Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Dede konuşuyor

Başlatan ihvan, 21 Ocak 2009, 13:43:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ihvan

Akşam arabayla çocukları okuldan almaya gidiyorum,İslami bir radyoyu açtım dinliyorum.
Bugünlerde alevi açılımı moda oldu ya,
Dinlerken dj bir alevi DEDE si getirmis konuşturuyo.
Farklılıklarından bahsediyo.alevi İslam anlayışından falan,
Ama bir tek itiraz yok soru sorandan.
Tasdik etmese de susuyor.
Uzatmayayım meseleyi bir yerde şunu dedi Sözde  dede,
“muaviyenin sözde İslam ordusu”

Allahuekber, resmen sahabeye hakeret,ama karşısındaki susuyor.
Alevi İslam anlayışı diyor ibadetimiz farklı .(malum cem evinde yapılanlar)
Orucu soruyo,sadece muharrem orucundan bahsediyor.
Sunucuda çıt yok.
Ramazan orucu nedir soramıyor..(yazık)

Uzatmadan kısaca yazıyorum alevi arkadaşlarım  var beraber çalışıyoruz,anlaşabildiklerimiz çok az İslami düşüncede.
Lakin karşılarında eğilmeyiz .açıkça söyleriz kardeşim İSLAM sizin anladığınız gibi OLAMAZ.
Kendinize gelin İSLAMI adam gibi yaşayın.
Moda bugünlerde.ALEVİ açılımı
Açın, açın,medeniyeti hallettiniz,sıra mezheplerde.
Tamam bu memleketin insanı bu arkadaşlar,birlikte yaşayacağız elbette
ama
alevinin  İSLAM anlayışını kabul etmek mümkin değil.
Benim sahabeme dil uzatacak ,hakaret edecek
Susacaksın.
Sunucu bey mecburmusun kardeşim  dede yi konuşturup söylediklerine baş sallamaya.
Sözde inançlarıyla batmışlar .
Namaz sız,ramazan oruç suz İslam olurumu.diyemiyorsan.yanlışlara ortak olma.

ihvan

narçiçeği

ya hakikaten bu iş nereye gidiyor ...buna bir dur demeyi düşünen yok ....

geçen bende şöyle bir konuşmaya şahid oldum ...sözde dini kanallardan birinde yaşlı bir kişi konuk .. muhtemelen hacdan ve ihramdan konuşuyorlar ... sunucu soruyor ben bu işi anlamam neden bir beyin ayakları görününce problem değil de , bayanın ki açık olunca cazip geliyor ...

yaşlı kişi ( alim ya da dinen bilgili diye getirilmiştir diyemiycem ) " aman sende erkeklerin nesine bakıcan başından aşağısını at çöpe hiç bir cazibesi yok "dedi ve biz kalakaldık eşimle ... "ama kadın öyle mi diyor .. her şekilde egzantrik gelir insana" .... aslında daha çok şey söyledi ama muhtemelen silinir diye eklemiyorum ...

sunucu soruyor ben anlamam gerçi ama ( bu sözleri de ayrıca sinir bozucu ya hadi neyse ) siz daha iyi bilirsiniz diyor .. yani bir çarşaflı veya kapalı bayana baktığınızda ne hissediyorsunuz ne düşünüyorsunuz ?? 

yaşlı adam "ne hissedicem yavv.".dedi hiddetle ..."siz hiç gördünüz mü güzel kadının kapandığını .. çarşafa girdiyse kapandıysa illaki çirkindir" ... o kadar asab bozucu idi ki daha fazla dayanamayıp kapattım ....

yani konu ne iken ne oldu ve nereye kadar sapıttı gitti Allah Kerim ... her sakallıyı dindar sanma devri çoktaaaannn geçti ..
Sakın terk-i edebden kûy-ı Mahbûb-i Hudâ’dır bu
Nazargâh-i ilâhidir, Makam-ı Mustafâ’dır bu

Günbatımı

Alevilik ve İslam... Birbirinden çok farklı, akla kara gibi.

Devlet madem Alevilik açılımı peşinde, doğru birşey yapsın da İslam'dan tamamen ayırsın bâri. Nüfus kağıtlarındaki "Dini: İslam" kısmındaki "İslam" ibaresi yerine "Alevi" yazılsın. Kendileri de (Aleviler) orda burda "Biz de Müslümanız" demesinler.

Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerden sadece biri bile inkar edildiğinde (namaz, ramazan orucu, vs.) dinden çıkarsın. Artık Müslümanlığın falan kalmamıştır.
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

ihvan

teşekkürler..AÇILIM yapacağız diye cem evlerindeki ruhsuz,batıl,anlamsız, sözde ibadetler hoş gösterilmeye çalışılırken,acaba  budamı hak diyip inanacak yeni neslin VEBALİNİ nasıl TAŞIYACAKLAR......İNSAF EHLİ SÜNNET bu millete ,millet islam için birşeyler yapsın diye getirdiği başımızdakiler,ALEVİLİĞİ meşrulaştıma peşindeler....herkes bilirki cevremizdeki alevilerin yüzde doksanı namaza camiye ,ramazan orucuna,kadının kapanmasına,haremlik ,selamlığa..vs vs karşıdırlar..özür dilerim gusle bile karşı olanlar çok...bu nasıl müslüman

Günbatımı

Kendi ibadetlerini özgürce yapsınlar, inançlarını özgürce yaşasınlar. Bizler laf etmez kınamayız. Sonuçta aynı ülkenin vatandaşlarıyız, birlik içinde olmalıyız. Sanırım hükümetin yapmak istediği de bu...

Fakat bunun adına Müslümanlık dediklerinde "Orda bir dur!" demek lazım. Çünkü Alevilik, Müslümanlık değil!..
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana