Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Türk'ün Açık Büfe İle İmtihanı

Başlatan Hâsıl-ı Kelam, 17 Kasım 2009, 00:21:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hâsıl-ı Kelam

Geçenlerde Türkiye tatilinden dönen bir arkadaşım, daha ziyade İslami kesimin tercih ettiği 5 yıldızlı otellerden birinde şahit olduğu birkaç olayı anlattı. Otelin 24 saat kullanılabilir durumda olan açık büfesinde bilmem kaç çeşit yemek bulunuyormuş sürekli. Ancak korkunç derecede israf varmış. İnsanlar ciddi bir açgözlülük örneği sergileyerek tabaklarına yiyemeyecekleri kadar yemek doldurduklarından, nihayetinde çoğunu çöpe dökmek durumunda kalıyorlarmış. Tabii oradaki herkes istisnasız böyle değilmiş. Bu durumdan ciddi seviyede rahatsızlık duyanlar da varmış. Mesela bir beyefendi, tabağını alabildiği kadar karpuzla dolduran yaşlıca bir teyzeyi görünce dayanamayıp kendisini uyarmak istemiş ve, "Teyzecim hepsini yiyebilecek misin onların?" diye sormuş. Ancak yaşlı teyze, "Sana ne! Yemezsem dökülür!" diye terslemiş bu haddini bilmeyip onun bunun işine karışan beyefendiyi.

Tabii böyle şeylerin sadece İslami kesime has olduğunu söylemek haksızlık olur. Zira bu anlatılanlar bana 10 yıl kadar evvel birkaç kez Türkiyeli seyahat acentelerinin organize ettikleri yurtdışı gezilerine katıldığımda gözlemlediklerimi hatırlattı. Şöyle ki, açık büfe gören laik Türklerin tavırları da İslami kesim mensuplarınınkinden çok farklı değildi. Kafilede yer alan ve maddi durumu gayet iyi olan insanlar dahi, açık büfeyi görünce bir tür yangından mal kaçırma psikolojisi içerisinde hareket ediyorlardı. Bu konuda laiklerin İslami kesim mensuplarından farkları, olsa olsa, içlerinden bazılarının domuzları da aynı açlıkla götürmeleri olabilir. Yani bu durum inanç ya da gelir seviyesi gibi tekil alanlara indirgenemeyecek genel bir zihniyet sorunu olmalı.

SİTE SAHİBİ YAZININ TAMAMININ KOPYALANMASINA MÜSADE ETMİYOR

devamını okumak için tıklayınız
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

gurbetci

tesekkurler kardesim aynisini bende alanyada yasadim malesef cok israf oluyor
llahi seven bir Kalp  bu yolda yorulmayida sever

tefhim

Bendeniz köyde yetişmiş bir acizim, açık büfe lafını duyardım ama nasıl bir şey olduğunu
merak etmezdim.Birgün bir toplantı esnasında görmek bizede nasip oldu.Çeşit çeşit yemekler her yemeğin başında bir adam elimde tepsi, köyden geldik dedimya adamın ikramından almadan geçmek ayıp olur diye hepsinden bir parça alıyorum daha yarıya gelmeden benim tepsi doldu çok utandım.Niye çok utandım biliyormusunuz diğerlerine uğramadan masaya oturdum ya adamlar bak bizim yemekleri beğenmedi yüzüne bile bakmadı demişlerdir diye.
Not:Ne aldıysak hepsini yedik,bizde israf olmaz.Zira veraset yoluyla bu konuda izinliyiz.Elhamdülillah.
Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.

lalegül

Şu rahmete bakın ki,
insanlar bütün azalarıyla günah işlerken,
sadece diliyle yaptığı tövbeyle affolunuyor.

Aziz Mahmud Hüdai (k.s)

Hâsıl-ı Kelam

Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

no_education

Malesef öyle... Ben de otelde calışıyordum öğrenci zamanlarımda... Yabancı insanlar yiyecekleri bittikçe gidiyordu açıkbüfeye bizimkilerse tabakları doldurup doldurup masaya götürüyorlar ve çoğuna dokunmadan masadan kalkıyorlardı.. Acıyordum ordaki israfa gerçekten...

Fatihan