Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Dostluk Çeşitleri...

Başlatan GEZGİN, 09 Kasım 2005, 01:40:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GEZGİN

BANA GELEN BİR MAİLDİR...

--- Yüzyüze dostluklar vardır.
Güneşle ayçiçeginin dostluğu böyle bir dostluktur mesela.
Ayçiçeği sabahtan aksama kadar hiç ayıramaz yüzünü güneşten...

--- Uzak dostluklar vardır.
Denizlerin ortasındaki bir adayla, dagların arasındaki bir göl, birbirlerinin uzak dostlarıdır.
Dostluklarını gündüz kuşlarla, gece yıldızlarla iletirler birbirlerine...

--- Sessiz dostluklar vardır.
Dilsiz bir adamla, duymayan bir başka adamın elleri arasında sessiz bir dostluk oluşur.
Her şeyden konuşur sessizce bu eller...

--- Zorunlu dostluklar vardır.
Pazarla pazartesinin dostluğu gibi. Pazar ağır bir gündür, Pazartesi hızlı bir gün...
Ayak uyduramazlar birbirlerine. Ama dost olmak, yanyana durmak zorundadırlar...

--- Uzun dostluklar vardır.
Ikindi güneşinin altında uzayan gölgeler birbirlerine kavuşurlar ve uzun boylu bir dostluk oluşur aralarında...

---Günün birinde ölen dostluklar vardir.
Bir bahçe içindeki ahsap ev ile yanıbaşında duran ceviz agacının dostluğu gibi...
Birgün kocaman elli adamlar ve kocaman gövdeli makinalar o bahçeye girip de,
bir süre sonra evin ve ceviz agacının yerinde asık suratlı binalar yükseldiği zaman ölen dostluklar...

--- Vakitsiz dostluklar vardır.
Bir peçete, bir kağıt mendil vakitsizce dostu oluverir gözlerimizin...
Ya da ayrılırken verilen bir dal karanfil ellerimize o anda gelen dostluktur...

--- Bakımsız dostluklar vardır bir de...
Zaten var, zaten dostuz deyip yıllarca bir telefonun, bir kaç cümlelik bir mailin bile çok görüldügü dostluklar...

HİÇ BİR DOSTLUĞUN BAKIMSIZ KALMAMASI DiLEĞİYLE

(ALINTIDIR)
An oluyor bir garip hisse kapılıyorum...
Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum?'..........

yusufum

Dünyada ''dost''denince aklınıza ilk önce ne gelir.? Dünyevi olarak.

Bilemiyorum da...! Benim aklıma ilk önce Aşık Veyselin ,

Dost dost diye nicesine sarıldım
Benim sadık yarim kara topraktır.

sözleri geldi.

Gerçekten dostum diyebileceğiniz,Üzüntüsüyle üzüleceğiniz,yokluğu ile hüzünleneceğiniz,yanınızda olmasıyla çok mutlu olacağınız,Acısına ve mutluluğuna ortak olacağınız,sizin, onun için hissettiğiniz güzel şeyleri ,onun da sizin için hissetiğine inandığınız, Aile efradınızın dışında ; Dünyada üç kişi sayabilirmisiniz? :?:  

Ben sayamadım.
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

talib

Gerçekten dostum diyebileceğiniz,Üzüntüsüyle üzüleceğiniz,yokluğu ile hüzünleneceğiniz,yanınızda olmasıyla çok mutlu olacağınız,Acısına ve mutluluğuna ortak olacağınız,sizin, onun için hissettiğiniz güzel şeyleri ,onun da sizin için hissetiğine inandığınız, Aile efradınızın dışında ; Dünyada üç kişi sayabilirmisiniz? :?:  

Ben sayamadım.[/quote]
böylemi  olması lazım????????????? :cry:  :cry:  :cry:

GEZGİN

Alıntı yapılan: talib
böylemi  olması lazım????????????? :cry:  :cry:  :cry:

Böyle olmaması için uğraşıyoruz. . .

hulefai rasidin

dünyada kime yaklaştıysam sonu yanlızlık ve kırgınlık sonunda anladımki yoktur hz.Allah tan başkasına yakınlık..............!!!!
dünyanın taşı yağsa başıma illa  dostun gülü öldürür  beni:(

GEZGİN

Ona bakarsan şöyle de bir söz var:

ağaca dayanma kurur
insana dayanma ölür. . . Eee napçaz şimdi? ? ? Herkese kendimizi kapatıp yalnız kalalım hadi. . . Olur mu? ? ?  :(

hulefai rasidin

yok tabiiki gerçek bu fakat dostsuz da olmaz  can dostlarım sizi sevgiyle yad ediyorum .... :oops:  :wink:   gerçektende var yahuu okadarda karamsar o : lmayalım değilmi? :!:

yusufum

Alıntı Yap
Gerçekten dostum diyebileceğiniz,Üzüntüsüyle üzüleceğiniz,yokluğu ile hüzünleneceğiniz,yanınızda olmasıyla çok mutlu olacağınız,Acısına ve mutluluğuna ortak olacağınız,sizin, onun için hissettiğiniz güzel şeyleri ,onun da sizin için hissetiğine inandığınız, Aile efradınızın dışında ; Dünyada üç kişi sayabilirmisiniz?  

