Evlilik yaşı önemli

Başlatan ABDULLAH LFC, 28 Ocak 2008, 23:01:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ABDULLAH LFC

...

ABI HAYAT

tesekkürler tavsileriniz icin.

ay-yüzlüm

evlilik olayı mahza MEVLAMIZIN nasibiyle oluyor
bizler nekadar caht etsekte olmuyacak olunca olmuyor...RABBİM bekar kardeşlerime yar ve yardımcı olsun hayırlı zevc ve zevceler nasip etsin..
Yürü dünya yürü bu yol dergaha gider.
Bu yol gama,kedere,acıya,aha gider.
Çıkablirsen eyer bu yokuşu zirveye,
Hüzünlenme o zaman sonu felaha gider.

Uludag

Evlenecek erkegin 25 yaslarinda olmasi daha münasiptir. Resulullahin SAV yasida evlendiginde 25 idi. Sonra daha genc yastaki erkek daha degisik beklentilerle evlenebilir ve bu beklenti gecici hevese mebni ise olgun yasta evlilik aksayabilir. Ebeveynler sirf yasi geldi diyede bir genci evlenmeye zorlamamalidirlar. Eslerin inanc, mal mülk, fiziki v.b. bakimdan birbirlerine münasip olmalari gerekir.
Allah sonumuzu hayirli eylesin.
Ya rabbi, şu acizi ümmeti Muhammede hizmet etmeğe muktedir kıl.

setre

Her şey zamanında demek ki...Sağolasınız güzel yazı idi
Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...

müteallim

27 yasimda evlendim erken evlenmisim.K.G.rahmetullahi aleyh
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Miftahulkuluub

İncemeseleler    Sadakat.Net    İns SadakatForum  Sevadı Azam

" Derviş isen kardeş takvaya çalış.."

Himmet

Alıntı Yap27 yasimda evlendim erken evlenmisim.K.G.rahmetullahi aleyh

Ne mutlu size hocam..

Karaktere görede değişebiliyor.Benim muhterem eşim 29 yaşında evlendi.Bu yaşta evlenmiş olmasından ben memnunum.Bu sebepten bekar kardeşlerime 28-29 ideal diye acizane tavsiye ediyorum.
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

meftun

Yaş sınırını mutlak manada şu ya da bu yaş şeklinde tahsis etmek pek doğru değil.

Bünyeden bünyeye, karakterdern karaktere, yetişme tarzından yetişme tarzına .... farklılık gösterir insanlar.

Kimileri 20 yaşındadır ama bir beyefendi olmuştur. Kimisi ise 26 sına gelmiştir hala çocuk gibi hareketleri vardır.

Bir insanın evlilik döneminin geldiği aşağı yukarı belli olur, bunu geciktirmenin pek uygun olmadığını düşünüyorum. Hayırlı işlerde acele edin hadisi şerifininde mucibi bu şekildedir. Ve efendimiz s.a.v. 25 yaşında evlenmiştir.

Bir de bu forumda evlilikle ilgili başlıklar dikkatimi çekti. En çok yorumlanan mesajlar hep evlilik mesajları.

Bu da forumun genç olmasına yorulmalı heralde.
Yandım ebedi hüsnüne meftun olarak
Kar etti dilim ruhuma efsun olarak..

Uludag

Her insanin üc dürlü yasi vardir unutmayin :)
Ya rabbi, şu acizi ümmeti Muhammede hizmet etmeğe muktedir kıl.

gonluguzel

selamün aleyküm

Yaş konusunda benimde görüşlerinize ihtiyacım var. Evlenmek için eşler arasında nasıl bir yaş uyumu aranmalı. Erkeğin yaşı bayandan 4-5 büyük olması, yada bayanın yaşının erkekten 4-5 yaş büyük olursa sorunlar getirir mi? Bunun bir ölçüsü olmas sanırım ama genede tecrübe ve görüşlerinizi dinlemek isterim.

Kibriti_ahmer

selamun aleykum arkadaslar,

bana gore evlilkte ne kadinin nede erkegin yasi onemli degildir...her iki taraf bir birinden yasca buyuk veya kucuk olabilir....bence onemli olan  dusunce yapisidir... dusuncede  denk olmaktir...ilimde bilgide bir birine yakin olmaktir....  ( tabi bey bayandan daha alim olmaktir..)  ama ayni dili  anlayip konusmaktir......eger yas cok onemliolsaydi...Rasulullah ilk evliligini 25 yasinda kendinden 15 yas buyuk Hz hatice ile evlenirmiydi?) onemli olan olgunluktur...

saygilarimla...
“Gün doğmadan meşime-i şebten neler doğar.”
Rahmi