Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Bu gün sizi anlatan kelime nedir?

Başlatan aık hamalı, 13 Şubat 2009, 17:11:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

söz verdik

ölümümüzden  sonra mezarimizi aramayiniz,bizim mezarimiz ariflerin gönüllerindedir...mevlana

baklagül

Allah'a şükür iyiyim,birazda karmaşık

seher*yıldızı

karmakarışık bi durumdayım hani napıcağını nasıl davranacağını bilmezsin ya öyle işte... :dgnk bu durumda eniyisi Allah'a sığınmak...
Nice ahmak vardır ki, gafildir ayıplarından;

Ayıbı güzel görür.onu iyi sandığından...

baklagül

Hulûs-i kalb

disim kuzey kutbu-icim ise güney kutbu.yüzüme bakanlar beni buzdan saniyor,bilmiyorlarki icim semaver gibi kayniyor...
ISLAMI KURTARMAYA DEGIL; ISLAMLA KURTULMAYA CALISALIM...

hizmetci

bunu bildigimiz iyi oldu hulusi kalb :D :p
AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.

mardin

Sana bir dua eden olsun

--------------------------------------------------------------------------------

Sana bir dua eden olsun
Sen birine dua et!
Duasiz üsür yürekler...

Biliyor musun?..
Baskasina dua ettiginde, aslinda sen kendine dua ediyorsun!
Ne kadar çok kimse için dua edersen, o kadar çok KAZANIYOR YA DA KAYBEDIYORSUN!

Çünkü melekler,
Duan, rahmet ve hayr ise: " Bir misli de sana olsun, amin",
Duan zulmet ve ser ise: " Bir misli de sana olsun, amin" derler...

Dua: içimizle muhasebe olunacagimiz bir SIR dir..
Bir ayine gibidir tipki, içimizi yansitir bize..
Rabb'e sunulan bir arzuhaldir dua, geri döner bize o kapilardan yüregimizce..

Hep hayra dua edenlerin, maddeten ve manen hayirlara ermesi, serre dua edenlerinse, rahmetten mahrum kalmasi bundandir iste..

Duasiz üsür yürekler bil!..
Sana bir dua eden olsun
Sen birine dua et!

Bilmezsin hangi kirik gönlün duasidir karanliklarini aydinlatan, sana ummadik kapilar açan..
Bilmezsin kimin için ettigin duadir, seni böyle ayakta tutan...

Hiç üsümesin yüreklerimiz için,
Dualarda bulusalim..
Daim dualasalim..

Allahin o guzel selami hepimizin uzerine olsun...

"Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar." (Bakara Suresi, 186)

(Ya Rabbi, Sana ve Resulüne itaat etmemizi ve bildirdiklerinle amel etmemizi nasip eyle!)

(Ya Rabbi, faydasız ilimden, makbul olmayan ibadetten ve kabul edilmeyen duadan sana sığınırım.)

(Ya Rabbi, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden de koru!)

(Ya Rabbi, her işimizin sonunu güzel eyle, dünya sıkıntılarından ve ahiret azabından bizi koru!)

(Ya Rabbi, bizi sabreden ve şükredenlerden eyle!)

(Ya Rabbi, bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan eyle!)

(Ya Rabbi, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan sana sığınırım!)

(Ya Rabbi, işinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini güzel yapan ve doğru konuşanlardan eyle!)

(Bedenime, kulağıma, gözüme sıhhat ver! Küfürden, fakirlik ve kabir azabından sana sığınırım.)

(Ya Rabbi, kusurlarımızı ört, korkulardan emin kıl ve borçlarımızı ödememizi nasip et!)

(Ya Rabbi, sıhhat, afiyet ve güzel ahlak ver! Kaza ve kaderine rıza gösterenlerden eyle!)

(Ya Rabbi, gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan kötü arkadaştan ve kötü komşudan sana sığınırım.)

(Ya Rabbi, ölünceye kadar ibadet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasip et ve Cennetini ihsan eyle!)

(Ya Rabbi, zulmetmekten, zulme uğramaktan sana sığınırım.)

