Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Yürek Fethi

Başlatan duaekseni, 23 Kasım 2005, 23:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

duaekseni

YÜREK  FETHİ

İnsan paylaşan bir varlıktır.Kalıcı olan değerler paylaşılarak büyür.Bu değerlerin başında insan kalbini doyuran,manevi boyutunu yücelten,insana metafizik derinlik kazandıran,insanı ebedileştiren değerler gelir.Bunların başında da İMAN gelir.
  Siz hiç iman paylaştınız mı?
   Eğer paylaşsaydınız büyüdüğünü,hatta aritmetik olarak arttığını görecektiniz. Paylaşmayan bunu bilemez.Paylaşılmaz ise bizdeki mevcut iman bile iktidarsızlaşır. Yüreğimiz imanımıza zindan,imanımızda mahkumu olur. Bittiğinizi,yittiğinizi fark edersiniz.İmanın dostu olmaz isek bedeli ağır ödenir.Bu ümmet ne acılardan, sancılardan geçti.Kendimizi düzeltmez isek daha da geçecek.
   İnsanlık tarihi iki yatakta akar.İman ve Küfür .
   Peki siz hangi yatakta akıyorsunuz? Şu caddelerde akan fısk-ı fûcur lağımlarının içinde kendinizi kaybederseniz peygamberlerin, sıdıkların,nebilerin,velilerin,şehitlerin ve onların izinde yürüyenlerin yatağında akmıyorsunuz demektir.Onlarla tanışmadınız,tanışmayacaksınız ve onlarla bir gün buluşamayacaksınız demektir.
    İçinde yaşadığımız çağ itibariyle;  fravunun sarayında büyüyen Musa’da olsanız, nemrudun yönetiminde bulunan İbrahim’de olsanız yapacak bir şeyleriniz vardır.        
  Tıptı onlar gibi.
  Nedir yapacağınız şey?
  Bu yangında bir can kurtarmak.Etrafınızda binlerce âma ,adımlarının kendisini cehennemi yangına götürdüğünü bilmeden gidiyor ve sizde görüyorsunuz.Siz ağzınızı açmazsanız ateşe koşuyorlar.Yanmalarını görmek zevk verir mi? Uyarıp dur deseniz kurtulacak idiyse ateşe düşen o kimselerin katili  bizler olmazmıyız? Allah bizi katil diye hesaba çekerse haksızlık mı etmiş olur?
  Hiç vakit kaybetmeden başlatmamız gereken öncelikli seferberlik;insan seferberliği.
  Allah’ın huzuruna çıktığımızda kendimize şefaatcılar hazırlamak adına.İşte en büyük şefaat budur.Yarın hesap gününde “Bu kulumun lehinde ve aleyhinde konuşacak olanlar kalksın” dediğinde  insanların arasından “Yarabbi! Ben onun lehinde şahidim.Benim imanıma o vesile oldu.Dünyada benim ateşimin önüne o gerilmişti.Benim imanımın indinde bir değeri varsa ,benim için değil,imanım için onu affet” demesini hangimiz istemez?
  Hiç iman doğurdunuz mu? Bunun için cinsiyet fark etmez. İnsan ölümlüdür,imansa ölümsüz.Evladınız bile size ihanet edebilir ancak iman asla.Bunun için öncelikle peygamberi bir aşk gerekir.İnsanların mutluluğu uğruna hayatını ortaya koyabileceği bir aşk.Şehit onun için en büyük aşıktır. Çünkü İslam mutluluğun öbür adıdır.Şehitlik İslam’ı insana ulaştırmak,mutlulukla insanı buluşturmak demektir.Cihad da insanla İslam arasındaki engeli kaldırmaktır.Peygamberin bir tek insanı İslamla buluşturmak,İslamı ulaştırmak için çektiği acı,sancıda hep bu yüzden.”Bir Adem,bir alem “diyerek çıktılar yola.İbrahim’in dört bin yıldır,Peygamber’(sav)imizin bin dört yüz yıldır bıraktıkları mesaj silinmedi,yaktıkları ateş sönmedi.İsmail’i ıssız bir vadiye bırakmıştı İbrahim.O vadiye meftun olan yüreklerin aşkla şevkle milyonlar adedince sesleri yankılanıyor hep bu aşk yüzünden.Evet, önce aşk gerekir.Daha sonra bilgi.Cehalet felakettir,paylaşılmaz.Paylaşırsanız büyük felaketi hazırlarsınız. Bilgi ve aşk.Aşk imanın, bilgi irfanın kardeşidir.
