Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Eve televizyon almak caiz mi?

Başlatan SadakatNet, 19 Ekim 2009, 00:48:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Günbatımı

Alıntı yapılan: gül deste - 31 Ekim 2009, 16:04:45
...ama güzel şeylerde var diyorlar yan yana akan iki nehir düşünün biri bal nehri diğeri pislik nehri bunlar bir yerde birleşse o pisliğin içinden balı yiyebilirmiyiz elbette yiyemeyiz işte karakutuda böyle içinde iyi şeylerde var kötü şeylerde var hepsi bir yerde toplanıyor H.Z Allah bizleri doğru yoldan ayırmasın.

Amin, verdiğiniz örnek çok güzel kardeşim. Teşekkürler...

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

Günbatımı

Alıntı yapılan: adıgüzel - 20 Ekim 2009, 22:36:36
... TV Kapatma Haftası ilk olarak 1995 yılında kutlanmaya başlandı.
...
Bir defa, televizyonlar bu eylemle ilgili ne bir haber yayınlıyor, ne de reklam kabul ediyor.

Hiç duymamıştım, ne güzel bir eylemmiş. Amerika'da moda olan herşeyi hemen kapıyoruz. Son yıllardaki "Sevgililer Günü" gibi... Ne çabuk benimsiyor halkımız böyle şeyleri, ama yararlı olacak birşeyi duymuyoruz.
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

melmir

Alıntı yapılan: Miftahulkuluub - 21 Ekim 2009, 22:36:37
Alıntı yapılan: sakincan - 21 Ekim 2009, 12:11:01
bu  zamanda evinde televizyon olmayan zamanın sahabisi...diye bir

söz duymuştum..

aRİF Nihat Asyanın

"Televizyonlu odadan televizyonsuz odaya geçmek hicrettir."  meyanında sözü var.

Bu sözü hic duymamistim tebrik ve takdirler gh8)) zs2))

Tecrübe konusuyor kabilinden bende acizane kendi tecrübemizi aktarayim.
Bizdede evliligimizin ilk zamanlarinda yoktu. Zaten izlemeyede vakit yoktu görev icabi. Ama cocuklar akli ermeye baslayinca nereye gitsek tam bir tv kolik haline geliyorlardi.Hani elde olmayanin cazibesi. Evine gittigi arkadaslarinin ailelerinden gelen sikayet hep ayniydi: Tv izlemekten hic bizim cocukla oynamadilar. Ayriyeten 11 Eylül olaylarinda haberleri iyice merak edince komsuya izleyebilirmiyim sorusuna karsilik yüzündeki ima, sonunda bizimde eve tv yi. Soktu fakat neticeden cokta memnunum desem yalan olur, halbuki bizde öyle fazla tv izlenmemesine ragmen.   ş5))
Yüzüne gülenler yüzde yüz yalandir
Menfaat kaygisi falan filandir
Cebin delik ise vermezler bir yudum su
Bos ver kardesim gecer dünya malidir bu...

habbe2185

Her şeyin aşırısı nasıl zararlıysa teknolojide de aynıdır diye düşünüyorum

acizkul

"İlim çinde de olsa öğreniniz"demişti Allah(cc)resulü..Oysaki ineternet yada tv bize dünyanın öbür ucundaki ilimi irfanı teknolojiyi getirmiyor mu?

tefhim

Mideniz kaldırıyorsa afiyet olsun onların getirdiği ilim irfan teknoloji.
Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.

--milli--görüı--

televizyon günümüzde herkesce kullanılan(hatta çoğunda birden fazla olan)bir alettir.evde televizyon bulundurmazsak çocukları ilgisi arkadaşlarının evındekı tv'ye veya ınternet bulundurmazsak ınternet kafelere ilgi artar.tabi bu aletlerın zararı yok mu tabiki var ama biraz dikkatli olunursa ahlaklı bir aile ortamı olursa bu kötülüklere yanaşılmaz bile.                      vesselam :)

irhm

Büyüklerim Hocalarim Arkadaslarim

Sadakat sayfasını çok beyeniyorum ve vaktim oldukca geziyorum ve okuyorum hepinizin ellerinize sağlık.
Ama şu televizyon konu olunca bende birşey yazmak istedim ,başıma gelen,tecrübe edindiğim üzüntülü bir olay.
Işden geldiğimde çocuklarımın baba hoş geldin deyip sarılmalarını beklerken malesef çocuklarım televiziyon başında benim geldiğimi bile fark edmiyorlar etseler bile kisa bir hoşgeldin veya önlerine geçtiğimde çekil ekranin önünden diye azarlıyorlar .Okadar disipilinli olduğum halde disiplinli program seyretmelerini uygulayamadık .Yani Baba ve Anne ile Cocuğun arasına girip muhabbeti bozuyor,alıp camdan dişarıya atsam da olmıyacak.Allah yardımcımız olsun InşaAllah
Şu Zaman da çocukların Televiziyon seyretmesinde disiplin uygulaya bilene Helal olsun diyorum .

