Bir düğüne gitmekle nikah ne durumda olur?

Başlatan karahanlı, 28 Temmuz 2009, 11:38:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karahanlı

esselamu aleykum.arkadaşlar sizlerden bir istirhamım var.arkadaşlar sazlı cazlı yani eğlenceli bir düğüne gitmekle nikah ne durumda olur.ailenle veya yanlız da gitsen sonuç aynımıdır.nikaha bir zararı varmıdır.acele cevaplarınızı bekliyorum.Allah cc razı olsun
hangi güzel yüzdür ki toprak olmadı
hangi güzel gözdür ki yere akmadı

azizistanbul

çalgılı yerlere ve mekanlara gitmek günahtır.

ancak günahlar nikaha zarar vermez. Nikah bir akittir. bozulmadığı müddetçe devam eder.
Nikahın bozulma şeklide ya hakim tarafından nikah akdi bozulur. Yada zevc  tarafından bozulur.
Kısacası işlenen günahlar ile nikah bozulmaz.

burada  Ben takva ile hareket edeyim demekte yanlış olur. Çünkü o zaman bozulmayan bir nikahı bozmuş gibi hareket ederiz. Yani boşanmadığımız halde boşandığımızı zannederek boşanmış gibi hareket ederiz .

Ancak burada günahlar nikahı bozmaz demek ile biz hükmü söyledik. Bu ifademiz ile günah olan şeyler ( herne olursa olsun ) hafiflemiş olmuyor. Yine son derece itina göstererek kaçınmak lazımdır.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

setre

Ben şöyle birşey duymuştum eşler çalgı eşliğinde karşılıklı oynarlarsa nikahları düşer. Bu konuda bilgisi olan var mı ?
Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...

azizistanbul

evet söylenir bende çok duydum ama öyle bir şey yok
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

hizmetci

bende esler karsilikli dans ederlerse bozulur diye duymusdum
AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.

Buğulu Ay

günahkar olur bunları yapanlar

nikah hangi şartlarda düşer bunu  iyi araştırmalı kaynaklardan..
BENİM DOĞRU SÖYLEMEM, BANA DOST BIRAKMADI. (Hz. Ömer r.a.)

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

الله هو ا لو لي

arada bir

ben bunu araştırdım çalgılı düğüne gidince nikah düşer diye bir şey yok.ister tek gitsin ister eşiyle gitsin.onlar günahkar olurlar.eğer hem öyle bir düğüne gidip,hem de onu helalmiş gibi görürse yani bir şey olmaz derse o zaman hem nikahı hem de imanı zarar görmüş oluyor.imanını kuvvetlendirmesi ve nikahı yenilemesi gerekiyor.çok sağlam bir kaynak....ailenle veya tek ol sonuç aynı yaniii oynamak hakkında bir şey duymadım
ölümün bizi nerede beklediği belli değil,iyisi mi biz onu her yerde bekleyelim

azizistanbul

arkadaşlar fazla yorum yapmaya gerek yok

kuduri şerifte nikah ve talak bahsini okumak yeterli.

tefhim

Böyle düğünlere gitmemeli.Neden gitmediğimizi de bizzat düğün sahibine söylemeliyiz.Emri bil mağruf nehyi anil münker.
Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.

hizmetci

katiliyorum

Alıntı yapılan: tefhim - 30 Temmuz 2009, 15:25:35
Böyle düğünlere gitmemeli.Neden gitmediğimizi de bizzat düğün sahibine söylemeliyiz.Emri bil mağruf nehyi anil münker.

bircoguda dügün sahibini kiramam deyip gidiyorlar, ben hep söyle derim: mevlami kirmaktansa, seni kirarim neticede sana degil mevlama hesap verecegim. kimse icin küfür yagmurunda yikanmaya gerek yok bu hayatta, ben böyle düsünüyorum ve amel ediyorum, mevlam son nefes dahil nasip etsin
s4))
AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.

karahanlı

bu sualime cevap veren arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum.emanet edilenlerin en güzeline emanet olun.
hangi güzel yüzdür ki toprak olmadı
hangi güzel gözdür ki yere akmadı

aslanyafur

gündeme getirdiginiz için Allah razı olsun

osmanlı

Avatarımda ki gibi cevap vermişsiniz. Helal olsun asla taviz yok. Şşraaakkk..
Devrimci akıla sahip olanlar, luciferin yeni dünya düzenini yemezler...

bülbülmisali

şaşırdım ilk defa duyuyorum çalgılı düğünün günah olduğunu. bu konuda genel olarak islam alimlerinin görüşü nedir bilen var mı
inandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız. Hz.Ömer

osmanlı

Bülbül kardeş,
imza kısmında yazdığın gibi olmuşuz. Yaşadığımız gibi inanıyoruz malesef. Onun için şrakkk dedim.
Devrimci akıla sahip olanlar, luciferin yeni dünya düzenini yemezler...