Eğlence amaçlı binilen gondolun hükmü nedir ?

Başlatan duha, 21 Aralık 2009, 04:32:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ay Iıığı

Hocamız bu başlığı okursa gondola binmişten beter olabilir.  e58))

duha

Hâsıl-ı Kelam,Amcaların teyzelerin ne işleri var gondolda yahu  e56)) benim söylemek istediğim şu kardeşim gençler olarakta haremliğe selamlığa dikkat etmemiz şart ama dediğim gibi belli vakitlerde ortam bomboş olabiliyor ,korkmuyorsan nefsie zulm edip,bağırıp çağırıp dikkatleri üzerine çekmeyip adabınla inip,adabına iniyorsan ne mahsuru var  e52)) heycan konusunda performans düşüklüğü yaşadınızı düşünmüyorum estağfurullah  s4))
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Hâsıl-ı Kelam

Alıntı Yapzorlamaya gerek yok, örnek çok. üzerine kusması gerekmiyor, suya kusması ve kirletmesi suda habersiz yüzenler için kul hakkına girebilir. denize sümkürmek de öyle:)

valla zorlayan siz mi biz mi bilemedim.Şimdi o kadar yıl denize girmişliğimiz var hiç istifra etmemişim girmeden evvel de acaba eder miyim derdim olmamıştır , ama gondola binmeden evvel böyle bir ihtimal muhakkak insanın aklına geliyor.Akan su pislik tutmaz fıkıhtaki kaide de böyledir.İstifra etsem dahi o karışır gider hemen o an birinin üzerine gelebilmesi için yanımda birinin olması lazım bence.

Alıntı Yapherkes istfra etmiyor, o risk göze alınabilir. hem daha hiç binmeden kusup kusmayacağı nasıl bilinebilir ki?

İstifra edip etmeyeceğini kestiremiyorsa bir insan o halde bu iş şüphelidir, binmemesi evladır.
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

Hâsıl-ı Kelam

Alıntı yapılan: Ay Işığı - 23 Aralık 2009, 00:59:29
Hocamız bu başlığı okursa gondola binmişten beter olabilir.  e58))

bence de bu başlığı serbset kürsüye ya da vakti muhabbeti almak lazım. :) O değilde bizi binmişten beter edebilir.

Hâsıl-ı Kelam

Alıntı yapılan: duha - 23 Aralık 2009, 01:01:09
Hâsıl-ı Kelam,Amcaların teyzelerin ne işleri var gondolda yahu  e56)) benim söylemek istediğim şu kardeşim gençler olarakta haremliğe selamlığa dikkat etmemiz şart ama dediğim gibi belli vakitlerde ortam bomboş olabiliyor ,korkmuyorsan nefsie zulm edip,bağırıp çağırıp dikkatleri üzerine çekmeyip adabınla inip,adabına iniyorsan ne mahsuru var  e52)) heycan konusunda performans düşüklüğü yaşadınızı düşünmüyorum estağfurullah  s4))
Duha kardeş 7-8 yaşındaki bir çocuk için 22-23 yaşlarında gençler amca-teyze oluyor o zamanlar.Hel fehimtü?

enfa

E binmesin midesi hassas olan, kimseyi zorla bindirmiyorlar ya!

Gondolu bırakın makas ve onlara benzer hiçbir alet midemize etki bile edemezken, burdaki yazılanlar sayesinde olan bizim klavyeye olacak. O hakkını kimlerden arasın?

Bir de olayın kaza boyutu var ki lunapark sahiplerinin düşünceli olması kurtarabilir insanlığı. Misal; buradaki park deniz kıyısında muhafazanAllah ortalığı karıştıran, masum yüzlü hava kayığı yerinden çıkmak istese kendini denizde bulur ama sonrası ne olur bilemem.

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Hâsıl-ı Kelam

istifra konusu neyse de harem-selama dikkat edebilecek, o anki müziği susturabilecek, duhanın tavsiyesi ile sabahın erken saatlerinde gidip binilebilir mi o zaman.Bir de şöyle eş-dost ahbab ne kadar kişi varsa hadi size bir gondol ısmarlayayım derseniz problem yok :)

Tuğra

Alıntı Yapistifra konusu neyse de

Konuyu kapatmaya çalışıyorsunuz enfanın klavyeye bir şey olursa,sebeb istifra olayını başlatan olur.
〰〰〰〰🐠

İsra

malayani şeyler işte =)

s.arabistanda sırf bayanların girebildiği lunak parklar var olurdu bir gün yolunuz düşerse o taraflara istediğiniz kadar binin fg2))

Hâsıl-ı Kelam

Hâsıl-ı Kelam

Alıntı yapılan: İsra - 23 Aralık 2009, 01:11:36
s.arabistanda sırf bayanların girebildiği lunak parklar var olurdu bir gün yolunuz düşerse o taraflarea istediğiniz kadar binin fg2))

İsra senin bu yazdığını kapitalistler görmesin hemencecik açarlar vAllahi islami lunaparkları, aslında süper fikir.İslami hotel, islami plaj, islami disko! var da neden lunapark olmasın derler :)

enfa

Artık başlığı açan mı bu durumu körükleyen mi ben orasına karışmam, hakkını ister klavyem+temizlik için giden zaman, emek, tekrarlanabilesi durum, deterjan,su... diye uzar gider.

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Hâsıl-ı Kelam

Biz körüklemedik ihtimal dahilinde olanı söyledik :) Kendi adıma değil topluluk adına seslendirdim istifra konusunu hem ilk yazdığımda çok afedersiniz diye de belirttim.Biz istifra derken "kusma" olarak da kullananlar oldu.O halde hangisi daha çok mesul olur?

clausewitz

Alıntı yapılan: Hâsıl-ı Kelam - 23 Aralık 2009, 01:01:13
Akan su pislik tutmaz fıkıhtaki kaide de böyledir.İstifra etsem dahi o karışır gider hemen

akan su pislik tutar, bu konu fıkhın konusu değil tıbbın konusudur zaten:) lağım suları akar akar akar, çeşmeden akan suya zehir atıldığında da o su içilebilir olmaktan çıkar. hatta denizler istediği kadar çalkalansın belli eşikten sonra kirlenmeye başlar. kirlenme eşiği-doygunluğu küresel düzeye ulaşırsa tüm denizler bir daha temizlenmemek üzere kirlenir.

tabi bu başka konu, yine tartışma başlatmayalım:)

clausewitz

Alıntı yapılan: enfa - 23 Aralık 2009, 01:15:37
Artık başlığı açan mı bu durumu körükleyen mi ben orasına karışmam, hakkını ister klavyem+temizlik için giden zaman, emek, tekrarlanabilesi durum, deterjan,su... diye uzar gider.

çok ciddiyim süper örnek:)