Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Böyle Sistem mi Olur ??

Başlatan narçiçeği, 24 Ocak 2009, 14:17:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

narçiçeği

Bugün açıklise sınavları var bildiğiniz gibi.... Tecrübeyi ve dürüstlüğü asıl kabul etmeyen işverenlerin mecburi kıldığı lise diploması için çıktığım bir yol......

Sabah herkes gibi hazırlandım evden çıktım, bilmediğim bir semtteki okula gittim Bir ilköğretim okulu ..... Bahçesine girerken birinin diyofondan bana niye kızıyorsunuz ? Bak elimde yazı var. Uygulamak zorundayım diye, bağırdığını duydum. Hatta sabah sabah eyvah bizide çocuklar gibi sıraya mı alıyorlar diye de kendi kendime güldüm ..

Bir genç kız bahçe kapısına doğru geliyordu .. hem ağlıyo hem de :
- Boşuna gelmeyin hanımlar almayacaklarmış bizi içeri .. Bizim kıyafetlerimiz yönetmeliğe uygun değilmiş .. Temiz , düzgün ve belirgin olmalıymış... diyordu .

- Bir sakin ol, dedim Gel hemen öyle gitmek yok nereye ...Bunlar her sene derler ama sonra kendi söylediklerini çiğnerler ...Bir lafla pes etmek yok ... Hadi içeri , gerekirse girmeyiz ...

- Ama almıycaz başını açmayanı diyorlar , hem de temiz değilmiş kıyafetimiz  ya lafa bak diye hem ağlıyo hem de sinirinden bağırıyor ...

-  Biraz sakin ol bakalım ... Duruma göre bakarız gerekirse açacak değiliz ya çıkar gideriz ..Bu kadar insanın içinde hiç mi bir müslüman evladı yok .. Bize de sahip çıkan olur elbet olmazsa da yapacağımızı yaparız, dedim ..

Girişe doğru ilerlerken aslında biraz da gerilmedim desem yalan olur .. Yapı olarak kargaşayı kaldıramıyorum .. Mevlam yardımcımız olsun dedim devam ettim yola ..

Yönetim "içerde açmayı kabul ediyorsanız girin ama içeride karışmam "demiş .. Biz genç kızla konuşurken ...

Kadınlar kapıda kala kalmış içerde açma korkusu varya .... Ama diyor bir tanesi içerde açmak zorunluymuş

- Kim uzatıcak eşarbıma elini, dedim .. O kadar da değil , o biraz zor .. almayacaklarsa en fazla dışarıatarlar  ... Onuda kolumuzdan tutup fırlatacak kadar olduklarını sanmam ...

Velhasılı kelam içeri girdim  ve birkaç kişide zaten girmişti .. sonrada girenler oldu tabii... İçerde bize ilk etapta başınızı açın diyen olmadı ama tam sınav kağıtları dağıtıldıktan sonra dışarda  diyofonda bağıran kişi sınıfları gezip ...

- Kuralı biliyorsunuz değil mi ? Kabul ederek girdiniz şeyi ..

Dedim :- neyi ?  Adam utancından ağzına bile alamıyor belki de..

Sonra sınıf sorumlularına dönerek :- Ara ara hatırlatın şeyi dedi yine ...

- Dışarda bahsettiğiniz konuysa açmycam bilin ... Kağıdımı alır ,üzerine kuralları ihlal etti, sınava başı kapalı girdi yazın ,dedim . Hem hükümet bugün karar veriyo yarın vazgeçiyor ..Bu biraz sizin yönetimin şahsi işi gibi ...

Sınava tüm sinirler  alt üst olmuş vaziyette girdik yani ....

Saçmalığa bakar mısınız ? Benim başımda ki örtü yüzünden tavır alan kişiler sokakta serseri  düşüncesi ile yanına yaklaşmasında korkacağın şekilde kılık kıyafetinde düzensizlik olan  veya makyajından yüzünün aslı gözükmeyip evden çıkarken acelesinden etek giymeyi unutanlara sınfıları gösterirken tüm inceliklerini sergilerken kişiler , bizlerle konuşurken sanki bir suçluymuşuz gibi davranmaları oldukça acınası hallerini ortaya döktüklerini gösteriyor ...

Ümid ediyorum bugün ve yarın bir daha böyle onlar adına utanç olacak bir şey daha yaşamayız ....
Sakın terk-i edebden kûy-ı Mahbûb-i Hudâ’dır bu
Nazargâh-i ilâhidir, Makam-ı Mustafâ’dır bu

azizistanbul

Necmettin Erbakanın  28 şubatı başlatan sözlerinden biri var aklımda "rektörler başörtülü kıza selam duracak" diye . yersiz ama  doğru bir söz.

beni en çok deli eden ise bu işin bir muhatabının olmayışı ve bir okulda serbest diğer okulda yasak oluşu.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

meyyit-i müteharrik

bize girmeden açmanıza gerek yok formalite icabı bi kağıt imzalayacaksınız dediler biz de imzaladık
görmem mümkünken açamıyorum gözlerimi