Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Bunları Sadece Çeçenistan İçin Degil

Başlatan chechen, 23 Haziran 2005, 17:35:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chechen

Ah Çeçenistan

Sicak odalardan karli Kafkas daglari görünür mü?
Durdugunuz yerden nasil görünüyor Çeçenistan?
Görünüyor mu gerçekten?

Duyuyor musunuz Çeçen çocuklarinin agitlarini?
Görüyor musunuz Çeçen analarinin göz yaslarini?
Çeçenistan'da topraga düsen özgürlük savasçilarinin,salt kendileri için degil
hepimizin onuru için savastigiini ve öldügünü biliyor musunuz?

Biliyor musunuz Çeçen daglarinda her gün kaç ismail kurban olup topraga
düsmekte? Rabbim, kaç kurbana bedel topraga düsen her bir yigit?
Her birimiz Hasimogullari'nin yasli reisi Abdulmuttalip kadar bile olamadik.
Canlarini ortaya koyan bu yigitler için, sürülerinden vazgeçecek kaç kisi var

Kurban olanlar orada, bayram yapanlar burada? Bu nasil is?
Bu utancin altindan nasil kalkilir? insan kendi benligine nasil izah eder bunu?
Nasil teselli bulur kabaran yürekler? Nasil yüzü tutar insanin Rabbine karsi?
O'na nasil açiklar kurbani, nasil açiklar bayrami, nasil açiklar halini?

Ya Çeçenistan'dan buralar nasil görünür? islami kilif geçirilen sefahatler,
yesile boyanan israf ve depdebe, müslüman yüreklerde hortlayan saltanat
aski, 'mütedeyyinlesen' sasaa ve debdebe de görünür mü?

Çeçenistan'dan bizim elleri seyreden melekler ne düsünürler?
Ne haber verirler? Kim için, neyi isterler? Kime, nasil dua ederler?
Kime ne getirirler,hangisinden neyi götürürler?
Oranin karnesine neyi yazarlar, buranin karnesine neyi? Melekler aglar mi?
Aglarsa kimin haline aglarlar; onlarin halinemi, bizim halimize mi?

Çeçenistan'dan yükselen çiglik yüregime bir yumruk gibi gelip oturuyor.
Dinledinizse bile, bir daha dinleyin:

''ibadet eden yaslilara!

Kadinlara, analara!

Ümmetin önderlerine, Allah'a yönelen herkese!

Bu çagri hepinize:

Savas gitgide kizisiyor, yürekler paralaniyor.
Durum çok agir ve düsmanin vahsice saldirilari dinmek bilmiyor.
Dünya ölçeginde tüm kafirler isbirligi içinde, bize karsi dümenler çeviriyorlar.
Uçaklar, en korkunç bombalar yagdiriyor üzerimize. Toplar ates kusuyor.
Daglar, daglarimiz kar ve buzlarla kapli; soguk donduruyor.

...

Ey islam ümmeti! Aranizda Allah'la sözlesmesine sadik kalanlar yokmu?
Samimiyetle ve engin bir tevazu içinde ellerini semaya kaldirdigi zaman duasi
reddedilmeyecek kimseler yok mu? Yoksa bizi dualarinizda bile unuttunuz mu?
Nerede gece yarilari, gök kapilarinin açildigi müstesna zamanda Allah'a
yolladiginiz israrli talepler? Namazinizi topyekün bir duaya dönüstürecek olan
kunutlar simdi degilse ne zaman?

Allah'in Rasulü sehit edilen arkadaslari için günlerce kildigi ve kildirdigi
her zamanda kunut dualari etmisti. Bugün binlerce müslüman kardesiniz
öldürülürken,sizin desteginiz nerede?

Ey islam ümmeti! Dualarinizdan bizleri unutmayin, zafer için bizi destekleyin!"

