Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

UKRANYA'DA İSLÂM'A RAĞBET ARTTI

Başlatan Vuslat Yolcusu, 13 Ekim 2005, 02:43:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vuslat Yolcusu

UKRANYA'DA İSLÂM'A RAĞBET ARTTI

Yıllarca Sovyet komünizmi altında baskı gören ve turuncu devrimle birlikte dünyanın gündemine oturan Ukrayna'da güzel gelişmeler yaşanıyor. Mübarek Ramazan ayıyla birlikte bu ülkede İslâm'a olan ilgi her geçen gün artarken, önceki gün de 4 bayan İslâm'la şereflenerek Müslümanlığa adım attılar.
Müslümanlar için en kutsal ayların başında gelen mübarek Ramazan ayı, başta İslâm coğrafyası olmak üzere birçok ülkede Müslümanların, insanların uyanışına sebep oluyor. Yıllarca Sovyet komünizmi altında baskı gören ve turuncu devrimle birlikte dünyanın gündemine oturan Ukrayna'da güzel gelişmeler yaşanıyor. Mübarek Ramazan ayıyla birlikte bu ülkede İslâm'a olan ilgi her geçen gün artarken, önceki gün de 4 bayan İslâm'la şereflenerek Müslümanlığa adım attılar.
Bayanlar, Ukrayna'daki Sosyal Örgütler Birliği'ne bağl? İslâmi Merkez'in imam?n?n huzurunda Başkent Kiev'de Kelime-i Şehadet getirerek İslâm'a girdiklerini ilan ettiler.
YAHUDİ'YDİ İSLÂM'A GİRDİ
İslâmonline Sitesi'nde yay?nlanan habere göre, 19 yaşındaki Meryem Karsnateşki, aslında 13 yaşından beri İslâmiyet'e girmek istiyordu ancak o zamanlar bir tanıdığı, kendisine, bunu yapamayacağını söyledi. Gerekçe olarak ise Hıristiyan doğmasını gösterdi. Meryem bu arzusundan vazgeçmedi ve İslâmiyet hakkında bulduğu her kaynağı okumaya başladı. Uzun bir araştırmadan sonra İslâm'ı kabul etti.
İslâm'la şereflenen Meryem şöyle konuştu: Anne tarafımdan Yahudi olduğumu öğrendiğimde çok şaşırdım. Yahudilik dinini derinlemesine öğrenmem için çabalamışlarsa da ben bu dinde huzur bulamadım. Ayrıca Yahudiliğe tam olarak kabul edilebilmem için daha 10 yıla ihtiyacım olduğunu öğrendiğimde de çok garipsedim, bu dinde huzur bulamayacağımı kesinlikle anladım.
ARKADAŞIM VESİLE OLDU
Daha sonra İslâmiyet'e yeni giren bir arkadaşımla karşılaştım. O, bana İslâmiyet'in kapılarının herkese, her an ve her mekanda açık olduğunu söyledi. Beni, Kiev'deki İslâmi Kültür Merkezine götürdü. Merkezin imamı, kadın erkek tüm kardeşlerimin önünde Müslüman olduğumu ilan etti.
ORUCUN ROLÜ ÇOK BÜYÜK
Yula Şibilinko ise, bir arkadaşıyla Kiev'deki İslâmi Merkez'in Ramazan programına katılmaya geldiğinde, orucun hükümleri yanı sıra ruhsal yönden insana kattıkları, güzelliklerini dinleyince, ertesi günü merkezin önüne başörtülü olarak geldi ve kapının önünde Kelime-i Şehadet getirmek için hocayı bekledi. O gün oruç tutmaya başladı ve diğer Müslümanlarla beraber teravi namazı kıldı.
RAMAZAN'IN İLK GÜNÜ İSLÂM'LA TANIŞTI
Üçüncü bayan olan Natalia Altuhafa ise, İslâmi Merkeze Arapça dilini öğrenmek üzere geliyordu. Bu gelişleri sırasında da İslâm dini hakkında Rusça kitaplar okumaya başladı. Merkez imamına kadının İslâm'daki yeri, ahiret günü gibi birçok konuda birçok sorular da yönelten Natalia, Ramazan'ın ilk günü İslâmiyet'e girdiğini ilan etti.
MÜSLÜMANLA EVLİLİK
İslâm'la şereflenen dördüncü bayan Lisa Yonşofiska'nın İslâmiyet'e girmesine sebep ise, üniversite döneminde, Müslüman bir gençle tanışarak onunla evlenmesi oldu. Eşi, kendisini İslâmi Merkeze getirerek, İslâm'a davet eden, İslâm'ı tanıtan, Peygamberimiz Muhammed (sallAllahu aleyhi ve sellem)'in hayatını, Kur'an mucizelerini anlatan kitaplar okutup, video kasetleri izletti. Lisa, Ramazan'ın ilk gecesi Müslüman olduğunu ilan etti.
Öte yandan, Ukrayna'da yaşayan
VAKIT GAZETESI 13-10-05 :x

hulefai rasidin

çok şükür Allah razı olsun .........
muhakkak Allah nurunu tamamlayacaktır
dünyanın taşı yağsa başıma illa  dostun gülü öldürür  beni:(

Vuslat Yolcusu

AMIN:onlarida atmaya calisiyoruz :x

Mstfx67

BA$KASININ AYIBINI SÖYLEMEYi DÜSÜNDÜGÜN ZAMAN NEFSININ AYIBINI hATIRLA!!!