Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Önce kendimizi düzeltelim!

Başlatan İsra, 08 Aralık 2005, 18:03:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İsra

Hep başkalarını ıslaha çalışmak ve onları düşünmek iyi de bu arada kendi iç dünyamız ne âlemde?

Kazançta mıyız, kayıpta mı? Aşağıya aldığımız âyetler ışığında kendimize yeniden bir çekidüzen vermemiz gerekmiyor mu?

“Gerçek şu ki, insanlar kendi iç dünyalarını değiştirmeden Allah onların durumunu değiştirmez.” (Ra'd 11)

“Bu böyledir, çünkü Allah, bir topluma bahşettiği nimeti ve esenliği, o toplum kendi gidişini değiştirmedikçe asla değiştirmez; ve (bilin ki) Allah her şeyi işiten, her şeyi bilendir.” (Enfal 53)   (alıntı)

antepli

haklısın isra kardeşim.Önce kendimizi düzeltmeliyiz :x
Bu dünyanın cefasından sefasına sıra gelmez.gafil olmayın ilme çalışın geçen günler geri gelmez...

mars

Allah razı olsun kardeşim..

AllÂhümme YÂ Muhavvilel Havli Vel'ahvâl Havvil Hâlenâ İlâ Ahsenil Hâl

talib

Alıntı yapılan: "mars"Allah razı olsun kardeşim..

ALLÂHÜMME YÂ MUHAVVİLEL HAVLİ VEL'AHVÂL HAVVİL HÂLENÂ İLÂ AHSENİL HÂL
bizler zaten başkalarının yanlışlarını anlatacağız derken
kendi doğrularımızı anlatmaya zaman bulamadık.
NEDERSİNİZ KARDEŞLERİM!!!!!!!!!!!

GEZGİN

adamın birinin çocuğu balı çok severmiş.Hatta bir ara o kadar abartmış ki baldanbaşka birşey yiyemez olmuş...
adam bakmış ki olmuyor,onu o civarda bulunan bir dervişe götürmeye karar vermiş.
dervişe durumu anlatmış.derviş de 'tamam.şimdi gidin,40 gün sonra gelin.'
çaresiz geri dönüp kırk gün beklemişler.bu sürenin sonunda tekrar soluğu dervişin huzurunda almışlar...
adam tabii merak içinde ne olacağını heyecanla beklemekteymiş.
derviş çocuğun gözlerine bakıp:
'bal yeme,bal yemeden de yaşanır!' demiş..........
çocuk o andan itibaren balı normal düzeyde yemeye başlamış....
adam hep teşekkür hem de merak içinde dervişe gitmiş:
'efendim.teşekkürler,çocuğum kurtuldu.ancak anlamadığım bir nokta var.
siz bize ilk gelişimizde de aynı şeyi söyleyebilecekken neden 40 gün beklediniz???

derviş şöyle cevap vermiş:
ben balı çok severim.siz bana bu konuyla gelince önce kendim bal yemeyi bıraktım...ki sözümün tesiri olsun
ben balı afiyetle yerken, o yavruya bunu bırak nasıl derim????bu sözümün tesiri olur mu?
önce ben bıraktım bal yemeyi,balsız da yaşanabileceğini gördüm,sonra tavsiye ettim........'

no comment...
An oluyor bir garip hisse kapılıyorum...
Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum?'..........

EFSuN

Çok doğru..
Önce yaşamalı ki, etaftakilere örnek olabilsin..
Rabbim söyleyipte yapmamaktan alıkoysun cümlemizi.
Hayırda önder olanlardan eylesin..
Yüzleri dost, özleri düşmandan usandım..
Hata değil, ettiğim isyandan utandım..

chechen

ABDÜLKADİR GEYLÂNÎ HAZRETLERİNDEN ÖĞÜTLER

Önce kendini düzelt

Önce kendi nefsine öğüt ver, kendi nefsim düzelt. Sonra da başkalarına öğüt ver, başkalarını düzeltmeye çalış. Sana önce kendi nefsinin özelliklerini, kendi nefsinin ne durumda olduğunu bilmen lazım. Kendinde ıslaha muhtaç bir hal var oldukça başkalarını düzeltmeye, başkalarına öğüt vermeye kalkışma. Eğer kendinde ıslaha muhtaç bir hal bulunduğu halde bunu bırakır da başkasının ıslahına kalkışırsan yazık sana!

Başkalarını nasıl ve hangi hallerde kurtarabileceğini bilirsin. Sen kendin kör isen, bir başkasının elinden tutup nasıl bir yere götürebilirsin? Gözleri görmeyen birisinin bir başkasının elinden tutup bir yere götürmesi mümkün olmadığı gibi, kendi nefsini ıslah etmemiş birisinin de başkalarını irşat edip Allah'a götürmesi mümkün değildir. Ancak kendi gözleri gören kişi başkalarını bir yerden bir yere götürebilir.

Denize düşen ve yüzme bilmeyen birisini ancak mahir yüzücü olan birisi kurtarabilir. Aynen bunun gibi, Allah'a insanları ancak Onu tanıyan birisi götürebilir. Allah'ı tanımayan kişiye gelince, Ona giden yolda bu kişi insanlara nasıl rehberlik edebilir ki?