Namazi ayaga kaldirmak

Kur'an'da namaz emrinin geçtigi hemen tüm ayetlerde kullanilan ''ekîmu's-salat''ibaresinin
anlam çagrisimlarindan biri, belki de birincisi bu: ''Namazlarinizi ayaga kaldiriniz!''
Çünkü namazlar ölü gibi, yerde sürünüyor. Namazlarin basi dik degil,
basi egik. Namaz, insanin Allah karsisindaki esas durusunu sembolize eden
muhtesem bir simge. Ama, Allah'a karsi esas durusu olmayanlarin basini nasil dik
tutsun namaz? Namazin basini dik tutmayanlarin basinin eden dik tutsun namaz?

Namaz ''salat''in karsiligidir. Salatin kök anlami''dua, talep, yardim,destek'tir.
Bu anlam alaniyla birlikte düsündügümüzde ''ekimu's-salat'' emrinin
karsiligi ''yardimi/destegi/duayi, daveti/davayi ayaga kaldirin!'' olmus olur.

Çeçen müslümanlarin çagrisi ''Aranizda Allah'la sözlesmesine sadik kalanlar yok mu?'' diyor.

Bu soru zor! Bu soru kursun! Kaç kisi yüzü kizarmadan ve yüregi titremeden''Var!''
cevabini verebilir?

Çagri ''Duasi kabul olanlar yok mu aranizda?'' diyor. Yukaridaki sorunun bir devami
aslinda. Allah'la sözlesmesine ihanet etmeyenlerin dualari kabul olur.
Çünkü Allah sadiklari sevdigini, hainleri ise sevmedigini vahyi araciligiyla bildiriyor.
Allah sevmediginin davetine niçin icabet etsin? Kendisine ihanet edenlere neden
dönüp baksin?

Çeçenlerin çagrisi, ruhunu cesedine kurban edip adetlestirdigimiz namaz ibadetinin
unutulmus bir boyutunu yeniden gündeme getiriyor: Kunut. Gece namazlarinda
anlamini, islevini, ruhunu bilmeden okudugunuz ''kunut'', iste gerçek kunuttan arta
kalan asliyla alakasiz bir maket. Zaten ''dua'' anlamina gelen salati, gerçek bir duaya
dönüstürür kunut. Üçüncü sinif ilmihallerin otomatikleþtirdigi namaza yeniden
Nebevi dinamizmini kazandirir ve onuadet olmaktan çikarip ibadete dönüstürür.

Hz. Peygamber basta Bi'r Meune faciasi olmak üzere, hayatinda kendisini üzen ve
önünün tikandigini hissettigi zamanlarda, namazlarda, son rükudan dogrulduktan
sonra bir parantez açar ve gündemle ilgili uzun dualar ederdi.Bu, tabir caizse
bir ''imdat'', bir ''acil yardim'', bir ''insirah'' çagrisiyi. Bi'r Meune'den sonra,
her namazda, bazi rivayetlere göre dört ay boyunca namazlarda 'kunut' adí
verilen böylesine canli bir dua uygulamasina gitmisti.

Durmayin, canlandirin namazlarinizi, katin hayatin içine ibadeti.
Rutin olmaktan çiksin, ibadet hayata hayat ibadete dönüsün.

Unutmayin, namazlar dirilmedikçe ölü canlara ruh üflenmeyecektir.

Fakat, Çeçenistan'i dualarinizdan unutmayin: Kim bilir, belki içinizden iman
sözlesmesine sadik kalmis birinin çagrisi adresine ulasir.
BUNLARI SADECE ÇEÇENiSTAN iÇiN DEGiL IRAK,
FiLSTiN, AFGANiSTAN, BOSNA iÇiNDE YAPIN...
Kim Allah'ı, Resûlünü ve iman edenleri dost edinirse (bilsin ki) üstün gelecek olanlar süphesiz Allah'ın tarafını tutanlardır.(Maide 55,56)

halil

Dualarımız Çeçenistan'la ve tüm işgal altındaki Müslüman kardeşlerimizle.
Allah'ın Vaadi Haktır.

dihancioglu

EZİYET ALTINDAKİ DİN KARDEŞLERİMİZİ DUALARIMIZDAN EKSİK ETMEMEYE ÇALIŞIYORUZ AllahTA DUALARIMIZI KABUL EDER İNŞAllah.  
      ASIL MÜSLÜMAN SADECE KENDİSİNE DEĞİL MÜSLÜMAN KARDEŞLERİNE DE DUA EDENDİR.^KENDİNİ DÜŞÜNMEYEN KİŞİDE HİÇ KİMSEYİ DÜŞÜNMEZ DERLER^NEDERLERSE DESİNLER AMA BİZ MÜSLÜMAN DİNKARDEŞLERİMİZİ DUALARIMIZDAN VE MADDİ MANEVİ DESTEĞİMİZDEN EKSİK ETMEYLİM.RABBİM CÜMLEMİZİ S.A.S  EFENDİMİZİN SANCAĞI ALTINDAKİ KULLARDINDAN EYLESİN İNŞAllah...
Of eşrafından 80 yıllık bir M E K T U P

chechen

CENABI MEVLAM DUALARIMIZI DERGAH-I İZZETİNDE KABUL EDER İNŞAAllah

Allah(CC) RAZI OLSUN
Kim Allah'ı, Resûlünü ve iman edenleri dost edinirse (bilsin ki) üstün gelecek olanlar süphesiz Allah'ın tarafını tutanlardır.(Maide 55,56)

ruisya

ÇEÇENİSTAN DAVA ANLAYIŞI BİTMİŞTİR....
eVET Arkadaşlar son 3 yıldır Çeçen davası ve vatan müdafa anlayışı bitmiştir..... :(
okta kadar menfaat için virgül kadar eğilmeye değmez.

chechen

Alıntı yapılan: "ruisya"ÇEÇENİSTAN DAVA ANLAYIŞI BİTMİŞTİR....
eVET Arkadaşlar son 3 yıldır Çeçen davası ve vatan müdafa anlayışı bitmiştir..... :(

ne demek bitmiştir. orada yaşayan insanların adına mı konuşuyorun?

GELİYOR
Kızılordu Çeçenya'ya yürüdü.
Dağı taşı kara duman bürüdü.
Eskiden orada Şamil varıdı.
Dayan kardaş Resulullah geliyor.

Kudurmuş kızıllar zehir kusuyor.
Neden dünya haksızlığa susuyor.
Kızılordu masum köyü basıyor.
Dayan kardaş Ebubekir geliyor.

Dünya kuralı İslam'a düşman
Ruslar çeçenya'da olacak pişman.
Tekrar dağılacak bu işe şaşman
Dayan kardaş Ömer Faruk geliyor.

Haçlı orduları tekrar kuruldu
Beşikte uyuyan yavru vuruldu
Ana ağlar yavrusuna sarıldı
Dayan kardaş Zinnureyin geliyor.

Herkes haksızlığa kucak açıyor
Çoluk çocuk evlerinden kaçıyor
Kudurdu kızıllar ateş saçıyor.
Dayan kardaş İmam Ali geliyor.

Sahibim yok diye sakın üzülme
Diren kızıllara aman bozulma
Esaretler defterine yazılma
Dayan kardaş İmam Şamil geliyor

Hazırlandım bende sana gelirim
Orda ölürsem şehit olurum
Şeyh Şamil'in toprağında kalırım
Dayan kardaş evliyalar geliyor

Bir serçe kartalı vursun yatırsın
Dilerim Allah'tan alsın götürsün
Kısa günde bu savaşı bitirsin.
Dayan kardaş Sahabiler geliyor.

Duydum ki tükenmiş ekmeğin aşın
Sana olacaktır Kur'an yoldaşın
Moskofa çiğnetme toprağın taşın
Dayan kardaş İmam Cafer geliyor

Gördüm ki sermişsin namaz postunu
Sen bilirisin düşmanını dostunu
Ölürsem kefensiz örtün üstümü
Dayan kardaş Peygamberler geliyor.

Moskofun ağzından salya akıyor
Koca dünya haksızlığa bakıyor
Füze atıp şehirleri yakıyor
Dayan kardaş inananlar geliyor

Hani nerde kaldı hakkı insanın
Herkes müslümana düşman inanın
Kurtuluş zamanı geldi dayanın
Dayan kardaş şühedalar geliyor.

Kul Eyyübüm hemen uzat elini
Doğrultmasın kızıl Moskof belini
Evlerine dönsün kızı gelini
Dayan kardaş Fatih Sultan geliyor

muallim

nerden biliyorsun yaw...

bu kadar kesin konusmak nerden esiyor aklnıza bilmem mumkun değil
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

chechen

Allah´ım!..
Onları muzaffer eyle.

Rabbim!"
Onlar´da var olan iman ateşinin şiddetini o derece artır ki, Moskof canilerinin lâşeleri kirletmesin Hz. Şamil´in kutsal topraklarını...   Ey Âlemlerin Rabbi olan Allah´ım!   şimdiye dek nefsimiz için ne istemişsek, senden neler dilemişsek, topyekün ondan feragat ettik. Bundan böyle Senden tek dileğimiz, biricik arzumuz, o ayyüzlülerin, o kahramanların, o Senin yolunda şehid olmaya aday olan cengâverlerin zaferinden başka bir şey değildir.

Allah´ım!
Asırlardır esaret altında inleyen, her türlü işkence ve zulme rağmen dininden taviz  vermeyen, iman hazinesini yüreğinde saklayan, Senin yolunda var olan kutlu cihad hareketinin dönmez müdavimleri
olan o yüce millete, yaratılışımızın yegâne müsebbibi olan ve âlemlere rahmet olarak gönderdiğin son Peygamber, Habibin Hz. Muhammed Mustafa (sav) hürmetine zafer ve rahmet nasip eyle!...

Ey büyük Yaratıcısı! Ey ulu Allah´ım !!!
Onlara, Bedir Savaşında gönderdiğin ilâhi  ordunu gönder! Şüphesiz ki Senin ordun, orduların en yücesi ve yegâne galip gelenidir.  

İlahi !!..
Biliyoruz, yıllardır Senin yolundan yüz çevirdik. Nefsimizin kulu-kölesi olduk. Seni  ve Senin yolundan gidenleri unuttuk. Suçluyuz, günahkârız, unutkanız Allah´ım!!  Ama duamız şahsi değil, duamız dünyevi  değil, duamız Senin için ölüme koşanlara, duamız "AllahUEKBER" nidalarıyla şehadet şerbeti içmeye hazır olanlara, Allah´ım!..

Allah´ım!..
Senden başka yaraıcı, Senden başka ilah, Senden başka terbiye eden, Senden başka rızık veren, Senden başka hâdi ve Senden başka dualara icabet eden yok. Rasülün-Habibin hürmetine, Hz. Ebu-Bekir hürmetine, Hz. Ömer hürmetine, Hz. Osman hürmetine, Hz. Ali hürmetine, Senin yoluna baş koyanların hürmetine duamızı kabul eyle!.

Allah´ım!..
Çeçenistanın o şanlı erlerine en kısa zamanda ilâhi ordunu gönder ve onlara zafer müyesser eyle.

Allah´ım!..

Sen Müslümanların yâr ve yardımcısı ol. Şuan savaşta olan Filistin´in, Keşmir´in, Mora´nın, Doğu Türkistan´ın ve diğer Müslüman ülkelerin yâr ve yardımcısı ol Allah´ım.
Eğer düşmanlarında bir nebze ümit var ise İslâm ile şereflenmelerinin, onlar İslam ile şereflendir yarabbi. Amma, eğer böyle bir ümit yok ise onları Kahhar isminle kahru perişan eyle.
Âmin!..

tunahan

kardeşlerim tum dualarımız mazlum muslumanlarla birlikte olsun
biliyorsunuzki biz muslumanların onemli bir silahı olan dua var biz o kardeşlerimizin yanında  dua askeri olmalıyız

tunahan

kardeşlerim tum dualarımız mazlum muslumanlarla birlikte olsun
biliyorsunuzki biz muslumanların onemli bir silahı olan dua var biz o kardeşlerimizin yanında  dua askeri olmalıyız

chechen

Allah Resûlü sallAllahu aleyhi ve sellem'in Dua Üzerine Hadisleri

Allah Teala buyurdu:

Ben kullarımın zannı üzereyim. Beni andığı zaman, ben onunla beraberim. Beni kendi nefsinde anarsa, ben de onu kendi nefsimde anarım. Eğer beni bir topluluk içinde anarsa, ben de onu, o topluluktan daha hayırlı bir topluluk içinde anarım.

Bana karış yaklaşırsa, ben ona bir adım yaklaşırım. Bana bir adım yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. Bana yürüyerek gelirse, ben ona koşarak giderim.

