Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Kadın Oradaydı

Başlatan Abi-hayat, 09 Nisan 2005, 23:56:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Abi-hayat

Onlar ne efsaneydiler ne de masal kahramanları. Anneydiler, eştiler, köle ya da melike idiler. Onlar hayatın içerisinde, hayatla iç içe yaşayan kadınlardı. Vahyin pratiğinde hepsinin farklı rolleri vardı. Bu kitap, bütün zamanlara örnek oniki seçkin kadını, oniki kadın yazarın kaleminden günümüze taşıyor. Kitabı okurken, dinlerin devamlılığında işaret taşları olan bu seçkin kadınları, nefeslerini duyacak kadar yanıbaşınızda hissedeceksiniz. Yalana karşı gerçeğin yanındaki duruşlarını, acılarını, sevinçlerini, inançları uğruna verdikleri mücadeleyi birlikte yaşayacaksınız. Kadın Oradaydı, hayatını hakikate adayan kadınların hikayesidir.

Afet Ilgaz / Belkis İbrahimhakkıoğlu / Cihan Aktaş / Fadime Özkan / Fatma Şengil Süzer / Hasibe Turan / Halime Kökçe / İnci Şahin / Melek Paşalı / Nihal Bengisu Karaca / Sibel Eraslan / Yıldız Ramazanoğlu

NB: Zuleyha daki Yusuf u bulmak dilegiyle..cok guzel bir derleme kitap!!
.

erh

Kitap tavsiye kervanina bende katilayim bari. Simdi tavsiye edecegim kitabi zevkle okumustum. Okurken görenler adini okuduktan sonra tekrar suratima tuhaf tuhaf bakiyorlardi ama pek aldirmiyordum. esek ne anlar kosaftan dimi  :wink:

Kocanizin Basarisi Sizin Elinizde

"Her basarili erkegin arkasinda bir kadin vardir" sözünü dogrulayan bu eser sosyal yasantida ve is hayatinda kari - koca iliskilerinin nasil düzenlenmesi gerektigini, yasanmis olumlu ve olumsuz tecrübelere dayanarak anlatiyor. Insanlarin aile ve is hayatina sadece tek tarafli bakmamasi gerektiginin altini çizen Carnegie, erkeklerin is hayatindaki basarisinin kadinlarin ilgisine bagli oldugunu belirtiyor. Kadin ve erkek herkesin okumasi gereken bir eser...

NB (Nedir Bilmiyorum :lol: ):  Kadin'in erkegin dünyasindaki gücünü gösteren bir kitap. Anlattiklari az bile. Kadin bir erkegi vezir de eder, rezil de.. Hz. Yusuf hikayesini okuyanlar zülayhanin neler yapmaya kalkistigini az cok bilirler. O bir peygamber oglu peygamberdi. Buna ragmen bir kadin onu sarayda yasatmis ayni zamanda da hapise gönderebilmisti!
mirhan

Abi-hayat

Sen okurmuydun boyle kitap muhtar emmi ya  8) yakisir yani...Bendede buna benzer bir kitap var ama disarda senin gibi elimde gezdirip okuyamam yani  :wink: Erkekler Mars'tan, Kadınlar Venüs'ten John Gray kitabiydi bir zamanlar cok unlu bir kitapti zannedersem hala oyle.. llginc bir yapitti acikcasi...
.

erh

Alıntı Yap
Erkekler Mars'tan, Kadınlar Venüs'ten

kitabin kabini hatirlar gibiyim ancak icerigini hic bilmiyorum. Dale Carnegie yazdigi eserleri ile bati dünyasinda yeni bir cigir acan yazar. Eserleri bir cok dile cevrilmis ve en cok satan kitaplar arasina girmistir. Adamin diger 3 kitabini okuduktan sonra 4. sünüde o kumamak olmazdi ama dimi  :oops:
mirhan