(Bize dünya ve ahirette iyilik, güzellik ver ve Cehennem azabından bizi koru!)
(amin...)

birde dua ile ilgili çok etkilendiğim iki sahabiden örnek vereyim istedim
sad ibni ebu vakkas muhtemelen uhud savaşı arefesinde yanı başında bulunan biri vardı abdullah ibni cahş ve abdullah bir ara etrafına bakarken yanında sad i görür ve usulca yanına sokulur ve derki
-Ya sad uhuda gidiyoruz büyük ve çetin bir savaştır eğer dilersen sen den bir şey isteyeceğim
sad 'da buyur demişti
-Savaşa gideceğiz ama ben bir dua edeceğim sende amin de sonra sen bir dua et ben amin diyeyim
(çünkü müminlerin gıyaben birbirlerine yaptıkları duayı Allah kabul ederdi müminlerin kendilerine yapacakları duadan karşılarına yapacakları dua yı gıyaben kabul ederdi oruçlunun,seher vakti kalkan insanların yapacağı dua yı kabul ettiği gibi müminlerinde birbirlerine yapacağı duayı Allah huzurunda kabul eder)
Sad da tamam der ve duasına başlar
Sad dua eder:Ya Rabbi uhuda katılıyoruz çetin bir savaştır sen bu savaşta bana azgın güzlü bir düşman nasip et onunla kıyasıya savaşayım ve sonra onu öldüreyim ve sonra müslümanları bir beladan kurtarmış olayım der
Abdullah ibni cahş yürekten amin der
bu sefer Abdullah başlar duaya :Ya Rabbi uhuda katılıyoruz çetin bir savaştır sen bu savaşta bana azgın güçlü bir düşman nasip et onunla kıyasıya savaşayım ve sonra o beni şehit etsin elimi kolumu gözümü yüzümü kesi versin ayaklarımı parmaklarımı kesi versin sonrada bu çölde toza toprağa şu kumların içersine sepi versin Ben senin huzuruna gelince sen bana deki Ya Abdullah sen elini gözünü kulağını nerede bıraktın bende Ya Rabbim onlarla o kadar cürüm işledim o kadar günah işledim ki huzuruna getirmeye utandım onları Resulunun olduğu çöllerde toza toprağı bırakarak öylece huzuruna geldim Ya Rabbi diyeyim...

savaş bitmişti sad bin ebu vakkas ın dua sı kabul olmuş azılı bir müşrik karşısına gelmiş ve onu öldürmüştü ve hemen abdullah bin cahş i aramaya başladı ve yerde bir şehidin cesedi yatıyordu eli kolu parmakları parçalanmış bir halde sad bu olsa olsa abdullah bin cahş tan başkası olamaz der ve sonra diğer uzuvlarını aramaya başladır ve öğrendilerki bu gerçekten abdullah ibni cahş di yüzü gözü tanınmaz bir halde idi

7/55- Rabbinize yalvara yalvara ve gizlice dua edin. Çünkü O, haddi aşanları sevmez. (ARAF)

"

.

ibadetin eftali devamlı olanıdır.

hizmetci

AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.

Kabristan

Kabristan etrafında kara taştan bir duvar.
Duvar dışında kalan mahpuslara haber var..

Elvin34

Canıbı maşuktan olmazsa muhabbet aşıka
Sa'y-i aşık aşıkı maşuka isal eylemez....
(Eğer mürşidden olmazsa muhabbet aşıka,aşığın uğraşması insanı mürşide kavuşturamaz )
                          Şah Nakşibend hz.

tatlum

İhlasında İhlas Görmek İhlası Terk Etmektir...
İhlasında İhlas Görenin İhlası İhlasa Muhtaçtır

hayrünnisa

aktif yazar

Elvin34

teşekkür ederim kardeşim

mutlu  :oops:

mutsuz bütün kardeşlerimi mevlam sevindircek haberler ile mutlu eylesin...
Canıbı maşuktan olmazsa muhabbet aşıka
Sa'y-i aşık aşıkı maşuka isal eylemez....
(Eğer mürşidden olmazsa muhabbet aşıka,aşığın uğraşması insanı mürşide kavuşturamaz )
                          Şah Nakşibend hz.

Budak

Hüzünlü herzamanki gibi yinede Elhamdülillah

Buğulu Ay

BENİM DOĞRU SÖYLEMEM, BANA DOST BIRAKMADI. (Hz. Ömer r.a.)

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

الله هو ا لو لي