chechen

Allah ın yardımıyla Şehitler Tugayı Rusya toraklarında birkaç başarılı askeri operasyon gerçekleştirdi. Kaşırskoye Şosse ve metro istasyonu Rijskoya Şehitler Tugayının Moskova Bölge Şubesi tarafından , iki uçağın düşürülmesi özel operasyon şubesi ve Beslan Şehrinde Nord-Vest operasyonu Şehitlerin 2. inci grubu tarafından gerçekleştirildi.
Putin vurulmuş bir domuz gibi bağırmaya başladı "Rusya ya saldırıyorlar , Rusya ya savaş açıldı!" diye...Putin böylece bütün dünyanın ilgisini çekerek onları kendilerine yardım etmeye çağırıyor!..Ancak Çeçenistan'ın "Rusya nın iç meselesi(!)" olduğunu unutuyor...
Beslan da korkunç bir trajedi yaşandı.Kremlin zalimi, imparatorluk çıkarları ve koltuğunu korumak için operasyon emri verip çok sayıda çocuk ve yetişkini öldürdü ve yaraladı. Bugün bile Putin hiç utanmadan bizi suçlamaya çalışıyor. "Uluslararası terörizm" denilen şeye bizi de ekliyor ve bütün dünyayı yardımına çağırıyor. Şehitler Tugayı olanlardan Putin i ve bu katliama sessizce onay veren bütün dünya liderlerini sorumlu tutuyor. Bizi tek taraflı suçlayan BM ve AB den kamuoyuna açık araştırma-soruşturma istiyoruz. Biz soruşturma sırasında her türlü yardımı ve bilgiyi vermeyede kendimizden emin olarak hazırız.
(........................)
Vladmir Putin! Sana ve Halkına herkese faydalı olacak barışı teklif ediyoruz!
BAĞIMSIZLIK KARŞISINDA GÜVENLİK...
Askerlerin çekilmesi ve Çeçenistan ın bağımsızlığı halinde biz söz veriyoruz. Geçici bile olsa Rusya ya karşı askeri , siyasi ve ekonomik ittifak yapmamak , topraklarımızda yabancı askeri üsler bulundurmamak.
Rusya ya karşı silahlı mücadele sürdüren çeşitli grupları ve örgütleri finanse etmemek ve desteklememek...
BDT ye girmek ve Ruble dolaşımının içinde olmak.
D.K.B imzalayabiliriz ama tarafsız devlet bizim için daha uygun...
Ayrıca tüm müslümanların Rusya ya karşı silahlı mücadelesinden en az 10-15 yıl için vazgeçilmesini garanti edebiliriz. (Bir şartla : Dinlerini serbestçe yaşayabilmeleri...Bu hak zaten Rusya Anayasasında tanınmıştır.)
Bizim Rusya ve Volgodonek teki patlamalarla hiç bir ilişkimiz yok fakat "uygun şartlarda" bunu üstlenebiliriz...ÖZGÜRLÜK İÇİN!
Çeçenistan Halkı Bağımsızlık Mücadelesi vermektedir. Rusya yı yok etmek ya da aşağılamak için değil. Biz özgürken güçlü komşumuzun olmasını isteriz.
Biz sizin tarafınızdan mecbur edilen yöntemle ve imkanlarla hareket ediyoruz. Ve devam eden Çeçen Halkı nın soykırımını durdurmak için hiç bir şey önünde boyun eğmeyeceğiz.
Biz size barış teklif ediyoruz. Seçim senindir!
AllahU EKBER!
(30-08-2004)
E Y L E M N O T L A R I
-Mücahitler dava arkadaşlarının cezaevinden serbest bırakılmasını istemediler.
-Bulunan ve "boş" denilen kasette rehinelerin Putin e mesaj kaydı vardı.
-Rehinelerin akrabaları olay mahallinden ateş ediliyormuş gibi yapılarak geceleyin uzaklaştırıldılar.
-Eski KGB ajanı Roşal yalan söyleyip "kurban" yakınlarını "Çocuklar 8-9 gün susuz ve yemeksiz kalabilirler" diye sakinleştirmeye çalıştı.
-Politkosko yu zehirlediler , Babıtshi yi gözaltına aldılar ve böylece katliamın yapıldığı yere sokmadılar.
-Operasyon için Cuma namazı saatini seçtiler.
-Mücahitler kader hatası yaparak MÇS-FSB aracının yaklaşmasına izin verdiler.
-MÇS ciler patlamalardan önce "koşun!" diye bağırmaya başladılar ve hemen sonra patlamalar meydana geldi.
-MÇS cileri korumak için okula ateş açıldı , patlamadan hemen sonra onları karşılamaya çıkan iki mücahit şehit edildi.
-İçinde keskin nişancılar olan helikopterler hemen göründü.
-"Alfa" ve "Vimpel" hazır olmadıkları yalandı. "Onlar bölgeleri bile paylaşmadılar." Siyasetçiler onlara hemen "katil" lakabını takmışlardı.Ancak yine de onlar saygı duyulması gereken işi bilen askerlerdir.
-Kıyaslamak gerekirse kriz masasından yapılan açıklamada teröristler özel timi provoke ettiler. Rehinelerin bir grubu salondan çıkmaya çalıştılar , içeride patlamalar ve ateş sesleri duyuldu ve tiyatroya rehineleri kurtarmak için özel timler gönderildi. Yeni bir şey çıkartmadılar! (Anna Royva.. Canlı yayında Wosd Ost olayından hemen sonra.)
-Rus Başsavcı Ustimov , Putin e yaptığı resmi açıklamada "Mücahitler tel zinciri değiştiriyordu ve bu yüzden patlama meydana geldi" dedi. Fakat en son "idiyot" bile operasyon sırasında zinciri değiştirmez ; hem de binaya düşman aracı yaklaşırken!!!
-Spor salonunun duvarlarında şarapnel izi yok dediler. Halbuki mayınlarda 30.000 den fazla şarapnel parçası vardı! (8 ordu mayını-tuzağı her mayında 2700 şarapnel var. 10 tane "kurba" tipi el işi mayın her mayında 1000 şarapnel. Ve 2 tane MON-1000 tipi el işi mayın her birinde 1000 şarapnel.)
