Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Eve televizyon almak caiz mi?

Başlatan SadakatNet, 19 Ekim 2009, 00:48:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tefhim

televizyon olmayan ev değil evler var.
Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.

ihvan

sokakta yürürken illa etrafına bakmak zorundamısın.....etrafına bakıyorsan kim engel olabilir.?...KALBİNDEKİ İMAN...evdede öyle.senin kullanmana bağlı.

yunus41

ben de bir büyüğümden duydum televizyonda dizi takip edenler cemali ilahi müşerref olamayacaklar diye,korkmak lazım hemde çok eğer kavaidi külliyeden heberi olan varsa yani bilen varsa oradaki kaide bunu net bir şekilde izah ediyor aslında,televizyonsuz evler daha huzurlu bundan emin olabilirsiniz.

suden

kavaidi külliye nedir mahzuru yoksa
said,cennetlik kişidir.başkasından ibret alandır.
şaki,cehennemlik kişidir.BAŞKASINA İBRET OLANDIR.

ruy-ı zemin

Kavaidi külliye bilen varsa yazsın. Ama zannetmiyorum. Yakın tarihte icat edildiği için kitabi bir bilgi yoktur diye düşünüyorum. Zamanımızda buna cevaz vermek kolay değil.

Alıntı yapılan: müteallim - 03 Aralık 2009, 01:08:55
kendi kalp televizyonumuzu levm etsek kötülesek daha iyi olmazmi öyleyse Allahdan korkan bir kalp yetistirelim gücümüz yetiyorsa.

Allahim bizi kalp hastligindan koru temiz bir iman nasip eyle.

En güzel müteallim hocamın söylediği gibi.
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

ihvan

Alıntı yapılan: Tuğra - 02 Aralık 2009, 18:11:39
Tehlike konusunda internet tv yi çoktan geçti,bunu daha fazla düşümek lazım.  s4))
imza.ihvan

tefhim

Ya Ali! Mütteki olanın üç alameti vardır:Kötüler ile beraber olmaktan kaçınır.Harama düşmek korkusundan helalden bile sakınır ve yalandan kaçar.

karanfils

günümüzde hicret televizyonlu odadan telavizyonsuz odaya geçmektir...kolay gelsin bize

vuslatım vahdet

Alıntı yapılan: karanfils - 26 Aralık 2009, 00:04:02
günümüzde hicret televizyonlu odadan telavizyonsuz odaya geçmektir...kolay gelsin bize

hicret televızyonun  dugmesıne basmak degıldır.
hıcret televızyonlu odadan televızyonsuz odaya gecmek degıldır.
eger bu konuda hıcret edılecekse televızyonlu odadan televızyonsuz odaya bır muddet ıcın gıdılır şartların olgunlastırlması ıcın mucadele verılır , gereğini yerine getırdıkten gereken mucadeleyı verdıkten sonra fetıh ıcın gerı donulur.

televızyonda hak ıle batıl aynı yere akmıyor, hak ıle batıl aynı yerden akıyor ama bırbırıne karısmıyor. tıpkı annesutu gıbı..
vucuttakı o kadar kanın irinin arasından ak  ve pak bir şekılde gelıyor. (almasını bılene)
televızyon kutuları kötu , öcü degıldır. bizler şuurlu müslumanlar olarak televızyonun dugmesıne basarak sorumluluklarımızdan kurtulamayız. cumku ıslamda  ben yoktur bız vardır. sen evındekı televızyonu kapatıp komşum ne yaparsa yapsın dıyemezsın.
televızyonda bılgısayarda ıyıye kullanıldıgında gereklıdır.
onemlı olan bızlerın televızyonlarımızın ızlenılebılır bır televızyon olması ıcın çaba sarfetmemızdir.
Birazda kendımızı sorgulayalım hangımız sınırlendıgımız ve cok kızdıgımız bır televızyon programında yada karsımıza cıkan herhangı uygunsuz bır reklamda sınırlenıp televızyonu kapattıktan sonra gereklı yerlı arayıp rahatsızlıgımızı dıle getırdık.
bızler haklarımızı bılmeyıp sadece susup gerıye cekıldıgımız zaman televızyonları evımıze almadıgımız zaman bazı şeylerın duzelecegıne ınanıyorsak yanlıs yapıyoruz demektır.
evet haklısınız aılemızle beraber ızleyebılecegımız az sayıda program var bıle dıyemıyorum cunku yok denecek kadar sayıları ne yazık kı az. ama bu demek degıldır kı bız ondan uzak durursak  huzur bulacagız.

radyolarda cok masum degıl. gozu haramdan sakınsan kulagını sakınamayabılıyorsun. bence ınsan ıradesını kontrol ettıkten sonra radyo dınlemekle televızyon ızlmekle  eşdegrdır.

önemlı olan ınsanın iradesı dogrultusundakı secımlerıdır.
bence televızyonlarımızın radyolarımızın dugmesıne basıp hıcret etmektense her bırımız bırer ayaklı reklam tabelası olup kendı kurum ve kuruluslarımızın yararlı yayın yapan tv. ve radyolarımızın raklamlarını yapalım.
emek olmadan yemek olmuyor. tamm hıcret et ama mucadele de et kı fetıh ıcın kuvvetlenebılesın.
vesselam..

alıntı

Alıntı yapılan: müteallim - 03 Aralık 2009, 01:08:55
televizyon olmayan ev varmi acaba neden tevizyonu kötülersiniz bilmem o zavalli aletin günahi ne ???kendi kalp televizyonumuzu levm etsek kötülesek daha iyi olmazmi öyleyse Allahdan korkan bir kalp yetistirelim gücümüz yetiyorsa.

Allahim bizi kalp hastligindan koru temiz bir iyman nasip eyle.

Amin.
Ayrıca internet televizyondan kat be kat tehlikelidir.

tefhim

Alıntı yapılan: tefhim - 24 Aralık 2009, 12:09:13
Ya Ali! Mütteki olanın üç alameti vardır:Kötüler ile beraber olmaktan kaçınır.Harama düşmek korkusundan helalden bile sakınır ve yalandan kaçar.

irhm

Dünyada Tv. Seyredenler ahirette Cemâli ilâhîyi seyredemeyecekler .(Bir Büyüğümüz)

vuslatım vahdet

Alıntı yapılan: ibrahim-43 - 30 Aralık 2009, 09:32:47
Dünyada Tv. Seyredenler ahirette Cemâli ilâhîyi seyredemeyecekler .(Bir Büyüğümüz)

televızyonda ne ızledıgı ıle alakalı olması gerek..

tefhim

Alıntı yapılan: vuslatım vahdet - 30 Aralık 2009, 20:26:23

ne kadar rahatsınız maşAllah.

vuslatım vahdet

Alıntı yapılan: tefhim - 31 Aralık 2009, 12:45:08
Alıntı yapılan: vuslatım vahdet - 30 Aralık 2009, 20:26:23

ne kadar rahatsınız maşAllah.

sizde fazlaca on yargılı.
halbukı yukarıdakı yazıda yadıklarımı okusanız bunu  soyleme geregını dahı hıssetmezdınız.
televızyon ıcın bunu soyleyen buyuklerımız ınternet ıcın ne dıyorlar pekı.
televızyon ıcın soylenenler ınternet ıcınde gecerlı ıse burada olup bu yazıya ıletı yazmanız sızınde rahat oldugunuzu gostermıyor mu?