Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

menfaatsiz kardeşlikler

Başlatan İsra, 24 Nisan 2005, 17:54:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İsra

İçinde para olsun olmasın karşılık bekleyerek yapılan tüm işler alış-verişe benzer. Sevgi;tüccar mantığına sığmayacak kadar yüce ve büyük bir kavramdır. Temeli menfaate dayanan tüm sevgiler sahtedir. Bazı makam sahipleri ve zenginler,iyi günlerinde kendilerine her fırsatta yağ çekenlerin,etraflarında fır dönenlerin, düştükleri gün ortalıkta gözükmeyişleri karşısında yıkıma uğramışlardır. Bu doğal bir sonuçtur. Menfaat tükenmişse alış-veriş biter.

“Sevdiğim beni anlamıyor” türünden serzenişler dahi menfaattir. Anlayış beklemek yerine onu anlamayı neden denemiyorsunuz?.. “Ben acaba onu ne kadar anlayabiliyorum?” dediğiniz gün, onun da sizi anladığını fark edeceksiniz.

Sevdiğini karşılıksız sevmek esastır. En büyük aşklar menfaate dayanmaksızın yaşanmıştır. Sevileni sırf o olduğu için sevmek de diyebiliriz buna. Öğretmenlerin öğrencilerini,anne-babanın evladını, eşlerin birbirlerini sevmeleri bu türe örnektir. Sevginin en saf halidir. Hatice’nin Muhammed’e, Fatıma’nın Ali’ye sevgisi gibi.

Sevgiyi yaratan Allah,kullarını karşılıksız sever ve karşılıksız verir. Karşılık istese hangi lütfunu ödemeye gücümüz yeterdi ki?..

müteallim

Alıntı yapılan: "isra"
Sevdiğini karşılıksız sevmek esastır. En büyük aşklar menfaate dayanmaksızın yaşanmıştır. Sevileni sırf o olduğu için sevmek de diyebiliriz buna. Öğretmenlerin öğrencilerini,anne-babanın evladını, eşlerin birbirlerini sevmeleri bu türe örnektir. Sevginin en saf halidir. Hatice’nin Muhammed’e, Fatıma’nın Ali’ye sevgisi gibi.

Sevgiyi yaratan Allah,kullarını karşılıksız sever ve karşılıksız verir. Karşılık istese hangi lütfunu ödemeye gücümüz yeterdi ki?..

Ellerine saglik kardesim amma bu zamanda böyle seveni nasil bulmali bilmem.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

sedat_islam

<<<HERKESİ, HERŞEYİ, SEVERİM YARATANDAN ÖTÜRÜ...>>>
Zafer Yakındır ve Zafer, İNANANLARINDIR...

zeynep13

kim ki cânın için cânânın sever, cânın sever
kim ki cânânın için cânın sever, cânânın sever...
Sen seni âşık sanma bi' beyhûde âh ile
Gör n'etti özin anlâr ol nûr-u ilâh ile...

İsra

Sevgi,kalbin azığı,ruhun gıdası,gözün nurudur.Sevgi hayatından mahrum olan kimse ölüler sınıfından sayılır. Sevgi  nurunu kaybedenler,karanlıklar denizinde yok olurlar.Sevgi şifasından mahrum kalanların kalpleri,bütün hastalıklara açık durumdadır.Sevgide başarılı olamayanlar,hayatlarını elem ve kederler içinde geçirirler.
Sevgi,iman ve amellerin,bir takım makam ve hallerin ruhudur; özüdür. Bu duygudan mahrum olanlar,ruhsuz ceset gibidirler.
                                                                       (İbnu'l kayyim el Cevziyye)

mars

:arrow: Sahâbîler Allah için sevince,

:arrow: Söylerlermiş birbirine.

:arrow: Sünnete ittibaa-an,

:arrow: Bende söylüyorum sizlere,

:arrow: Onlar gibi; Allah için:

:arrow:  :arrow: UHIBBÜKE KESÎRÂ

Selam,sevgi, dua ile.........

muallim

Alıntı YapSevgi,kalbin azığı,ruhun gıdası,gözün nurudur.Sevgi hayatından mahrum olan kimse ölüler sınıfından sayılır. Sevgi nurunu kaybedenler,karanlıklar denizinde yok olurlar.Sevgi şifasından mahrum kalanların kalpleri,bütün hastalıklara açık durumdadır.Sevgide başarılı olamayanlar,hayatlarını elem ve kederler içinde geçirirler.
Sevgi,iman ve amellerin,bir takım makam ve hallerin ruhudur; özüdür. Bu duygudan mahrum olanlar,ruhsuz ceset gibidirler.
(İbnu'l kayyim el Cevziyye)

Alıntı YapOnlar gibi; Allah için: UHIBBÜKE KESÎRÂ
İşte bütün mesele burda...Sevdiğimiz Allah rızası için sevmek Allah için bugz etmek...işte bu kimseler Yarın mahserde dehset sıkıntısından Allahın arşının golgesinde olacaklar....

Birbirmize bunu diyelim ""kardesim seni ben Allah rızası için hiç bir menfaat beklemeden seviyorum""...

Bunu soyledik mi bak nasıl her sey guzel olacak...
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

karatoprak1975

:x  eyvAllah isra can kalem sırra dokunmuş