Yatsı namazı vakti *

Başlatan 61koeroglu61, 27 Ocak 2006, 21:43:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

61koeroglu61

Selamun aleyküm....
benim sorum yatsi namazinin nezamana kadar kilinacagini  ..???
benim bulundugum sehirde sabah namazi 7:10 oluyor  ben de
gece yarisi saat 4:30 gibi yatsi namazini kildim bu durumda ne yapmam lazim dogrumu  ...veya bu konu ile ilgili ... bilgisi olan arkadaglar cevaplarsa sevinirim...
(Kıyamet günü) insan kardeşinden , anasından , babasından , karısından, çoluğundan, çocuğundan kaçacak.O gün herkes kendi derdine düşecek.”( Abese suresi/34-37)

müteallim

Alıntı yapılan: "61koeroglu61"
benim sorum yatsi namazinin nezamana kadar kilinacagini  ..???
benim bulundugum sehirde sabah namazi 7:10 oluyor  ben de
gece yarisi saat 4:30 gibi yatsi namazini kildim bu durumda ne yapmam lazim dogrumu  ...

yatsi namazinin vakti gece imsak vaktine kadardir takvimlerde imsak yazan saatlere kadar kilinir . imsak tan sonra sabah namazinin vakti girmistir.artik yatsi namazi kilinmaz.

Not:zaruret olmadan gece yarisindan sonraya yatsi namazini birakmak tahrimen mekruhtur. zaruret olursa kerahetle beraber kilinabilir.

selamlar..
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

61koeroglu61

Allah RAZI OLSUN  BU KONUYU TAM MANASI ILE ACARMISINIZ  NE SARTLARDA VE HANGI VAKITLERDE  ZARURET HALINDE `´ kerahet`´NE ANLAM GELIYOR
(Kıyamet günü) insan kardeşinden , anasından , babasından , karısından, çoluğundan, çocuğundan kaçacak.O gün herkes kendi derdine düşecek.”( Abese suresi/34-37)

müteallim

Alıntı yapılan: "61koeroglu61"Allah RAZI OLSUN  BU KONUYU TAM MANASI ILE ACARMISINIZ  NE SARTLARDA VE HANGI VAKITLERDE  ZARURET HALINDE `´ kerahet`´NE ANLAM GELIYOR

Namazda faziletli olan evvel vakitde kilmaktir.amma yatsi namazini saat 24:00 kadar te´hir etmek caizdir.amma daha sonra te´hir edici bir sebeb olmadikca sonraya birakmak mekruhdur kardes,
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik