Dünyanın ilk ansiklopedisi nerededir?

Başlatan Lika, 28 Aralık 2009, 22:12:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lika

İlk ansiklopedinin 1690'da Paris'te yayınlandığının biliniyordu ancak daha eski tarihlerde yazılan ansiklopedinin ellerinde olduğunu söyleyenler var. Peki bahsi geçen  ansiklopedi nerededir?
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

zeberced

Sorulardan Beklenmedik cevablar cikiyor hep... :hihi :hihi

Ben sansimi zolayip cevab veriyorum

Ilk ansiklopedi nerde ? Lika sizde  olabilirmi  ... :hihi :hihi

Fatihan

Lika

zeberced, Allah iyiliğinizi versin kardeşim :)

Ufak bir ip ucu verelim: Bu yer, Doğu Anadolu bölgemizde :)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

ene dost

Neden bilmem içimden Erzurum demek geliyo  e52))
fg2))
Nakşibendi beyazdır, leke kabul etmez. (Gavs-ı Sani)

Fatihan

Lika