Sarf ve Nahiv ilimleri

Başlatan muallim, 07 Temmuz 2005, 19:25:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Arabi ilimler okumusmuydunuz?

Sadece elif cüzü okumayi denemistim
1 (1%)
Kurani Kerim okuyabiliyorum
13 (13.5%)
Tecvid ve yasin, tebareke gibi ezberler yapmistim
4 (4.2%)
Emsile, Bina, Maksut, Avamil okudum yahut baslamistim
15 (15.6%)
Izhar yahut Kafiye'den okumustum
6 (6.3%)
Metinler ve Nur'ul-Izah kitabini okumustum
13 (13.5%)
Molla Cami, Telhis ve Kuduri Serif eserlerinden okumustum
24 (25%)
Yüksek kitaplari da okumustum
19 (19.8%)
Hic birini okumadim, ama isterdim
1 (1%)
Bunlar da nedir? ilk defa görüyorum
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 0

Oylama kapandı: 12 Eylül 2005, 03:07:09

muallim

"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

BekirSıtkı

arabi ilimler  okudum ve okuttum

müteallim

bütün arabi ilimleri okudum ve halen okutmakdayim.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

müteallim

Alıntı yapılan: "ZeRRe"Kafiye dahil okudum ama malesef unutuyorum :(
unutmakmi en büyük felaket.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

BekirSıtkı

unutmak  mümkün değil.....  üzeri  küllenmiştir...güçlü bir  mefes  gerek...

kenz

unutmamak için her daim tekrar gerekiyor buda herzaman mümkün olmuyor :(
İNSAN akli ile melekleşen nefsi ile iblisleşen bir aciptir İNSAN
İNSAN kendi kabahatini bilmeyen cehli ile dünyalara sığmayan bir mağrurdur İNSAN
İNSAN bütün zaaf ve acziyyetine rağmen kudrete kafa tutan taşkın bir şaşkındır İNSAN
İNSAN maziye bağlı hâle aldanmış istikbali gözler bir taştır İNSAN

narçiçeği

binaya kadar okumuştum 15 sene önce şimdi gene bina okuyorum Allah zihin açıklığı versin hepimize
Sakın terk-i edebden kûy-ı Mahbûb-i Hudâ’dır bu
Nazargâh-i ilâhidir, Makam-ı Mustafâ’dır bu

turkis

telhis dahil okuduk ızhar dahıl okuttuk ama zaman gecınce unutlmuyor ama aynı tazelıgını de korumuyor sarf ılmını ezbere okutuyoduk.arada baksakda o zamankı gıbı degıl.zaman gectıkce üzerine daha cok tozmu birikecek .Allah muhafaza.arkadaşlarla arada mutalaa etsekte o zamanlar bambaşkaydı hele ögretmek o daha güzel bir şey...elinizdekinin daha hala okuttugunuz için çok şanslısınız ...hz Allah degerini bilmeyi nasıp etsın cümlemize...selametle...
iç düşündünmü niçindir yaşamak?
Bir görev yapmak içinidr yaşamak
Eger insansan görevin neyse başar
Zevke eglenceye hayvanlarda koşar

narçiçeği

Sakın terk-i edebden kûy-ı Mahbûb-i Hudâ’dır bu
Nazargâh-i ilâhidir, Makam-ı Mustafâ’dır bu

rahname

Alıntı yapılan: "ayşesare"telhis dahil okuduk ızhar dahıl okuttuk ama zaman gecınce unutlmuyor ama aynı tazelıgını de korumuyor sarf ılmını ezbere okutuyoduk.arada baksakda o zamankı gıbı degıl.zaman gectıkce üzerine daha cok tozmu birikecek .Allah muhafaza.arkadaşlarla arada mutalaa etsekte o zamanlar bambaşkaydı hele ögretmek o daha güzel bir şey...elinizdekinin daha hala okuttugunuz için çok şanslısınız ...hz Allah degerini bilmeyi nasıp etsın cümlemize...selametle...

AMİN.........

birikmemesi için arada tozunu almak gerekiyor  :oops:

hifa

bende arapça okuyorum.emsile, bina, maksut. avamil. birazda izhar okudum elh.ama daha öğretmeye başlıyamadım.inş o günleride görürüz. Rabbim istikametten ayırmasın. dua ile...
şkiyadan sahabe çıkaran yangın,
dertleri yok ettim senin derdinden...

müteallim

Alıntı yapılan: "hifa"bende arapça okuyorum.emsile, bina, maksut. avamil. birazda izhar okudum elh.ama daha öğretmeye başlıyamadım.inş o günleride görürüz. Rabbim istikametten ayırmasın. dua ile...

H.Z.Allah ikmal etmeyi nasip eylesin.

mkkuzucu

Arabi ilimleri okudum şer'i ilimleride okudum hz.Allah okuduğum dersleri okutma şerefine beni nail etti.Nekadar şükür etsek az.çünki arabi ilimler çok zevkli bir ilimdir.hz. Allahtan temmennimiz ila ahir devam etmemizdir.
ARKADAŞLAR HEPİNİZE HAYIRLI FEYİZLİ GECELER Allah RAHATLIK VERSİN... :x
LEM İNSAN İLE MÜZEYYEN İNSAN İLİM İLE EKMEL BİLESİN İLİM AMEL İLE AMELDE İHLAS İLE MÜKEMMEL.

Kul

kafiyenin son 15-20 sayfasina kadar okudum...nasib olmadi sonunu okumak...hoca eksikliginden dolayi 2. grubla birlestik ve yine bastan basladik. (Bina veya Maksuddan)

Nuru-lizahdan simdiye kadar 50 sayfa okudum ve burdada arkadan baslamamiz gerekti.

Metinlere yeni basladik, basladigimiz kitabin adini bile unuttum, anca bukadar (gafletmi diyim saskinlikmi diyim) olur zaten...bunuda devamli okuyamiyoruz zaman darligindan...

Allah insAllah devamini getirir

Kul

arabcayla alakasi olmayan bir sorum olacak
ben özel mesaj gönderemiyom

"Üzgünüz, administrator sizin özel mesaj atma hakkınızı iptal etmiştir"

sizdede böyle bir yazi geliyormu??