-Büyük mayınların bulunduğu basketbol halkaları sağlam!
-Mayınların kendi kendilerine patlaması imkansız! Olsa olsa 20 mayının hepsi ard arda patlardı!(........) 4 tarafta 9 voltluk piller vardı karşı tarafta ise 45 voltluk piller vardı. Ben bizzat 10 gün içerisinde Beslan dan 20 km uzaklıktaki Betako Yurt köyü yakınlarında ormanda bu gruba eğitim verdim.! Ve sistemi defalarca denedim. Ya hepsi patlardı yada hiç birisi..!
-Allah ın adıyla yemin edip yaşamak istediğini söyleyen kişi gerçekçi değildir. Kulayev Kardeşleri ve onların 2 hemşiresini son anda gruba aldım sayı artsın diye. 31-08-2004 te 16:30 da gruba girdiler ve onları 20:00 de operasyona gönderdim. Onlardan sadece sağ kolu olmayan Han Paşa yı tanıyordum. Ona tabanca ve el bombalarını bizzat ben verdim. diğerlerine de kalaşnikoflarla beraber bazı mühimmat temin ettim. Onların işiyse sadece nöbet tutmaktı.
-Albay Orsthoev saldırıdan sonra yardımcılarımı bir kaç kez telefonla aradı. Ve "Rusların toplarla ateş açtıklarını ve telleri kestiklerini" söyledi. Ondan sonra "dışarıya çıkmaya çalıştıklarını" söyledi.
-Yine son gece saat 02:00 de aradı ve telefonun pilinin bitmek üzere olduğunu söyledi.
-Biz bağımsız kriminologlar tarafından şarapnel parçalarını ve yaralanma şekillerini incelemelerini istiyoruz!
-Çocuklar ve mücahitler arasında tartışma filan yaşanmadı. Ve mücahitler onları canlı kalkan filan da yapmadılar.!!Ben Onlara dedim ki : "Eğer operasyon olursa ve salonda patlama olursa saldırıp çıkmaya çalışın. binada oturmayın ve savunma yapmayın. "Alfa cılar" sadece saldırmak ve yok etmek için eğitilip-programlanmışlardır!! Onlar savunmayı bilmezler! Saldırın ve ve şehre çıkmaya çalışın , düşmana mümkün olduğunca çok zarar verin! Onurlu olarak can verin ve sizden sonrakilere güzel örnek olun!!"
-Nord Vest operasyonunda ben 3 tane hata yaptım:
1- Ben düşünmüştüm ki Osetyalılar birleşp okul ve asker arasında canlı kalkan oluşturacaklar.
2- Dzasokov daha bağımsız ve cesur bir insandır.
3- Putin inde az acımasız olduğunu düşündüm..!
EYLEMLERDEN BAZI ANALİZLER
-Çeçenler sadece Rusya ya karşı bağımsızlık için savaşıyorlar.
-Çeçenler Rusya ya karşı sadece Rusya da ve çeçenistan da savaşıyorlar.
-Çeçenler kendi başlarına Rusya ya karşı savaşabiliyorlar.
-Uçak ve metrodaki patlamaların bizden başka kimse ile ilişkisi yoktur. Bu bizim Kremlin 1. inci fahişesinin (Alhanov) seçim oylaması. herhalde FSB ciler fazla film seyretmişler ve bizede izledikleri macera filmlerindeki şeyleri uygulamaya çalışıyorlar akıllarınca..!
-Ben Ladin ile tanışmıyorum ve Ladin benim finansörüm değil..! Fakat böyle bir şey olsa onları reddetmem...
-Bu sene yabancılardan sadece 10.000 dolar ve 5.500 euro aldım. rus bütçesinden aldığım paralarla savaşıyorum..!
-Uçakların patlaması bana 4.000 Dolara , Metro Kaşırskoye 7.000 Dolara ve Nord Vest operasyonu 6-8.000 Dolara mal oldu.
-Kullanılan silah , arabalar ve patlayıcılar ise ganimetten müteşekkildir.
-Bütün giderler sadece yemek ve giyinmek içindi. Moskovaya kadar gerçekten de para yetmemişti.
-Nord Vest te 33 mücahit görev aldı. Bunlardan 2 si kadındı. esasında 4 kadın olacaktı fakat ikisini 24-08-2004 te İnguşetya dan uçakla Moskova ya gönderdik. Oradan da onları patlatılan uçaklara bindirmişler..!
-Grupta 2 kadın 12 Mücahit vardı. 9 İnguş , 2 Oset , 1 Tatar , 1 Kabartay , 3 Rus , 2 Arap ve 1 Guran (baykal da yaşayan bir halk fakat çoğunlu asimile edilip ruslaştırılmış) vardı.
-Blair e suikast düzenlemeyi filan düşünmedim. Bu aptaldan bana ne.!? Bu arada 2. Elizaveto ise saygı bile duyuyorum.
Beslan da olanlardan üzüntü duyuyoruz fakat bunu kendileri istediler. Bu savaşı 5 yıl önce Putin başlattı! Bu savaş 40.000 Çeçen çocuğu canice yok etmiş , 5.000 ini ise sakat bırakmıştır! Ve şimdi geldikleri yere geri dönüyorlar. Putin doğru söylüyor "Hırsızı yakala..!" diye.
Bu gün bütün dünya kalkmış güya bizi nefretle kınıyor(!) Bizden artık durmamızı istiyorlar. İnanın biz onlara gülüyor ve soruyoruz : Siz bizim için ne yaptınız ki biz sizi dinleyelim!?
Biz savaşırken bu kafire "dostum" diye hitap eden Ürdün Kralına soruyoruz: "3 çocuk babası olarak , 9 Nisan da 5 çocuğunu birden kaybeden bir çeçen babasının acı duygusu sana tanıdık geliyormu? Ki bu çocukların en büyüğü 7 yaşındaydı..!"
Biz Bush'a da soruyoruz : "Hiroşima ve Nagazaki nükleer bombalamaları insanlık dışı değilmiydi? ve söylermisin orada kaç çocuk hayatını kaybetti!?"

