Sizce bu sineğin özelliği nedir?

Başlatan Lika, 26 Aralık 2009, 23:15:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aybala

sivrisinek ama değilmi?

sadece dişileri ısırır,kanı beslenmek için değil, yavrularını beslemek için kullanırlar
ÇocukLuğumu özlüyorum. Yara bere içindeki dizLerimi.
Pamuk heLvaya yapışmış suratımı. Elma şekerine bulanmış ağzımı.
YaramazLık yaptığımda annem göremesin diye sakLandığım kapı ağzını
Oysa Çoktan sobeLedi hayat

osmanli

Alıntı yapılan: aybala - 28 Aralık 2009, 03:23:20
sadece dişileri ısırır,kanı beslenmek için değil, yavrularını beslemek için kullanırlar
bunu bilmiyordum tesekkürler demekki bazi insanlari isirmiyor kanlari zehirli oldugu icinmis

Lika

Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

aybala

erkek sivrisinek daha doğrusu sivrisineğin erkeğine sivrisinek değil sinek denir çünkü ısırmaz.
dolayısı ile hortumu yok.o yüzden sivrisinek mi?diye tereddüt ettim  -))?
ÇocukLuğumu özlüyorum. Yara bere içindeki dizLerimi.
Pamuk heLvaya yapışmış suratımı. Elma şekerine bulanmış ağzımı.
YaramazLık yaptığımda annem göremesin diye sakLandığım kapı ağzını
Oysa Çoktan sobeLedi hayat

Lika

O zaman şöyle düzeltelim, sinek :)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Günbatımı

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

HuZEyfE_13

Yanlış hatırlamıyorsam bu sinegin yusufcuk gibi bir adı vardı. Özelliği ise; bu sinek birine ya da bi yere doğru yaklaşırken bir takım özelliklerinden dolayı sinegin yaklaştığının farkedilemeyişidir. Normalde bir uçak ya da sinek size doğru yaklaştıkça, gittikçe büyür. Uzakta görülen bir uçakla yakından görülen bir uçağın boyutu farklıdır öyle degil mi? Ancak bu sinek size doğru yaklaştılça boyutu aynı kalıyor ve yaklaştığı anlaşılamıyor. Bu sayede bir takım savaş uçaklarının dizayn edildigini duymuştum. Ama bu sinek o sinek mi bilmiyorum, şansımı deneyim dedim :)

zeberced

duha

En yakın makro çekim yapılan sinek mi  t3))
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Lika

Arkadaşlar gerçekten her bir yorumda farklı bir özelliğini öğreniyoruz sineğin, bunun için hepinize teşekkür ediyorum. Ancak henüz doğru yanıt bulunamadı :)

ene dost

Yer çekimine meydan mı okuyor acaba, şey çok akrobasi hareket içerisinde poz vermiş de :)
Nakşibendi beyazdır, leke kabul etmez. (Gavs-ı Sani)

Lika

Güzel bakış açısı ama yine doğru yanıt değil :)

Tuğra

Normal bir sinek işte, diğer sinekler nasılsa buda aynı, farklı bir özelliği yok.  fg2))
〰〰〰〰🐠

Hâsıl-ı Kelam

Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

Lika

Alıntı yapılan: Tuğra - 29 Aralık 2009, 01:49:39
Normal bir sinek işte, diğer sinekler nasılsa buda aynı, farklı bir özelliği yok.  fg2))

Hayır, onu diğerlerinden ayran çok önemli bir özelliği var  l5))

Alıntı yapılan: Hâsıl-ı Kelam - 29 Aralık 2009, 01:54:49
Uçamıyor mu?

Hayır uçabiliyor  :)