Perdeler-Ulul Allahın zatına göz dikmelidir

Başlatan attila, 27 Nisan 2009, 11:36:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

attila

Abdurrahmani TAĞİ KS.
Müridin dünya ve ahiretle ilgili hiçbir muradı olmamalı,sadece
ULU AllahIN ZATINA GÖZ DİKMELİDİR.
Hatta:
Hal gibi,
Makam gibi,
Fena gibi,
Beka gibi,
Bir manevi dereceye bile talip olmamalıdır.Aksi halde bu isteği nefsinin kemale ermesi amacı ile çelişen bir engel olur.   N.Ş.M.S.

Şunu iyi bil ki,
Nefsani afetler ve mal mülk sevgisi, avamın kalplerini perdeleyen şeylerdir.

Aklın zevkleri ve ruhların melekut alemine ait arzu ve istekleri de havassın kalplerini örten perdelerdir.

Kalbin müşahade ettiği derecelerde yükselmesi ve bu makamlarda gördüğü özel rahmetlere ve rağbet edilecek nimetlere takılıp kalması da mahbubların/Allah tarafından özel seçilen ve sevilen kulların kalplerinin perdelenmesidir. Kutul kulup C.3 S.303-304

Naklederler ki:
Bir genç yalınayak ısfahandan çıkıp Ebu Huseyin Nuri Hazretlerini ziyaret etmeye karar verdi.Yanına yaklaşınca Nuri, “bir fersahlık yolu süpürge ile süpürünüz” diye müridlerine emir verdi. Sonra,
-Bu dertle tutuşan bir yiğit geliyor, dedi.Genç gelince Nuri sordu:
-Nerden geliyorsun?
-Isfahandan, Meğer Isfahan hükümdarı, bu gence “oraya gitme,Nuri ile görüşme” diye bir köşk, bin altın değerinde eşya, bir Türk cariye ve bin altın vermeyi teklif etmiş, Nuri,
-Şayet Isfahan hükümdarı sana bir köşk, güzel bir cariye ve bin altın değerinde eşya verip,
-Gel gitme, deseydi, bu arzunu ona değişir miydin?diye sorduğunda, genç feryat koparıp,
-Bana vurma! Diye bağırdı. Nuri dedi ki :
-Hak Teala 18 bin alemi bir tepsi üzerine koyup bir müridin önüne getirse de mürid buna şöyle bir baksa, Allah’dan(ve ilahi aşktan) söz etmek o müride yaraşmaz.
                  Tezkuritül evliya S.490

Ariflerden biri şöyle demiştir:

Bana keşf yoluyla 40 huri gösterildi.Onlar havada koşuşuyorlardı. Üzerlerinde altından, gümüşten ve mücevherlerden yapılmış çok güzel elbiseler vardı. Üzerlerindeki elbiseler onların hareketleri ile ses veriyor, değişik şekiller alıyordu. Onlara hayranlıkla şöyle bir nazar ettim, bundan dolayı tam 40 gün cezalandırıldım. Daha sonra bana onlardan 80 huri gösterildi. Bana “onlara bak!” denildi. Ancak ben onlara bakmamak için secdeye kapandım ve secdede gözlerimi yumarak:
Ya Rabbi,senden başkasından Sana sığınırım, benim bunlara ihtiyacım yoktur, diye yalvardım. Bu şekilde yalvarmaya devam ettim, nihayet onlar benden uzaklaştırıldı.

Allah’ın bunun gibi kulları her zaman ve her asırda, her yerde çokça mevcuttur.
                        Kutul kulup C.3 S.305