   Sizin elinizi kolunuzu bağlayıp,aktivitelerinizi yok etmeye çalışanlar,yüreğinizle insan kazanma kabiliyetinizi yok edemezler.Şu evrensel cehennemden bir can kurtarmaya çalışın.Kendiniz için şahitler biriktirin.”Bu yıl Allah’a bir insan hediye ettim mi” diye sorun kendinize.Bir ömür boyu hiç hediyeniz yoksa gerçekten kısırsınız demektir.Kısırlık fiziki doğum yapamamak değildir.O Allah’ın çok zor ve sonunda müthiş müjdesi (sabredenler için)olan bir imtihanı.Asıl kısırlık;bir insan kazanamamış,bir insan doğuramamış olmaktır.Daha da kötüsü ,birkaç insanın malen ölümüne sebep olmaktır.Mahşerde  sizden şikayetçi olan bu kişilerin aleyhinizde  şahitliğini düşünün.
  Bugün ümmet harap olmuş bir eve dönmüş.Yangına ,sele,depreme uğradı hanemiz.Anne,babalar katledildi,çocuklar öksüz ve yetim bırakıldı.Haneyi basan saldırganlar en göz alıcı çocuklarımızı esir etti,beyinlerini yıkadılar.Kendi çirkin emellerine alet ediyorlar.Geride kalan bir kaçı köprü altına kaçtı.Birkaçını sağdan soldan gelenler evlatlık aldı.Birkaçı da kimsesizler yurduna verildi.Ümmet ailesinin durumu bu.Tekrar bir araya toplamak bu ümmetin içinden çıkacak şuurlu insanların vazifesidir.
  Ümmetin kayıp çocuklarına el uzatın.Sokakta gördüğünüz her gence bundan ne güzel Müslüman olur deyin.
   Bir başkası günah işlerken ağladınız mı, içiniz yandı mı hiç?Bunu yapmadınızsa “Birr”e ulaşamazsınız.”Ümmetim!Ümmetim!” diyenin sancısını hiç duydunuz mu?
   Ailemden kaçmış ümmetin ”yitik çocuğu” ne hallere düşmüş diye içiniz hiç “cızz” etimi ?Küçükken kaybettiğiniz kardeşinizi arar gibi aradınız mı ümmetin” kayıp evlatlarını” ?
    Şu sokaklardaki yitiklere , Allah’ı Allah’ın düşmanlarından öğrendiği için, İslam’ın mahkum edildiği ortamda öğrenip ,Müslümanlara düşman olduğu için yaklaşıp İslam’a davet etmeyi düşündünüz mü hiç?İntizar yerine Peygamber gibi “Yarabbi! Onlara hidayet et. Onlar bilmiyorlar” diye dua ettiniz mi hiç?
   Allah size her işinizde ,eyleminizde adil olmayı emrediyor.Tevhid imanın amacı,adalet İslam’ın amacıdır.Sonra ihsanla muamele etmeyi emrediyor. İnsanların yüreğini iyilikle çelmeyi ve o yüreği Allah’a hediye etmemizi istiyor.Yakınlarımızda olanlara kendimizde olandan vermemizi emrediyor .Vereceğimiz 1. şey İman’dır.İman,sevgi,muhabbet,sadaka ,bilgi verdikçe çoğalan değerlerdir.Ve bizleri her türlü aşırılıktan nehyediyor.
  Bir mü’mine; bilmediğini öğrenmek,öğrendikten sonra yaşamak,yaşadığını başkalarına aktarmak sırasıyla farz olan emirlerdir/görevlerdir.
  İşte “EMR BİLMA’RUF NEHY ANİLMÜNKER” in doğru süreci budur.
  Bunu yapabilme gücü sadece İslam’a gönül veren insanların yüreklerinde saklıdır. O güç harekete geçtiğin de,yürekleri sağaltan bir hayat soluğu olacak ve yürek fethi gerçekleşecektir.
 “Ey Mü’min olduğunu iddia edenler!Kendinizi ve terbiyesiyle yükümlü olduğunuz kimseleri yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennemden koruyun”(66/6)

“Qûlû lâ ilahe illAllah,tuflihû”(Hadis-i Şerif)
(La ilahe illAllah deyiniz,kurtulunuz.)

Selam ve muhabbed ola..
(duaekseni)

Yürek Fethi/Mustafa İSLAMOĞLU Denge Yayınları-211 sayfa

them

Her sahifesi dikkat ve titizlikle okunması gereken güzel bir eser...
Emeği geçenlere teşekkürler...
Zamanların sırrını açamıyor gün'lüğüm
Ellerim yazamıyor, gırtlağım düğüm düğüm
HÜZÜN YAĞMURLARI'nı kim nasıl durduracak?
İki göz iki çeşme ağlıyor bütünlüğüm.
(Ahmet Selim)