.net/forum/islamgenel/regaib-kandili-ve-muzik-t7216.0.html;msg64279#msg64279
〰〰〰〰🐠

Günbatımı

Müzik dinliyorsanız dinleyin (önemli olan haram olduğunu kabul etmek), fakat ilahiler bâri bozulmasın! Onlara çalgı karıştırılmasın! Küçücük yavrularımızın bile beyinlerine empoze ediliyor çalgılı ilahiler... Ana okuluna giden günahsız sabilere, çeşitli etkinliklerde müzik eşliğinde dönen semazenlik yaptırılıyor, yine çalgı aletleri eşliğinde ilahiler söyletiliyor. Buna benzer bir sürü şey!..

Kaş yapayım derken gözler çıkıyor. Allah c.c. yardımcımız olsun. Neresinden tutsak, elimizde kalıyor!  :usgunn:

İnşirah75 kardeşim, insana alıştığı, zevk aldığı hatta benimsediği bazı şeyleri bırakmak, elinin tersiyle itmek önceleri zor gelebiliyor. Hele de yıllarca bunların bazılarının haram olduğundan habersizse... Eğer Allah c.c. yolunda olmak isteyen samimi bir Müslüman'sanız (bunu şahsınıza değil, genele söylüyorum, kendim de dahil), ispatı olan, kaynağı olan bu tür bilgileri, uygulamasanız da en azından zihninizde kabul edersiniz. Sonra Allah'ın izniyle birden bire olmasa da zamanla soğur, uzaklaşırsınız zaten...

Bu arada fikirler farklı da olsa, sabırla ve seviyeyi muhafaza ederek paylaşımda bulunan kardeşlerime de teşekkür ediyorum...

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

Fatihan

Kimseye sen cehennemliksin, sen kesin küfürdesin gibi ifadeler kullananmak haddimize düşmüş değil.

Biz dini hükümleri bildirmekle mükellefiz.Eğer bildirmezsek bunun hesabını Allah'a veremeyiz.Bizce asıl vebal budur.
İsteyen uyar, istemeyen uymaz ya da uyamıyordur.Bu o kişinin kendi sorunu.

adıgüzel

yazınızda bahsettiğiniz konulara verilen cevaplar kimsenin şahsi görüşü değil,dinin emir ve yasaklarına göre verilmiştir.Müzik dinlemenin hükmü haramsa buna caizdir diyemeyiz herhalde,yada bay bayan karma ortamlara caizdir diyemeyiz,burada doğrular söylenir,müslüman olarak söylemek ile mükellefiz,uygulayabilen uygular,uygulayamayanın hesabı Hz Allah ile kendi arasındadır.

alıntı

Yetiştirildiğimiz çevreden veya kendimizi yetiştiremediğimizden ben kendi adıma konuşayım çoğu şeyi sorguluyoruz, genel anlamda hemen kabul edivermediğimiz ya da ettik de nefsimize söz geçiremediğimiz için uygulamadığımız islami doğrular vardı veya var.Her ne olursa olsun o doğrular hükmünden birşey kaybetmiyor, biz kabul etsek te etmesek te...
Nasıl ki, bir doktor hastasına sigara sağlığa zararlıdır dese ve hastası bunu içmeye devam etse sigara sağlığa zararlı doğrusu kalkar mı, aynen öyle de,haram denilenler kabul edilsin edilmesin, hükmünden birşey kaybetmeyecek.
Yine, bir hastalık teşhisi koymuş doktora, o hastalık hakkında bilmediğimiz halde, başka birşey demek doğru mudur?
Aynı bunun gibi ilahiyat ilmi okumuş kişilerin, ayet ve hadis ışığında aydınlattığı konular karşısında, tersini iddia etmek de aynısı olsa gerek.
Hz. Allah, cümlemize doğrulukta daim, sevdiklerinden de ayırmasın inşaAllah.

Doğrunun doğruluğu bütün sülalesine akseder hepsini hayra götürür.

helps

Alıntı yapılan: inşirah75 - 12 Ekim 2009, 11:54:18
Bir umutsuzluğa sürükleme var kızımı okutuyorum diye kestirip attıran pervasızca haddini aşan arkadaşLARAYDI SİTEMİM

haddini hududunu bilmeden dini hukumleri kendi kafasina gore olcup bicen yorumlayan,uyaranlari haddini asmakla itham eden, kendi icinde celisen kardes,olcup,bicmeden,dogru durust okumadan insanlari aklina esen yerde,yanitini veremedigin konularda itham edip durmaktan vazgecsen iyi olur.kimin nerede haddini astigi asikardir,lutfen lafinizi bilip oyle konusun!! isiniz gucunuz,dinini akla mantiga gore yorumlayip,hakikatileri hatirlatanlari suclamak,itham etmek.madem icin bu kadar rahat,neden umutsuzluga sevkediyor mesajlar seni

demek bir yerlerde sesini kistigin vicdanin sesini duyorsun,sesi duymana vesile olanlara suclamalar yonlendirecegine dur da tesekkur et.
Fani dünyada kendini hiç edersen, hep olursun.

-Hz. Mevlana-