İlahi İle Halay Çekmek de Neyin Nesidir ? (Sapkınlıktır)

Başlatan 33.yıldız, 16 Kasım 2009, 16:33:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihan

Alıntı YapBen biliyorum ki ilahi uzerinde halay cekmek hic bir sakincasi yok cunku peygamberimiz (s.a.v) zamanda misketmis oyun havasimis YOKTU DEMI?

Bildiğinizi bizimle de paylaşsanız :)

Yani o zaman misket havası yoktu diye şimdi ilahi ile halay çekilebilir şeklinde bir kıyas mı var?

Lika

Allah razı olsun 33.yıldız. Bu yapılan yalnışlıkların hiç savunulacak tarafı yok. Aksine ibret alıp, o kişilere hakikati bulmaları adına dua etmemiz gerekiyor. Verdiğiniz deliller çok dikkat çekici.

Ayrıca Kurban20, Fatihan'ın verdiği linkleri de dikkatle okuduğunda meselenin önemi hakkında bizlere hak verecektir.

Ancak lütfen lütfen yorumlarımızda seçtiğimiz kelimelere dikkat edelim Kurban20. Yeni bir üyesiniz ve ilk mesajınız böylesi hassas bir mevzu adına. Lütfen öncelikle sitemizi, savunulan hakikatleri ve kardeşlerimizin halisane niyetlerini bir göz önüne alınız ardından yorumlarınızı yazınız.

Herkes burada sadece "Allah rızası adına" kardeşlerini uyarmak adına çaba sarfediyor ki; 33.yıldız kardeşimizin de eklediği kıymetli yazıları okudukça bizlere hak vereceksiniz. Çok nezih bir yerdesiniz ve İnşaAllah bu güzelliklerden istifade edersiniz.
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

mardin

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...ilahi ile halay çekmek
ibadetin eftali devamlı olanıdır.

Hâsıl-ı Kelam

Bu fiil özellikle doğu ve güneydoğu anadolu bölgelerimizde yaygınlaşmış vaziyette gibi.Mütedeyyin insanlar, düğünümüz islama uygun olsun diye bu şekilde düğünler yapmaya başlamışlar.Ama kaynaklara göre İslam'a uyan bir tarafı yok.Allah affetsin bu kardeşlerimizi.

Soru:Bazı düğünlerde ilahi ile oynanılıyor; halay çekiliyor. İlahi ile oynamamizda bir sakinca var mı?

Cevap:Değerli Kardeşimiz;

Mukaddesata karşı hürmetsizliği hafife almayı netice veren her türlü fiil uygun değildir.

(sorularlaislamiyet.com sitesinden)
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

Kurban20

a.s
belki ii ifade etmedim size diyom ya turcem cok zayif
neyse olsun anlatmaya calistim :)
Allaha emanet olun

racül

Necati Sasmaz da babasindan sonra mensubu olduklari tarikatin seyhi olacakmis...

Bekri Mustafa artik bir marka olmaktan cikti...
Bekri Mustafanin ayasofyaya imamligi hikayesi fikra diye anlatildiginda artik dinleyenler, esprinin nerede yattigini soracaklar...                                         
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

lale

33.Yıldız kardeş Hz.Allah razı olsun,ne diyelim Allah akıl fikir versin,

suden

utanmasalar müzikle oynayacaklar ama bulundukları hal müslüman gibi görünmek istedikleri için ilahi ile halay çekmek gibi gaflete düşüyorlar.neuuzu billah
said,cennetlik kişidir.başkasından ibret alandır.
şaki,cehennemlik kişidir.BAŞKASINA İBRET OLANDIR.

Kurban20

suden
yani simdi BIZ GOSTERIS ICIN MI YAPIYORU ???? :o

suden

Allah kalplerdeki gizli niyetleri bilicidir daha yorum yapmıyorum.33. yıldız kardeşim size gerekli mesajı vermiş zaten.
said,cennetlik kişidir.başkasından ibret alandır.
şaki,cehennemlik kişidir.BAŞKASINA İBRET OLANDIR.

33.yıldız

Kurban20, biz yazdıklarınızı anladık her ne kadar Türkçem kötü deseniz de.Ancak siz eğer Türkçe yazdıklarımızı anlayamadı iseniz dünya ve ahiret saadetiniz için Türkçe öğrenmenizi tavsiye ederim.Zira yukarıda mühim bilgiler var, her müslümanın bunları anlayıp uygulayabilmesi gerekir.
Ortak paydamız, İbrahimi dinler değil! EHLİ SÜNNET, EHLİ SÜNNET...

mavi_gelincik

çok haklısınz bu tarz şeyler gerçekten dine  uzak olanları dinden daha da soğutuyor..onların ekmeğine bal sürmek gibi bişey bu yapılanlar..
güzel insan olmadan güzel şeylere kavuşamazsın...

ayyildiz25

Kardesim,
Isiniz gücünüz bitti, takvada tavan yaptiniz ve simdi ilahi ile halay çekilirmi konusunami takildiniz? Mevlana hz'lerine gelirler ve derlerki, efendim sizin hakkinizda yanlis sözler söyleyenler var onlara cevap vermeyecekmisiniz? Mübarek söyle cevap verir: "Evladim, biz birsey söylemeden önce bize söylenen lafa bakariz lafmi diye, sonra söyleyene bakariz adammi diye" Ortada hakikaten lafta yok adamda. Kardesim bu isleri birakin imaninizin durumuna bakin....

ayyildiz25

takke ile halay çekiyormus.... Kardesim takke sünnettir, sadece namazdaz degil, her an.... Takip o sekilde gezemiyorsan, gezen adam gibi adamlara laf atma. ( Simdi sen tuvalete takke ile girilmez dersin, sadece namazda diyosunya)

BT 857

lafta yok adamda yok öylemi....yahu kardesim adamlar hadisi serif diyor,imami gazali diyor.....daha ne yani ?  HARAMI HELAL ILE SÜSLEMEK GIBI BIRSEY.ilahi okunurken Allah Allah derken bide kalkip halay cekmek...akillara zarar.
LA TENSENA