Abdü'lHâlık Gucdüvâni (K.S.) H.z.lerinin Vasiyetinden

Başlatan zambak313, 08 Temmuz 2005, 18:23:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zambak313

-Evladım! Sana, bütün şartlarda dine ait ilmi, edebi ve takvayı öğrenmeni vasiyet ediyorum. Ayrıca, Selef-i Salihin 'in (Ashab-ı Kiram ile Tabiin Hazerâtı) eserlerine tâbi olmanı ve ehl-i sünnet ve'l-cemâat yoluna iyi sarılmanı vasiyet ederim.

-Fıkıh ilmi ile hadis ilmini iyi öğren. Cahil sofilerden kaçın.

-Beş vakit namazlarını dâima cemâatle kılmaya gayret et ve imamlığa tâlib olma.

-Meşhur olmaktan uzak dur. Çünkü şöhrette nice âfetler vardır.

-Herhangi bir makam ile mukayyed olmamaya çalış ve dâima tevâzuu tercih et.

-Yazdığın eserlere, huccet-delil ve vesikalara ismini yazma.

-Az konuşan, az yemek yiyen ve az uyuyan bir kimse ol.

-Helâlinden kazan ve helâlinden ye, şüpheli olan herşeyden kaçın.

-Çok gülme, bilhassa gülerken kahkahadan uzak dur. Çünkü çok gülmek kalbi öldürür.

-Bütün insanlara şefkat nazarı ile bak ve kimseyi hâkir ve küçük görme.

-İnsanlarla kavga edip çekişme ve insanlarla iyi geçin, kimseden birşey isteme, hiç kimseye herhangi bir hizmeti emretme.

-Allah dostlarına ve âlimlere malınla, canınla, ruhunla ve her şeyinle hizmet et. Sakın Allah dostlarının yapdıklarını ve söylediklerini inkâr etme. Onların fiil ve hareketleri ile sözlerini red ve inkâr edenler ebediyyen iflâh olmazlar.

-Bu dünyaya ve dünyanın ehline, malına, servetine ve evlâdına mağrur olma.

-Evladım! Sana yakışan ve lazım olan; dâima kalbin gamlı, bedenin hasta gibi, gözün yaşlı, amelin ihlaslı, duaların yalvarmaklı olmasıdır. Elbisen güzel âhlak, yol arkadaşın hak yolun sâdık bir tâlibi, sermayen fakirlik, evin mescid ve munisin (dâima beraber olduğun) da H.z.Allah (c.c.) olmalıdır.

Fazilet takviminden...
Çocuk olsam yeniden..
Bir tek düştüğüm için acısa içim.. Kalbim; çok koştuğum için çarpsa sadece...

antepli

Kardeşim Ellerine sağlık.Böyle güzel yazıları bizimle paylaştığın için Allah(a.c.)razı olsun.Gerçi fazilet takmini okuyoruz ama arada kaçırıyoz demekki.Ben görmemiştim bunları,İSTANBULDAYIM YA,ondan görmemişimdir.Gerçi kursta kalıyom ama :P  :x neyse elleriniz dert görmesin inşaAllah
Bu dünyanın cefasından sefasına sıra gelmez.gafil olmayın ilme çalışın geçen günler geri gelmez...

Eymen

Allah razi olsun bu vasiyetleri yerine getirmek ne hoştur...
Zaman bir kılıçtır; sen onu kesmezsen, o seni keser.