Eğlence amaçlı binilen gondolun hükmü nedir ?

Başlatan duha, 21 Aralık 2009, 04:32:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İsra

Alıntı yapılan: Hâsıl-ı Kelam - 23 Aralık 2009, 01:13:40
Alıntı yapılan: İsra - 23 Aralık 2009, 01:11:36
s.arabistanda sırf bayanların girebildiği lunak parklar var olurdu bir gün yolunuz düşerse o taraflarea istediğiniz kadar binin fg2))

İsra senin bu yazdığını kapitalistler görmesin hemencecik açarlar vAllahi islami lunaparkları, aslında süper fikir.İslami hotel, islami plaj, islami disko! var da neden lunapark olmasın derler :)

eğlenmek isteyenler için açılsa hiç fena olmaz   fg2))

hatta erkeklerin yalnız almadığı alışver merkezleri bile var. e58))

Hâsıl-ı Kelam

Suyun akması konusu evet başka, ama fıkıh kaidesidir akan su pislik tutmaz diye biliyorum.Tabi onun da belli şartları var.Nurul İzah da ayrıntılı olarak geçmesi lazım.
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

Tuğra

enfanın hasar gören klavyesi arada kaynadı..
〰〰〰〰🐠

Hâsıl-ı Kelam

Olayı provoke etmenin de bir vebali yok mudur?

Tuğra

〰〰〰〰🐠

Hâsıl-ı Kelam

enfa

İsra o tarafa göç için yoğun talep olacak sayende :)

İstifra yazınca da farklı bir şey anlaşılmıyor ki sonuç olarak aynı yere çıkıyor  ş2))

Tuğra klavyeme üzüldü tabi provoke yok ortada.

Neyyyse..

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Hâsıl-ı Kelam

Üzüldü ise size bir klavye de alabilir gibime geliyor.Hediye alıp vermek, müslüman kardeşinin zor zamanında uardımcı olmak da güzel hasletlerden.

duha

Enfa ,kardeşim konuyu açan olarak klavye benden körükleyenler de diğer parçalarını tamamlasın  m2))

Hâsıl-ı Kelam ,teyze ve amca yaş standartı genelde 30 olduğu için öyle söyledim  e56)) Fehimtu ehi  ;)

Dediğim gibi lunaparkın sessiz sakin zamanlarını seçebilirsiniz,olurda çığlık atarım bağırırım ,ayılırım,bayılırım diyorsanız ne siz binin ne vebale girin nede diğer kişilerin kulak zarlarını zedeleyin  :hihi
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

hu-dercan

Alıntı yapılan: Mücteba - 22 Aralık 2009, 12:13:19
Sadece gondol olarak düşünmemek lazım.
Bir tarafta;
1- Amacı sadece eğlence olan bir Alet
2- Hâremlık ve selâmlığın söz konusu olmadığı bir ortam,
3- Yüksek desibelde sesin varlığı,
4- Harcanan zaman
5- Harcanan para.

diğer tarafta;

Ehli Sünnet ve Takva

Which one?

everything  g2))

duha

söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

hu-dercan

Alıntı yapılan: duha - 23 Aralık 2009, 23:26:06
O zaman biz ölelim  e56))

Siz bilirsiniz! +=) Bilmiyorsaniz Fatihan kardese sorun o size fetva bulur! zs2)) Mücteba kardes disinda hangi bir secenek Kur'an-î Ahlak'a yakin? Ehl-i Sünnet olan buyursun versin fetvayi.Zaten verilmiste.... s4))                   

helps

clausewitz bakis acin icin seni tebrik ettim &)

eger buradaki kardeslere kalsak elimizi kipirtadmamiz bile bize bir vebal olarak geri donecek

adamin eglence anlayisina gore tercihleri degisir kardesim

birisi sahilde uzun yuruyus ile eglenir birisi gider lunaparkta diledigi araca biner ister korkar ister af buyurun istifra eder isteyen de buna bindiginde zaten boyle bir durumun basina ya da binenlerin basina gelecegini hesaba kattigindan basina geleni ceker

adrenalin anlayisi kisiden kisiye degisir

neredeyse insanlari lunaparka gidiyorlar diye gunahkarlar guruhu diye ilan edecegiz pes

hem eglenirim hem de seri olculere dikkat ederim dersen git duha nin dedigi gibi sabah bin istedigin araca

o saatte zaten muzik filan da duyulmaz ihtimal

zaten su muzik belasi sadece lunapark ya da eglence merkezlerine mi mahsus?

neredeyse adim basi nerede olsak muzik caliyor ve biz bunu kapatirmak durumda olmadigimiz icin mudahale edemiyoruz oyle degil ml?

madem takvaliyim gitmem de binmem de diyorsan

gidenleri takvasizlikla itham edebilmen icin senin de verdigin maddelere bi hakkin riayet etmen lazim.

klavye basinda takva yi 1000 kere de yassan yasamadiktan sonra ne fayda?

haremlik selamlik da ayni sekilde

binilen otobusler minibusler de haremlik selamlik olsa keske ama yok

ama haremlik selamlik degil diye neden kimse binmemezlik edemiyor

verilen olculer guzel de ne kadari yasanabiliyor

adamlar ulasim araci diye telefirige biniyor?

ondan daha tehlikelisi var mi?

