Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Güven bana bacım, reklamımı izle!

Başlatan Tuğra, 16 Kasım 2009, 21:04:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuğra

En güvenilir Seda Sayan, şimdi de bir cips reklamı için 2 milyon dolar alacakmış. Ahh, benim, temiz yürekli, iyi niyetli, bir çift dobra söze, bir torba kömüre, geleceğini teslim eden milletim. Sen gözlerini yum, kulaklarını tıka ve güvenmeye devam et.

Halkın oylarıyla üst üste 'en güvenilen sanatçı' seçilen Seda Sayan, sağlığa olumsuz etkileri tartışılan ürünlerin reklamlarını yapıyor.

'En güvenilir' seçtiğin sanatçın, beş ay boyunca kolalı içecek reklamında oynadı. Firmanın satışları üçe katlandı. Oynayan da oynatan da kârda. Bi tek sen ve senin çocukların zararda.

Ne kadar itiraz etsen, çocuğuna yasaklar koysan da, laftan anlamaz. Delikanlı oğluna, kızına sözün mü geçer? Kantine gider, reklamını gördüğü yiyeceğe, içeceğe yatırır harçlığı. Hele hele reklamı anasının en çok güvendiği, sabah gözünü açtığında, TV'den bangır bangır sesini duyduğu bir ünlü yapıyorsa...

Üstelik yurtta kalacak parası olmayan öğrenci, reklamda binlerce lirayı o ünlünün elinden hooop diye alıveriyorsa.

Dünya sağlık örgütlerince bazı ürünlerin kan şekerini yükseltip, insülin hormonunu artırdığı, kemiklerden kalsiyumu kemirdiği, vücudu yağ depolamaya yönelttiği, çocuklarda şişmanlığa ve buna bağlı şeker hastalığına neden olduğu tartışılıyorsa eğer ve senin "en güvendiğim" dediğin ünlü çıkıp 'iyi paralar' karşılığında aylarca bu ürünlerin reklamını yapıyorsa sana; buyur sen güvenmeye devam et hâlâ.

Şimdi sırada, yine 'en güvenilir sanatçı'nın 2 milyon dolar karşılığı oynayacağı bir cips reklamı var. Kola ile şeytani birlikteliği olan cips. Hepimizin çok sevdiği ama vücutlarımızın hiç sevmediği kızartılmış patates dilimleri.

İngiliz Kalp Sağlığı Vakfı (BHF), "Cips yemek yağ içmekten farksızdır" sloganıyla bir kampanya başlatmış. BHF'ye göre cipslerde kullanılan yağ ile günde iki olimpik havuz doldurulabiliyormuş.

Tüketici Hakları Merkezi Gıda Komitesi Başkanı hekim Muhammed Efe "İçilmesi kansere yol açan bir maddeyi, paket paket çocuklarımıza yedirmenin ne denli doğru olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" demişti. Sivil toplum örgütleri "Cipslere de sigara paketlerinde olduğu gibi sağlığa zararlı ibaresinin konulmasını" savunuyor.

'En güvendiğin sanatçı' ise, bu ürünün reklamını yapmak için milyon dolarlar alıyor.

Buyur sen hâlâ sanatçına güvenoyu vermeye devam et. Bunu Ahmet, Mehmet yapsa başka, ama senin güvenoyunu alanlar güveni ticarete çevirirse bambaşka. Hele güvenilir sanatçın aldığı bu güvenoylarıyla gaza gelip, "Politika yapacağım" da dedi ya bir aralar. Eyvah dedim eyvah...

Çoğunuz beni tanımaz, bilmezsiniz. Eminim hiç de güvenmezsiniz. Ama bana değil 2 milyon, 5  milyon dolar da verseler, ben bu iki reklamı da yapmam. Var mısınız iddiasına?

Patatesleri dilimleyin, biraz tuz, biraz yağla harmanlayın azıcık. Yayın tepsiye, koyun fırına. Çocuklar bayılacaklar buna.

Türe Özçelik  / Akşam
〰〰〰〰🐠

Lika

İbretlik ama maalesef durum bu ve pek de değişeceğe benzemiyor.
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Fatihan

Biz kandırılmayı hakeden bir toplumuz maalesef.Daha çok......

duha

Oldum olası sevmem bu kadını m2)),üzgün değilim güvenmicem e78)) s4))
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

İsra

Gerçekten insanlar çok saf.

Aslında onları suçlamamak lazım.Birine güvenip inanmak istiyorlar ama maalesef bu iyi niyetlerini istismar ediyorlar.

Tuğra

Alıntı yapılan: İsra - 17 Kasım 2009, 00:39:20
Gerçekten insanlar çok saf.

Aslında onları suçlamamak lazım.Birine güvenip inanmak istiyorlar ama maalesef bu iyi niyetlerini istismar ediyorlar.

HasbinAllah,güvenecek kimsemi kalmamış?  e44)) Saf olmasınlar,insanlardan medet beklemeye başladılar asıl tehlike bu.
〰〰〰〰🐠

İsra

Alıntı YapHasbinAllah,güvenecek kimsemi kalmamış?

zaten türk halkı bu kadar saf ve iyi niyetli olmasaydı bu tür insanlara kanıp 'en güvenilen sanatçı' seçmezlerdi.Madem seçildi  bu güvene layık olmalıydı.Ama nerdee herkes kendi menfaatini düşünüyor ne yazık ki

enfa

Allah herkese akıl fikir vermiş, kullanmayı bilip kimseye prim yaptırmasınlar.

Televizyon dünyası özellikle menfaatini düşünür, yoksa kimse süperkahraman olmak için orda değil.

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!