Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

cem yılmaz....

Başlatan ASUDE, 22 Kasım 2005, 22:45:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ASUDE

CEM YILMAZ'IN COCUKLUGU

Ben cocukken cok salaktim.Edip Akbayram'in ismini  Edi zannederdim. Yani o, benim icin "Edi Pakbayram"di.

Ablama, "Nasil olup da koca bir gunu  canin sikilmadan   evde oturarak geciriyorsun?" Demistim. "Buyuyunce  insanin cani sokakta oynamak  istemez ki" cevabini vermisti . Uzunca bir sure buyuyup buyumedigimi anlamak icin  kendime, "Canin sokakta  oynamayi istiyor mu?" diye sormustum.

Sabahlari kalktigimda aklimin hala yerinde olup olmadigini anlamak icin 2+2, 3+4 gibi toplama islemleri yapardim. Sonuclar dogru olunca da   cok sevinirdim.  

Dedemle parka gittigimiz bir gun TRT'ciler cekim icin  oradaydi.Beni oynarken cektiler. Yayin gunu bizim aile jeneriginde gozuktugum cocuk   programini izlemek icin   televizyon  basina gecti.Kendimi ekranda gorunce,   "Beni niye    parkta  unuttunuuuz?" diye gozyaslarina bogulmustum.

"Geri vites" kavramim yoktu. Sofor,  kolunu koltuga atip arkaya    dogru bakinca araba otomatikman geri  geri gidiyor zannederdim.

Benden buyuk kuzenlerim dondurmacilarin  dondurma kulahlarinin sivri  kismiyla kulaklarini karistirdigini  soylemisti.Inanmistim. Hala da kulahlarin sivri kisimlarini yemem.  cope atarim.

Babaannem bir gun gelirse  sevdigim dizilerin olmadigi bir  gun gelsin istiyordum.

Abimle Karaoglancilik oynardik. O  Karaoglan olurdu, beni de Bizans askeri   yapardi. Sonra evire  cevire   doverdi. cok   muhim bir sey yaptigimi sandigim icin  canim yansa bile hic sesimi cikarmazdim.

Yesil ve siyah zeytinin ayri agaclarda  yetistigini sanirdim.  

Bulmacalardaki,  "Annenin erkek kardesi"   kismina dayimin bes  harfli ismini  sigdirmaya calisirdim.

Anaokulunda patates baskisi yapmayi  ogrenmistik. O kadar hosuma gitmisti ki, evde duvarlara, masa ortulerine  filan basmistim.Ancak sanat merakim annemin yeni aldigi  beyaz etege patatesi yapistirmamla son   bulmustu. Hem gonlunu   almak hem de el koydugu  patateslerime kavusmak  icin dahiyane bir fikirle ogretmenimin  yanina gittim.

"Annem" yazisini patatese oydurttum.Sevincle eve  gelerek soyundum. Renkli boyalara  batirdigim patatesi vucudumun her tarafina bastim. Sonra da  annemin karsisina gectim.    Beni o halde gorunce  aglamaya baslamisti.

Madonna ile Maradona'yi kardes zannederdim. Kendi kendime, "Bunlarin babasi ne sansli be.    Bir cocugu  futbolun krali,   biri muzigin kralicesi"derdim.

Birinden ozur diledigim zaman Allah'in  bana bir ozur verecegini sanirdim. Sakat olacagimi dusunup hemen "diledigim ozru " geri alirdim.    

Kurban Bayrami'nda toplanan derilerden ucak yapildigini sanirdim.Ucaklarin dis yuzeyinin  bu derilerle kaplandigi  icin  Turk Hava Kurumu'nun topladigini dusunuyordum. Ucak kacirma  filmlerinde silahla ates edildiginde ya da bomba patladiginda,  

"Ayyy! Deri delindi!" derdim.

"Gil" diye konusanlari fakir zannederdim.

Annem banyodan ciktiktan sonra babamin  soyledigi, "Sihhatler olsun" lafini "Saatler olsun" diye  anlardim.  Bunun  da, "Banyoda amma cok kaldin" gibi   bir sey demek oldugunu sanip babamin anneme kizdigini dusunurdum. Annemin  buna karsin  niye sadece,  Sagol" dedigini merakederdim. "Ne kibar  kadin,derdim.

dihancioglu

BU Cem yılmazında  en önemli özelliği aslında kendi anlattıklarına önce kandisinin gülmesi.Onu ilk seyrettiğimde acaba onun gülmesinden sonra efekmi yapıyorlar diye merak etmiştim....Argolukları olmasa espirileride güzel.Günümüzded argo olmayan espiriye gülme anlayışı azaldı sanırım :!:

Aktardığın için sağol sıyırtık kardeşim.. :wink:
Of eşrafından 80 yıllık bir M E K T U P

antepli

:D  :D  :D
Bu dünyanın cefasından sefasına sıra gelmez.gafil olmayın ilme çalışın geçen günler geri gelmez...

GEZGİN

bunlaarı bilmiyordum :D
An oluyor bir garip hisse kapılıyorum...
Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum?'..........

EFSuN

Bende küçükken küreklerden korkardım.. :P  :?  Biliyorum çok alakasız ama ödüm patlardıı..  :D
Yüzleri dost, özleri düşmandan usandım..
Hata değil, ettiğim isyandan utandım..

yusufum

Alıntı yapılan: "EFSuN"Bende küçükken küreklerden korkardım.. :P  :?  Biliyorum çok alakasız ama ödüm patlardıı..  :D

:D
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

EFSuN

Birşey daha var..
Hatırladıkça sinir oluyorumm. :evil:
Kardeşimle oyun oynardık. O istediği olmayınca 'banene oynamıyorum' diye tuttururdu. Bende yeterki oynasın diye her istediğini yapardım..  :roll: Zavallı ben..
Ama şimdi isterse oynasın.. :D Çook yalvarır ama ben oynamam ki banane.. :P  :D

GEZGİN

Alıntı yapılan: "EFSuN"Birşey daha var..
Hatırladıkça sinir oluyorumm. :evil:
Kardeşimle oyun oynardık. O istediği olmayınca 'banene oynamıyorum' diye tuttururdu. Bende yeterki oynasın diye her istediğini yapardım..  :roll: Zavallı ben..
Ama şimdi isterse oynasın.. :D Çook yalvarır ama ben oynamam ki banane.. :P  :D

:D  :D  :D  :D  :D

efsun alemsin ya :D
An oluyor bir garip hisse kapılıyorum...
Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum?'..........

EFSuN

:D
İltifattı değil mi..  :D
Eh.. Öyleyimdir.. :P  

yusufum

Alıntı yapılan: "EFSuN"   :D
İltifattı değil mi..  :D
Eh.. Öyleyimdir.. :P  

iltifat iltifat... :oops:  Başka ne olabilirki :)
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

EFSuN

ASUDE

Nihle

böyle eylenceli yazılarınız için teşekkürler :)  :)   :gul:   :gul:  :gul:
Sanmam ki taleb-i devlet ü cah etmeğe geldik!!
Biz aleme bir YAR için ah etmeğe geldik!!..

Günbatımı

[/quote
Alıntı yapılan: dihancioglu - 25 Kasım 2005, 04:57:55
BU Cem yılmazında  en önemli özelliği aslında kendi anlattıklarına önce kandisinin gülmesi.

Ben C. Yılmaz'ın gülmesinden ne söylediğini tam olarak anlayamıyordum bile... Hayır, espriyi yapıp da hep beraber gülsek neyse de, o henüz esprisini yapmadan gülmeye başlıyor. Gülerek konuştuğu için de ne söylediği tam olarak anlaşılmıyor... :D

Çok güldüm Asude, teşekkürler...
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

Uludag

Zaten onun gülmesine gülüyorlar, anlatmasina degil... :)
Ya rabbi, şu acizi ümmeti Muhammede hizmet etmeğe muktedir kıl.