ama kendini bile bile tehlikeye atiyor ne olacak simdi en iyisi tabanlara kuvvet desin bir guzel ciksin koca dagi

ameller niyetlere goredir

millet eglenmek icin bir yere gidiyor cesareti de var biniyor en tehlikelisinden gelen araclara

ama niyeti eglenmek eglenmek eglenmek

clausewitz in verdigi ornkler gibi o halde her kullanilan arac bizi mutlak iyiye goturur zarar vermez diyebilirmiyiz?

zevk icin bindigi attan duserek olen simdi ne hukumdedir?

gezmeye gideyim derken arabasinda kaza yapan?

ya da tren ya da hizli trenle sehirler arasi giderken gezmek icin kaza yapan?

ya da ucak veya helikoptere bindiginde kaza geciren?

ya da soyle bir deniz havasi nehir ya da gol havasi alayim da acilayim diyip kayiga binerken kaza geciren

vs vs vs

bunlari yaparken hangi amac ne niyet ile yapiyordu onu sormak ogrenmek lazim degil mi?

yalnis anlasilmasin fetva vermek haddimize degil sadece meseleyi bu sekilde ya da ya da ya da diye uzatirsak lastik gibi uzadikca uzar icinden biz bile cikamayiz efendim

en basit bir sahil yerinde bir lokanta ya da eglence merkezinde alisveris merkezinde bile sizin verdiginiz takva olculeri yasanamiyor maalesef durum budur

simdi nerede ise adim basi gunah carsisi olmusken bu insanlar biraz kafalarini bosaltmak icin ne yapsin?

dort duvara kapanip kafayi mi yesin?

gondola gelene kadar buyrun ne eglenme araclari var ve hepsi de insan yapimi oldugu icin tipki araba kayik helikopter tren telefirik gibi garantileri yok.

cesareti olan buyursun binsin  :kart

//////

tehlikesiz eglence isteyenlere atli karinca tavsiye ederiz e78))

//////////
ince eleyenlere bir soru daha

peki sirf boyle egleniyor diye takvasizlik ile itham edilenlere bir kul hakki soz konusu mudur?????
fg1))
Fani dünyada kendini hiç edersen, hep olursun.

-Hz. Mevlana-

hu-dercan

'ATA BiNMEK iÇiN JOKER OLMAK GEREKMEZ!' (benim sözüm)

"Bismillahirrahmanirrahim" dediniz ve evinizden çiktiniz.Evinize dönünceye kadar attiginiz her adimda hanenize sevap gelir ve varacaginiz mekan arasinda ruhunuzu teslim etseniz,niyetiniz üzeri Sehit olursunuz.

Siz neden bahsediyordunuz sahi?

Bizler müslümaniz ve dinimiz geregi yasamak zorundayiz (Günah ve sevaplarimizla).Sen mükemmel bir mü'min olabilirsin,dogrudur ama ben bazen yanlisliklar yaparim ve buda dogrudur.Bu yaptigim yanlislar Íslam'a mâl edilmemelidir.Yanlis,benim yanlisimdir!

Söylenen söz ve yazilan yazi öyle degildir,incelenir,arastirilir.

Bu fakirin baslikta görebildigi en güzel,anlanimli yazi Mücteba kardesimizden geldigi içindir.

'Ameller niyetlere göredir'

Ne için amel,hareket,icraat,yapilanla,tutum durumundaysa iseniz(!) niyetinizi ben dahil hic kimse bilemez ama birisi varki çok iyi bilir;

Allah!

Azabindan cümlemizi korusun.           

İsra

Alıntı Yapeger buradaki kardeslere kalsak elimizi kipirtadmamiz bile bize bir vebal olarak geri donecek

fazla abartmayalım :)

Alıntı Yapneredeyse insanlari lunaparka gidiyorlar diye gunahkarlar guruhu diye ilan edecegiz pes

e52))

Alıntı Yapklavye basinda takva yi 1000 kere de yassan yasamadiktan sonra ne fayda?

bir ihtimal yaşanmıyorsa bile görevimiz doğrusunu yazmaktır.

Alıntı Yapbinilen otobusler minibusler de haremlik selamlik olsa keske ama yok

ama haremlik selamlik degil diye neden kimse binmemezlik edemiyor

verilen olculer guzel de ne kadari yasanabiliyor

adamlar ulasim araci diye telefirige biniyor?

ondan daha tehlikelisi var mi?

ama kendini bile bile tehlikeye atiyor ne olacak simdi en iyisi tabanlara kuvvet desin bir guzel ciksin koca dagi

bunlar mecburi şeyler keyfi değil ki

Alıntı Yapsimdi nerede ise adim basi gunah carsisi olmusken bu insanlar biraz kafalarini bosaltmak icin ne yapsin?

dort duvara kapanip kafayi mi yesin?

tabi ki de yemesin kafasını boşaltmak için daha güzel ve faydalı şeyler bulsun =)

Alıntı Yapcesareti olan buyursun binsin  :kart

cesaretimiz var çok şükür ama bir taraftan acaba böyle tehklikeli şeylere binmenin ne kadar uygun olduğunu düşünmeden edemiyor insan

Alıntı Yapince eleyenlere bir soru daha

peki sirf boyle egleniyor diye takvasizlik ile itham edilenlere bir kul hakki soz konusu mudur?????

kim etti e52))