Sana Allah'ın tasarrufundan bahsetme ihtiyacını duymuyorum. Sen Onu seversin, amellerini sırf Onun rızası için yaparsın. Asla Ondan başkası için yapmazsın. Ondan korkarsın, Ondan başkasından asla korkmazsın.
Kim Allah'ı, Resûlünü ve iman edenleri dost edinirse (bilsin ki) üstün gelecek olanlar süphesiz Allah'ın tarafını tutanlardır.(Maide 55,56)

armonya

Bırakın kendimizi eleştirmeyelim bizler mükemmeliz :P  başakalarını eleştirelim daha zevkli oluyor :gul:  :wink:
Ne azap ne sitem yalnızlıktan...Kime ne; aşılmaz duvar bendedir...Süslenmiş gemiler geçer açıktan, Sanırım, gittiği diyar bendedir. Yaram var...Havanlar dövemez merhem, Yüküm var... Bulamaz pazarlar dirhem, Ne çıkar; Yollar ki, Allaha çıkar, bendedir...

chechen

Kendinden başkasını asla çirkin görme, kötü ilan etme. Ta ki, amellerin güzel olsun. Bir şeyi iyi ve güzel ilan etmek de, kötü ve çirkin ilan etmek de şeriatın işidir, akılların işi değildir. (ABDÜLKADİR GEYLANİDEN)
Kim Allah'ı, Resûlünü ve iman edenleri dost edinirse (bilsin ki) üstün gelecek olanlar süphesiz Allah'ın tarafını tutanlardır.(Maide 55,56)

İsra

Alıntı Yapderviş şöyle cevap vermiş:
ben balı çok severim.siz bana bu konuyla gelince önce kendim bal yemeyi bıraktım...ki sözümün tesiri olsun
ben balı afiyetle yerken, o yavruya bunu bırak nasıl derim????bu sözümün tesiri olur mu?
önce ben bıraktım bal yemeyi,balsız da yaşanabileceğini gördüm,sonra tavsiye ettim........'

:x  söylediğimiz ile yaptığımız bir olsun ki söylediğimiz tesir etsin

inıirah75

Kendinden başkasını asla çirkin görme, kötü ilan etme. Ta ki, amellerin güzel olsun. Bir şeyi iyi ve güzel ilan etmek de, kötü ve çirkin ilan etmek de şeriatın işidir, akılların işi değildir. (ABDÜLKADİR GEYLANİDEN s4))

Tuğra

Alıntı yapılan: inşirah75 - 09 Ekim 2009, 09:35:56
Kendinden başkasını asla çirkin görme, kötü ilan etme. Ta ki, amellerin güzel olsun. Bir şeyi iyi ve güzel ilan etmek de, kötü ve çirkin ilan etmek de şeriatın işidir, akılların işi değildir. (ABDÜLKADİR GEYLANİDEN s4))

Çok güzel söylemiş Abdülkadir Geylani Hz.'leri,herkes hissesini almalı,özellikle şeriat kurallarını hatırlatan kardeşlerimizi dar görüşlü,örgüt üyesi olarak suçlayanlar!

şeriat sence bence ve akıl işi olmadığına göre.  s4))
〰〰〰〰🐠

inıirah75

sence bence yoktuda islamiyet neden bu kadar kollara ayrıldı kardeş

Tuğra

Alıntı yapılan: inşirah75 - 10 Ekim 2009, 18:36:38
sence bence yoktuda islamiyet neden bu kadar kollara ayrıldı kardeş

Kardeş size birşeyi anlatabilmek gerçekten zor  +=),cevap zaten sorunuzun içinde sence bence diyenler çok olduğu için.

Doğru olan Ehl-i Sünnet çizgisidir ve bu çizgide sapmadan ilerleyen alimler ve onları takip etmeye çalışan insanlar,bu kadar basit.
〰〰〰〰🐠

inıirah75

üzgünüm sizler kadar zeki olamayabiliyor insan neden o zaman ehli sünnette kendi arasında 4 e ayrılıyor yol tektide neden onlarda bir konuda ihtilafa düşüyorlar neden ben bence hanefi mezhebi doğrudur diyorum..rabbim NE KADARDA AZ DÜŞÜNÜYORSUNUZ diyor sık sık o kadar soru varki aklımda sizi dinledikçe elimi eteğimi dünyadan çekip dağlara çıkasım geliyor başka bir zat-ı dinlediğimde daha umutlu daha elini taşın altına sokabilen bir insan olabiliyorum sizleri dinlediğimde inanılmaz günahkar yatacak yeri olmayan biri gibi algılayıp namaz dahi kılarken tövbe haşa islamın çizgisi keskin geçen müzik dinledim bir kadınla tokalaştım kızımı okutuyorum falan komşumun düğününe gittim . ben çırpınsamda sitedeki bazı arkadaşlarımın dediğince cehennemliklerdenim deyip zevkle kılamıyorum beni bir çırpıda cehennemine koyacak rabbime tövbe haşa asileşebiliyorum oysaki biz ailecek orucunu tutan kızını okutsa dahi ona vakit namazlarını kıldıran cennetin anaların ayakları altında olduğunu bilip hala onlarla yaşayan zekatını veren gönlü peygamberi için çırpınan ve rabbinin rahmetinin engin olduğuna inanan biçare kullarız benim sizden ricam ne olur kestirip attırmayın ırak ın başına gelenler lütfen bizim başımıza gelmesin.NE OLUR BİRBİRİMİZİ SEVELİM