Kıblesi olmayan cami*

Başlatan hulefai rasidin, 11 Eylül 2006, 23:03:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hulefai rasidin

kıymetli arkadaşlar  bir akrabam  hacca gittiği zaman bir camiye gittiklerini ve orda kıble olmadığını yani hangi cihete dönüp kılarsan  namazının olduğunu anlattı  bu hususta bilgisi olan varmı acaba :?
dünyanın taşı yağsa başıma illa  dostun gülü öldürür  beni:(

rahname

bu islami bir bilmecedir arbcada elgazi fıkhıyye yani fıkhi bilmeceler denmektedir.
Her cihete döndüğünde kıble olan yer kabei muazzamanın içidir :)

müteallim

Alıntı yapılan: "hulefai rasidin"kıymetli arkadaşlar  bir akrabam  hacca gittiği zaman bir camiye gittiklerini ve orda kıble olmadığını yani hangi cihete dönüp kılarsan  namazının olduğunu anlattı  bu hususta bilgisi olan varmı acaba :?

Bu isin sakasi yoktur.(bismillah.Fevelli vecheke satral-mescidil haram ayeti  celilesi ile nereye dönülecegi H.Z.Allah tarafindan emir buyurulmustur.sakin yanlis yapmiyalin.

Itikadi konularda bilmece olmaz .
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

rahname

hocam belki kardeşimizin  bilmece olduğundanda haberi yoktur  elgazi fıkhiyye kitabında geçiyor bu soru itikati bilmece değil de ameli bilmece desek nasıl olur  :oops:   yazarı: mehmet zihni efendi

rahname

Alıntı Yap
bilmeceden kasit sanirsam bilgi yarismasi sorusu gibi
evt  öylede söylenebilir  heralde
Alıntı Yap
ancak soran sorduktan sonra karsi tarafa izahta etmeli.. yoksa ortalikta sadece soru kalir cevabsiz dolasir
bunun muhatabı hulefai raşidin galiba

hulefai rasidin

ya kusuruma bakmayın  bilmece falan değil  ciddi olarak sordum bende sadece  kabe-i muazzamanın içinde olduğunu biliyorum acaba  o  kişimi  yanlış anladı diye sizlere sormak istedim bi bilgisi olan varmı diye
yoksa maksadım karmaşa değildi
dünyanın taşı yağsa başıma illa  dostun gülü öldürür  beni:(

müteallim

Alıntı yapılan: "hulefai rasidin"ya kusuruma bakmayın  bilmece falan değil  ciddi olarak sordum bende sadece  kabe-i muazzamanın içinde olduğunu biliyorum acaba  o  kişimi  yanlış anladı diye sizlere sormak istedim bi bilgisi olan varmı diye
yoksa maksadım karmaşa değildi

neyse bir karmasadir büyüdü gitti.kabe-i muazzamanin icinde her tarafa dönülebilir onun disinda kiblesi olmayan cami yoktur.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik