Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

İstiklal Marşınin Icrasinda Rezalet

Başlatan muallim, 30 Eylül 2005, 11:13:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muallim

Su Türkiyede neler olmuyor ki? Adamlar rezilliğk üstune rezillik yapıyorlar. işte son orneklerinden....

Ulkemizin bagımsızlık marsında yasanan rezalet... Belli mevkilere gelmiş insanlar bakın nasıl marsı okuyorlar...

Sonra insanın aklına su sual geliyor.Ya onca sehit sizin boyle yetişmeniz için mi kan doktu.Bir istiklal marsını bile okuyamayan bir nesil olun diye mi size armagan ettiler bu vatanı....

biraz sabırla dosyanın yuklenmesini bekleyip dinleyin....

http://www.karidegiliz.biz/istiklalmarsi.mpeg

.............

kayseri de okunamayan istiklal marsi

kayseri'de mukim bir grup vatandaşımızın, düzenledikleri dernek genel kurulunda gerçekleştirdikleri faaliyetttir. ismi öğrenilemeyen ancak elinde miktofon tutan bir zatın okumaya teşebbüs ettiği ancak yarısından itibaren bütün dizeleri ve besteyi birbirine karıştırdığı marşı, diğer kişilerin canhıraş gayretleri düzeltmeye yetmemiş, marştan sonra gelen ikinci bir kişinin mikrofonu ele geçirerek ilkinden daha yanlış bir şekilde istiklal marşını okuması evlere şenlik bir görüntü ortaya çıkarmıştır.

konu ile ilgili olarak, kayseri valiliği, şehitler derneği'nin olağanüstü genel kurulu ile hunat medresesi'ndeki işyerlerinin açılış töreninde, ''istiklal marşı'nın kurallara uygun söylenmediği'' gerekçesiyle cumhuriyet başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştur.

kayseri valiliği'nden yapılan yazlı açıklamada, kayseri şehit aileleri ve malulleri derneği'nin 20 ekim'deki olağanüstü genel kurulu ile cumhuriyet meydanı'ndaki hunat hatun medresesi'nde vakıflar bölge müdürlüğü'nce kiraya verilen işyerlerinin açılışı için 22 ekim'de düzenlenen törende, ''istiklal marşı'nın kurallara uygun söylenmediğinin belirlendiği'' bildirilmiştir.

açıklamada, ''kayseri şehit aileleri ve malulleri derneği'nin 20 ekim'deki olağanüstü genel kurulunda istiklal marşı, bestesi ve güftesi yanlış söylenmiştir. çarşının açılış töreninde de istiklal marşı yanlış söylenmiştir. her iki konuda da sorumlular hakkındaki bilgi ve belgeler, bilgi ve gereği için ilimiz cumhuriyet başsavcılığı'na intikal ettirilmiştir'' denilmiştir.
.......................Haber alıntı
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

racül

Sadece müzik dersinden bir de milli güvenlikten galiba, torpille gectiklerini gösterir.

Esnaf adam istiklal marsini hüzzam söylese nolur, araya arya sokustursa ne olur..
Dalga gecme kasti olmadikca bence hiiic problem degil...
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

muallim

o zmaan neden adı istiklal marsı...

Bir ulkenin en buyuk değerlerindendir marş...

onca sarkıyı ogrenirken zorlanmıyoruz da bir marsımızı okurken mi zorlanacagız...

cok onemli bir problem bence...
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

racül

o esnafin bir tane sarki sözünü bastan sona bildigini kesinlikle zann etmiyorum.. Vakitleri olmaz adamlarin...

Ha belki genclik yillarina ait hamiyyet yücesesten ne biliim, selahattin alpaydan falan bir seyler hatirliyor da olabilirler tabii...
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss

muallim

ya daha ilk okulda ezberletiliyor ...

Ama sonuc farklı insan zamanla unutuyor. Eskiden istiklal marsını duydugumuzda kıpırdamadan bitmesini beklerdik. Yas ilerledikce ne oluyor ..Saygı ve sevgi gittikce azalıyor...
[Hucurat Suresi 10]

racül

Pragmatizm...

Abraham Lincoln'e sormuslar:

Yatakta radyo dinliyoruz, bazen birden milli marsimiz caliniyor, hemen kalkip dogrulsak uykumuz kacacak,y orgunuz, ne yapalim? diye sormuslar.. Topragi bol olsun kestirmeden cevaplamis:

- Benim gibi yapin, raadyoyu kapativerin...

Yas ilerledikce pragmatizm de ilerlioyr...
                                                Theodor Heuss

muallim

Alıntı yapılan: "pamfilya"
- Benim gibi yapin, raadyoyu kapativerin...

cok guldum bu cevaba yaw...Hakikaten guzelmiş.

Yalnız diyelim biz yoldan giderken askeri bando kapanıs için istiklal marsına absladı. Bu durumda dinlememek gibi bir saygısızlık yapın bakalım. Ya da bir durmayıp hareket halinde olun. Askerden hemen uyarı gelir.

Ankarada cok karsılastıgım bir durum.

