Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Camide Hıristiyan ayni yapılır mı?

Başlatan İsra, 19 Temmuz 2005, 21:30:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İsra

Sahaflar Şeyhi Muzaffer Ozak,Amerika'da bir kilisede papazdan izin alarak zikir yapmışlar.Zikir sonrasında papaz Muzaffer Ozak'a dönerek,

"Efendi"der,"bir şey sorabilir miyim?" Muzaffer Ozak,"Estağfirullah,demiş,"bir değil,bin şey sorun isterseniz,buyrun!" Papaz şunu sorar:"Siz Amerika'ya geldiniz.Bizden müsaade isteyip bizim mabedlerimizde kendi dininizin icaplarını icra ettiniz.Şimdi biz kalksak Türkiye'ye gelsek ve kendi dinimizin icaplarını camilerinizde icra etmek istesek,bize müsaade eder misiniz?"

Muzaffer Ozak,hiç yutkunmadan,çok net ve berrek bir uslupla papaza şu cevabı verir:"Bize göre,Hazreti İsa da,Hazreti Musa da hak peygamberlerdir.Hazreti İsa'ya gelen incil,Hazreti Musa'ya gelen Tevrat da hak kitaptır.Bizim imanımızın şartları içinde Hz.Musa'ya,Hz.İsa'ya,Tevrat'a,İncil'e inanmak vardır.Dolayısıyla biz Hz.İsa'a ve Hz.Musa adına yapılan bütün mabedlerde İslamı icra etmek bizin için tabii bir haktır,Çünkü biz onların peygamberliğini tanıyoruz.Siz de bizim yaptığımız gibi Peygamberimiz Hazreti Muhammed(s.a.v)'in peygamberliğini tanıyın,iman edin,onun ve kitabının adına yapılmış camilerde ibadet edin.Müsaade o zaman kendiliğinden çıkar zaten.."

gul_muhammedim

gerçekten güzel cevap vermiş. ama bizim farkımız peygamberimize değil Allaha dua etmek :)
LLAHU EKBER!

muallim

:x
Bu baslık altında acayip bir seyle karsılacagım sanmıstım ama yanılmısım ...

Güzel cevap  :x
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

Evfacan

gul_muhammedim ,kardesim dua Allaha ama peygamberimizin
sefatina nail olmayan cennete giremiyecek,
Yiğit yaralı olur - Yine dağ gibi durur

müteallim

Düalarin kabulü icin Allah dostlarini dolayisi ile Rasülüllahi vesile,vasita yaparak  Allaha düa etmek desek daha güzel olur herhalde.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

felsefe

bundan daha güzel  bir cevap olamazdı elınıze sağlık rabim gercek müslümanlığı yaşayanların yardımcısı olsun  &)