chechen

Biz şimdi bütün dünyaya soruyoruz:
"Tamam biz kötü çocuklarız ve bizim 7.000 imizi yok edebilirsiniz. Ancak kalan 250.000 sivil vatandaşımızı , kardeşlerimizi niçin katlettiniz!!! ve bu katliama daha ne kadar devam edeceğinizi sanıyorsunuz!!!"
Ruslar bize karşı hiç bir kural-kaide tanımadan savaşıyorlar ve bütün dünya bunu görmezlikten geliyor..! Artık bizim de kimseye karşı sorumluluğumuz yoktur ve biz bize daha uygun nasıl ise öyle savaşacağız..!Kuralları biz koyup gerektiği gibi savaşacağız..!
Biz Ocak ayında Putin e barış teklif ettik , O ise Yandarbiyev'i katlederek cevap verdi bize. katiller yakalandı ama henüz emri veren değil..!
Şimdi herkes bağırıp çağırıyor. Ancak savaşı durdurabilecek şu kelimeyi kimse ağzına almıyor. Bu kelime "ADALET" tir..! Bizim seçeneğimiz büyük değildir. Bize savaş teklif ediyorlar ve biz de onu zafere kadar götürmeye and içtik!!!
Bize istedikleri isimleri versinler ve arkamızdan istediklerini konuşsunlar. Zafer mutlaka biz inananların -iman edenlerin olacaktır!Allah kafirlerle savaşan bütün mücahitlerin yardımcısı olsun.
AllahUEKBER!
Şehitler Tugayı Komutanı
Allah'ın Kulu
Şamil...
17.09.2004 / 09:27

neco

bu mübarek ramazan ayı hürmetine tüm müslüman kardeşlerimize dua edelim Allah rahmet ve mağfiretiyle muamele eylesin
HİZMETTE MUVAFFAKİYET OLSUNDA VARSIN YERİMİZ CAMİNİN PABUÇLUĞU OLSUN

chechen

amin
amin
amin
mevlam dergahı izzetinde kabul buyursun inşaAllah