Boyle bir durmda da herhalde bu mekanlardan gecmiyeceğiz o zaman. Halbuki

Marsın bize kaybettirecegi bir sey yok bilakis gogsumuz kabarmalı onu soylerken.Bagımsızlıgın sembolu. Milli marsımız spor musabakalrında bile soylenirken bile insan acayip gaza geliyor. Ama sonucta zor musabakadan sonra boynu bukuk ayrılmak bile insanın gururuna dokunuyor.

Tabiii bu anlattıklarım  vatan askı olanlar için....
[Hucurat Suresi 10]

racül

alman vatandaslarina ne tavsiye edersin..
                                                Theodor Heuss

abdülhamid

YAaawu gardasim vatan asgi felan deye heyecana galeyana gerek yoktur.SU ateist oldugu söylenen Cetin Altan"in bir lafi var; "Türke türk propagandasi" diye.BU laf hosuma gidiyor.Biz böyle hamaset besiklerinde tingir mingir sallanir iken,el alem kalburu samana katip bütün cihani uydudan murakabe altina aliyor.Biz hala ata sporumuz cirittir, yedigimiz tavuk suyuna tirittir diyoruz.Nostalji ve hamaset birbirlerine pek te benzerler.BU iki duygunun insandaki tahakkümü insani bir hayli atil kilar.Zinhar, istiklal marsimiza salvoda bulundugumuz zehabina da kapilinmaya.....

racül

Abi tavuk suyuna tiritin sanki uzay cagina alternatif bir eylem oldugu sonucunu cikardim satir aralarindan ki,

ben bu ifadeden siddetle alindim... Özellikle, salt tavuk suyu degil, lakin tavuk suuyndan yapilmis halis tavuk corbasina sabah aksam acili pul biberi tarlaya tohum atar gibi -mit gefühl- serpistirip, üzerine rahmet yagar gibi limonu yagdirdim mi,

Allah kasigi tutan koluma kuvvetler vere...

O esnada aldigim enerji, kuvvet ve adrenalinle uzaya bir kac kere komsunun uydularini birakmaya gidip gelsem bana misin demez...

Tavuk suyuna tiritin toplumsal, siyasal, ekonomik, teknolojik, etnik antropolojik alanlardaki domino etkilerini yadsiyan ifadelerin, sizin böyle anlamli bir yazinizin icerisinde bir iletisim kazasi olarak bile olsa, yan mesaj olarak yer almasini yadirgadim acikcasi yani...

Tavuk suyuna tirit ciddi bir isdir.. Herkes kemaliyle beceremez bu isi... Erbabi lazimdir icabinda..

Saygilar...
                                                Theodor Heuss

muallim

Alıntı yapılan: "pamfilya"

Tavuk suyuna tirit ciddi bir isdir.. Herkes kemaliyle beceremez bu isi... Erbabi lazimdir icabinda..

cok guzel.... :D
[Hucurat Suresi 10]

abdülhamid

Yahu bir de cagirisim oyunu diye bir forum aciyorsunuz; te be gerek yoktur be yaaav.Bakiniz istiklal marsindan yola cikip nerelere vardik.Tavugun ve dahi tavuk suyunun etimolojik ve epistomolojik baglamda sosyal yasantidaki yansimalarinin sadakat sitesi hinterlandindaki sonuclarina hep birlikte tanik olduk.Bundan sonrasi bu kerte tecrübe ile ana temasi "tavuk" olan bir lokanta acmaktir ki, bu da  pamfilyanin buyurdugu gibi  erbabina teslim edilmek gerekir.Biz dahi sadece yol göstermekteyiz, vesselam.YAhu, sahi bu tavuklari da sadakatli-sadakatsiz deyu tasnif etmek mümkün mü ola?

muallim

istiklalden nerelere geldik yuh yaw.. :D  :D

Ne alaka tavukla istiklal marsının ya pamfilya sırf senin sucun bunlar... :)
[Hucurat Suresi 10]

yusufum

Alıntı Yap
Ne alaka tavukla istiklal marsının ya pamfilya sırf senin sucun bunlar...

Alıntı Yap
Özellikle, salt tavuk suyu degil, lakin tavuk suuyndan yapilmis halis tavuk corbasina sabah aksam acili pul biberi tarlaya tohum atar gibi -mit gefühl- serpistirip, üzerine rahmet yagar gibi limonu yagdirdim mi,

Allah kasigi tutan koluma kuvvetler vere...

O arada istiklal marşıda çalıyor tabi. dimi pamfilya kardeşim.

Alıntı Yap
O esnada aldigim enerji, kuvvet ve adrenalinle

Pamfilya tavuksuyunu içmiş hızını alamıyor. 8)

Alıntı Yap
uzaya bir kac kere komsunun uydularini birakmaya gidip gelsem bana misin demez...

Doğruca ,uzaydaki amerikan uydularını düşürmeye :P

Gördünüz işte istiklal marşının hikmetini.

Yaa abdülhamidim .muallim bile tavuk suyunun içine girmiş.Tabi biberli de olunca?
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

racül

bazi müzik cesitlerinin tavuklarin yümürtasina tesir ettigini okumustum bir ara bir gazetede..

Istiklal marsi ile tavugu böylece baglamis olabilir miyiz netice itibariyle?
                                                Theodor Heuss