Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Derdi davası olanın dermanı cennettir!

Başlatan duanur, 02 Mayıs 2009, 16:08:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

duanur

DERDİ DAVASI OLANIN DERMANI CENNETTEDİR...

ZEHRA ÖZEL 

Hala biryerlerde peygamberi metodla anlatılan İslam; Herkesin birşeyleri dert edindiği günümüzde,'DERDİM DAVAMDIR'diyen azınlığın
çabasıdır.Kiminin boş heveslerini dert edindiği,kiminin dert dediği bahane ile isyana gittiği,kimininde çekilmez denilen dertleri göğüslediği yer değilmi yürekler? peki uğruna gözyaşı dökülen dert bizi gözyaşından daha yakıcı cehennemden kurtarmayacaksa,düşünmeli değil miyiz dert edindiğimiz şeyleri...
  Kelime-i Şehadet'in asıl manasının ne olduğunu öğrenince insan dinim dediği İslamın dert edindiklerinede yön çizmekte olduğunu anlıyor.Benliğini hiç bir vakit öne sürmeden dava diyen bir Önderin,benliği uğruna benliği uğruna kendi kardeşini öldüren ümmeti olduk.Adım adım yaklaşan kıyamete bilinçsizce ilerlemekte dünya âlem.Pervasızca nutuk çekmek çok kolay. Yüreğe yerleşmişse eğer İslam,hayata geçmediği yer yoktur hiç bir an...
          Yüreğimdeki dert öyle bir dert ki nefesim tükensede tükenmemek için çırpınacağım tek derdim bu aslında.Razı olunurmuyum endişesiyle atıldığım bu yolda,çekilen hiç bir acı göze gelmemeli aslında.Açlıktam karnına taş bağlayan Peygamberimin(s.a.v.) emaneti bu dava;Dünyalık heveslerim için gönlümede taş bağlamam gerektiğini öğretti bana.''Senin uğruna vazgeçemeyeceğim şey yoktur'' diyebilmek yatar derdimin her soluğunda...
        Herkesleri dertleri ağlatırken benim derdim beni ölümümlede güldürsün istiyorum dualarımla.Öyle bir dert ki feda edilmez şey yoktur sonunda...
Derdim;Dertsizliğide öğretsin isterim bana.Mevlamın için razı olduğu hayatımda,rıza göstermemi tenbihler her durumda.Davam için en büyük zorlukları çeken Önderimin yürüdüğü bu yolda, ar ederim göze gelmez şeylere dert demektende,yorulmaktanda...
Sonu vuslat benim derdimin,sevince zor olan bir şey yoktur ya sevdiğim için ömürdür,hayattır davam bana.

Hâla dinime küffar saldırmakta,Mü'min insanların evlatlarına Allah unutturulmakta,ufacık çocuklar ahlâksızlığı taç yapmakta.Yürüdüğüm sokaklar Efendimin ASM gönderildiği Mekke'yi hatırlatmakta.Dilinde LÂ İLAHE İLLAllah'la bir kıyam gerekmekte Mü'min kullara.Efendimin(s.a.v.) kapı kapı ebu cehillere yaptığı tebliği geldi aklıma,ama bir bakıyorumda din kardeşinin ayağı kayınca,Müslümanım diyenler kardeşinin elini tutmamakta.Tevbe,Hamd alışılmış sözler gibi dillerde dolaşmakta.Halâ "Dava için birşey yapamam"diyen dillere semâ bile haykırıyor Efendimin(sav.) emanetine.Haydi bir Hüseyin daha gelsin haremin gölgesinden.Kaç şehit daha düşürecek kim bilir davam yolunda..Allah'ın dini muhakkak hakim olacaktır.Peki ben sadece bunu seyredenmi olacaktım?
Keyfini düşünen bir asker istemiyor benim davam.Keyfini ahirete göndermiştir davama kurban olan.
Derdimin davası cennettedir ey Müslüman,derdimin devası cennette..
Efendim! Havzının başında meleklerinde beni seninle tanıştırması duâsıyla yürüyorum yolunda...

NE EDERSİN KENDİNE EDERSİN KENDİ KENDİNE...