''Bu Dünyaya Uyumaya Gelmedik''

Başlatan feyiz, 07 Mart 2009, 11:44:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

feyiz

O büyük Allah dostları uzun bir ömür boyunca Kalb-i selime sahip olarak kimseyi incitmemişler,kimseden de incinmemişlerdir.Bütün arzuları güzel kul olabilmek,imani ve ahlaki mükerremiyetlerini devam ettirebilmek yolunda cehd ve gayret sarfetmek olmuştur.Bunun için kendilerini devamlı ilahi kamera altında hissederek murakabe altında yaşamışlar ve nefislerini hesaba çekerek ömür boyu titiz hareket etme zaruretini gönüllerine benimsetmişlerdir.Bu titizliği manevi evlatlarında da görmeyi istemişlerdir.Bunun için kendilerine müraacat eden bir talebesine şunları söylemiştir.Kendisinden dinlediğim talebesi şöyle anlatmıştı:
    ''Manevi dersimi almak üzere muhterem Üstaz'ı ziyarete gitmiştim.Verilen dua ve zikirler bana çok gibi gözükmüştü.Efendim bu çok olmadı mı?diye söyleyince bana:
     ''Evladım!Bu dünyaya uyumaya gelmedik.Çalışacağız ve bu vücudu(inşaAllah)toprağa yedirmeyeceğiz.''buyurmuşlardı.

<<<Altınoluk Dergisi>>>
"Allah'ın elinden daha üstün el yoktur.Zulmünün cezasını çekmeyen hiçbir zalim yoktur".

neyzen.lal

aklıma okuduğum biz söz geldi...
ayakları şişene kadar ibadet eden peygamberin....
gözleri şişene kadar uyuyan ümmetiyiz...

Rabbim esirgesin..
Hüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur....
Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur...

feyiz

Rabbim bizleri o hal üzere olmaktan muhafaza eylesin neyzen.lal.kardeşim...
"Allah'ın elinden daha üstün el yoktur.Zulmünün cezasını çekmeyen hiçbir zalim yoktur".

hlit

biz kendimize kalsak zaten işimiz harap
Mevlam onların  manevi eteklerinden ayrmasın
malum delili olmayanın delili şeytandır

ay-yüzlüm

Alıntı yapılan: feyiz - 07 Mart 2009, 17:18:27
Rabbim bizleri o hal üzere olmaktan muhafaza eylesin neyzen.lal.kardeşim...

aminn aminn inşAllah..
Yürü dünya yürü bu yol dergaha gider.
Bu yol gama,kedere,acıya,aha gider.
Çıkablirsen eyer bu yokuşu zirveye,
Hüzünlenme o zaman sonu felaha gider.