Hala ısrar ediyorum.Gerçekten üç dostunuz varsa çok şanalısınız.

Alıntı yapılan: "hulefai raşidin"yok tabiiki gerçek bu fakat dostsuz da olmaz can dostlarım sizi sevgiyle yad ediyorum ....   gerçektende var yahuu okadarda karamsar o : lmayalım değilmi?

Eğer gerçekten inanıyorsanız böyle ,candan damardan,dostlarınızın olduğuna gerçekten şanslısınız. :x  

Düşenin dostu olmaz misali:düşünce elinizden tutacak,acınızı ,acısı yapacak,sizde aynı şeyleri onlar için düşünecek.....üc dostunuz var haa. sizi kıskanıyorum.
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

yusufum

İnsanlar mutlaka birlikte yaşamak zorundadırlar.İnsanlığın gereğindendir.Zorunlu birlikteliklerden mütevellid olan arkadaşlıklardan bahsetmiyorum.Yapmacık sevgi dolu sözlerden,sahte gülüşlerden bahsetmiyorum.Veya acıma merhamet duygusuyla olan yaklaşımlardan da bahsetmiyorum.(insan merhametlidir.Bir sevdiğine acıyıp yardımına koşabilir)

Anlatmak istediğim gerçek dostluklardan günlük haytta etrafımızda nümuneler de olsa görebiliyoruz.Ama kendinize sorun .Gerçekten varmı dostum .Veya gerçekten ben onun dostu kardeşimiyim(kendinizede sorun.)

Burada (sadakatta) bağımlılık derecesinde bir aile ortamında olduğumuzu söylüyoruz.Ve zaman zaman ciddi dini sohbetler yapıyoruz.Kardeş olduğumuzu söylüyor ,dost gibi kardeş gibi bir birimize davranıyoruz.Zaman zaman gülüyoruz,neşeleniyoruz.Herhangi birimiz darılıp ayrılmaya kalktığı zaman üzülüyoruz.Gerçektende samimiyiz.Enazından ben samimiyim. (buda bir dostluk buda birkardeşlik).Ammaa nereye kadar,nekadar sürer.? dercesi ne? Günlük hayatta bunun gibi dostluklardan çok var.

Çok iyi dost olduklarını zannetiğiniz iki kişinin arasına madde,meta,para,menfaat girdiği zaman ,bozulabildiğini de görüyorsunuz.
Kendimizi o şekilde de tartalım .Dostlarımla aramı bu gibi,uhrevi hiçbir değeri olmayanşeyler bozabilirmi.?İyi düşünmek lazım ..

BEN CANDOST TAN BAHSEDİYORUM.
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

yusufum

Alıntı yapılan: "hulefai rasidin"dünyada kime yaklaştıysam sonu yanlızlık ve kırgınlık sonunda anladımki yoktur hz.Allah tan başkasına yakınlık..............!!!!

Kimin sözüdür bilmiyorum ama Hakikat budur :x

Kimisininde sadık yari kara topraktır.
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

hulefai rasidin

inanın bende hatırlamıyorum kim söylemiş
ama  bence bi dostluk güzelse dahada güzelleştirmeye gayret etmeli.. araya bir şeyler sokmaya çalışmaya gerek yok

dostsuz kalırmış kusursuz dost arayan
iş kusuru olana uzatmaktır elini:P alakaya maydanoz oldu ama galiba benim cidden iyi dostlarım var   darısı size :oops:

yusufum

Alıntı Yap
galiba benim cidden iyi dostlarım var darısı size

var olduğuna inanıyorum demiyorsunuz.Var diyorsunuz...

Nekadar güzel. :x
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

yusufum

Tek başınıza düşebilirsiniz
ama ayağa kalkmanız için bir dost gerekir.

atasözü

Düşenin dostu olmaz  da bir atasözü.

:?:  :?:  :?:
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

ASUDE

Alıntı yapılan: "yusufum"
Alıntı yapılan: "hulefai rasidin"dünyada kime yaklaştıysam sonu yanlızlık ve kırgınlık sonunda anladımki yoktur hz.Allah tan başkasına yakınlık..............!!!!

Kimin sözüdür bilmiyorum ama Hakikat budur :x

Kimisininde sadık yari kara topraktır.

aşık veysele ait bir söz....

yusufum

Evet sıyırtık Aşık Veysel in sözü
ANA HAKİKAT'İ ANLAT