Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Kadınlaşan-Yozlaşan Erkekler

Başlatan Fatihan, 23 Ekim 2007, 11:02:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ikiz

burdanda anlaşıyolorki kıyamet alametlerinden olan kadınların erkeklere erkeklerin kadınlara benzeme olayları yaşanmaya başladı
rabbim kazanlardan eylesin

racül

Her yerde Yavuz Sultan selim hanin resmi olarak bilinen küpeli fotografin aslinda iran sahi sah ismaile ait oldugu iddial olunmustu bir zamanlar...

....

Sac ve kilik kiyafet meselesinde

sünnet: bulunulan dönemin ortalama, agirbasliligi vakari temsil eden, dikkat cekmeyen sadeligi öne cikaran kilik kiyafetidir..

Günümüzün telakkisine göre

uzun sac sadeligin, agirbasliligin vakarin sembolü degil...
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

Günbatımı

Alıntı yapılan: ankebut-57 - 23 Ekim 2007, 18:27:30
Alıntı yapılan: alaattin - 23 Ekim 2007, 17:49:38
erkeklerin küpe meselesi: bir hoca efendi küpe takan kuran kursu talebesine bunu sordu niye takiyorsun diye, onun cevabi, hocam yavuz sultan selimde takmis.... hoca efendide aslinda erkekler icin uygun degil madem niyeti gercekten öyle ise tak dedi...

Yavuz Sultan Selim Hazretlerinin de küpe taktığı kesinleşmiş bir olgu değildir.

http://www.sadakat.net/forum/tarihi-ve-kulturel-degerlerimiz/yavuz-sultan-selim-han-hzlerinin-tek-kupesi-t14360.0.html;msg130823#msg130823

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

öğrenci

Alıntı yapılan: osmanli - 23 Ekim 2007, 19:23:56
Misaller çoğaltılabilir.Evet yozlaşan sadece tesettürlü bazı bayanların giyimi değil.İşte bunlarda yozlaşan erkekler, ahir zamanda kadınlaşan erkekler!
Allah sonumuzu hayr eyleye

bunun adi yozlasma deyil bilgisizlik kendini bilen insan dinimizce caiz olmasa dahi edrafina bakinir
giyim kusamina biraz dikkat eder müslümanin giyimiyle konusmasiyla örnek insan olmali  günümüzde öyle bas örtü takanlar oluyorki bakiyorsun bas örtüye benzemiyor arnin yarisi gözüküyor yani herkes kendi kafasina göre takiniyor bakiyorsun kot pantolon giymis kollar yariya kadar acik ama basi tam kapali benim bildigim kollar acik olmaz elbisenin üzerine partüsesiz disari cikilmaz yani almis herkes kendi giyimine göre giyiniyor kendi yorumunu ona göre yapiyor giyimimize konusmamiza biraz ceki düzen verelim anne babalara burada cok görev düsüyor
görüyorum amerikan tirasi ingiliz tirasi sen amerikan misin hayir ingilizmisin hayir  ama kolayina öyle geliyor öyle diyor erkeyin ve kadinin bir giyim kusamlarina biraz bikkat etmeliler bizede kilabik diyorlar bizde biraz moderen gecim ehliyiz diyoruz :hihi

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz.

Çok merak edilen çok soru işaretleriyle dolu bir konu.

Ben sizlere gerçekten işin doğrusunu soruyorum.

Örtünme nasıl olmalı.Yüce Rabbimizin ve Peygamber Efendimizin belirttiği ölçü ve şekil nedir..?

Ayrıca şunuda söylemek istiyorum.

Kılık kıyafet neden bu kadar önemli insanlar birbirinin kıyafetlerine neden bu kadar önem veriyor..Bayanın başı yarıya kadar açık veya erkeklerin saçı uzun...Bunları görmek, yargılamak yargılayanlar için bir suçmudur ? yada kendine baktıranlar böyle düşündürenler için suçmudur...Hep merak ederim bu konuyu...

Saygılar sunarım...