Saygilar ve Hürmetler

asafhane

Kim ne kadar dikkatli o mezkur alet hakkında hadi yetişkinler dikkat etti ya çocuklar. Kontrolü olursa deniliyor kontrol ne kadar sağlana biliyor. Bilgisayara göre daha güvenli sansur var deniyor malesef hiç öyle değil en zararsız görülen çocuk programlarında dahi çocukları mahremiyet konusunda çok zaaflara uğratacak kareler var. Ülke gidişatından haberimiz olsun diye düşüne bilirler size bir örnek vereyim ben yurtdışında kaldım 2 sene kadar ve bu süre zarfında türkiyeyle alakalı hiçbir haber ve sair programlara bakmadım. 2 sene sonra geldiğimde bıraktığım yerden arpa boyu yol almadığını müşahede ettim. İlla haber  ve ülke gidişatı deniyorsa radyo var dinlene bilir. Kalb gördüğüne meyleder. Televizyonun alternatifi var ancak çoçuklarımızın zayıflayan iman haya ahlak ve dini hayatlarının hiç bir alternatifi yok. Bu söylediğim mezularda gerçekten başarılı olacağına inanan varsa televizyonun bulunduğu bir evde o kimseye ne mutlu. Selametle

tefhim

Alıntı yapılan: asafhane - 25 Kasım 2009, 13:56:47
KİM NE KADAR DİKKATLİ O MEZKUR ALET HAKKINDA HADİ YETİŞKİNLER DİKKAT ETTİ YA ÇOCUKLAR. KONTROLÜ OLURSA DENİLİYOR KONTROL NE KADAR SAĞLANA BİLİYOR. BİLGİSAYARA GÖRE DAHA GÜVENLİ SANSUR VAR DENİYOR MALESEF HİÇ ÖYLE DEĞİL EN ZARARSIZ GÖRÜLEN ÇOCUK PROGRAMLARINDA DAHİ ÇOCUKLARI MAHREMİYET KONUSUNDA ÇOK ZAAFLARA UĞRATACAK KARELER VAR. ÜLKE GİDİŞATINDAN HABERİMİZ OLSUN DİYE DÜŞÜNE BİLİRLER SİZE BİR ÖRNEK VEREYİM BEN YURTDIŞINDA KALDIM 2 SENE KADAR VE BU SÜRE ZARFINDA TÜRKİYEYLE ALAKALI HİÇBİR HABER VE SAİR PROGRAMLARA BAKMADIM. 2 SENE SONRA GELDİĞİMDE BIRAKTIĞIM YERDEN ARPA BOYU YOL ALMADIĞINI MÜŞAHEDE ETTİM. İLLA HABER  VE ÜLKE GİDİŞATI DENİYORSA RADYO VAR DİNLENE BİLİR. KALB GÖRDÜĞÜNE MEYLEDER. TELEVİZYONUN ALTERNATİFİ VAR ANCAK ÇOÇUKLARIMIZIN ZAYIFLAYAN İMAN HAYA AHLAK VE DİNİ HAYATLARININ HİÇ BİR ALTERNATİFİ YOK. BU SÖYLEDİĞİM MEZULARDA GERÇEKTEN BAŞARILI OLACAĞINA İNANAN VARSA TELEVİZYONUN BULUNDUĞU BİR EVDE O KİMSEYE NE MUTLU. SELAMETLE

Büyük harfle yazmaktan başka çare yoktu.Akıl ettiğiniz için teşekkürler.
Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.

yoklar

eskiden büyüklerimizin bu konuda çok sözleri olmuştur.

Bir gün gelecek ki dünyanın bir ucunda olan olaylar gözünüzün önüne gelecek diye taa önceden söylemişler ...
Ee Kur'an ı Kermi'in LOKMAN SURESİ 6-7.ayetlerde de açıklıyor...
"Biz yıkık değirmende 40 yıl bekler tamir etmeden de ayrılmayız..."

İsra

Lütfen kurallara uyalım

Kanun No: 3
* Konu başlıkları mutlaka küçük harfle yazılmalıdır.Aynı durum içerik için de geçerlidir.Yazılar büyütülerek forumun genel görüntüsü bozulmamalıdır. Bu tür durumlarda yönetim, mesajlarınıza haber vermeden müdahele edebilir.

lale

Bıçağa benzetmek çok saçma,televizyonun zararları okadar aşikarki. malumunuz olurki,İslam güzel ahlaktır,televizyon insanların ahlakı üzerindeki etkileri nekadar büyük bunu herkez çok iyi biliyor.Bıçakla belki bir kişi ölür ama ahlaksızlıkla kaç kişi. Şeyi merak ediyorum televizyonun neresini konturollu kullanacaksınız.Birde şu kurtlar vadisinin bukadar ifade edilmesi sizce izlemeyenleri izlemeye teşfik etmiyormu,bu bir mesuliyet değilmidir?

Tuğra

Tehlike konusunda internet tv yi çoktan geçti,bunu daha fazla düşümek lazım.  s4))
〰〰〰〰🐠

müteallim

televizyon olmayan ev varmi acaba neden tevizyonu kötülersiniz bilmem o zavalli aletin günahi ne ???kendi kalp televizyonumuzu levm etsek kötülesek daha iyi olmazmi öyleyse Allahdan korkan bir kalp yetistirelim gücümüz yetiyorsa.

Allahim bizi kalp hastligindan koru temiz bir iyman nasip eyle.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik