Yerli malı, yurdun malı, herkes onu kullanmalı!

Başlatan Ay Iıığı, 15 Ocak 2009, 20:22:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ay Iıığı

Hazır 729 barkotlu ürünleri boykot ederken hayatımızda nelerin yerli malı olduğuna dair bir liste hazırladım.

Cep telefonları; hiçbiri yerli malı değil. Verdiğimiz paraların çoğu Gazze şeridinde bomba olarak kullanılıyor. “Aselsan seninle gurur duyuyorum” desem eskiden çıkartmış olduğu telefonların yenisi üretebilir mi? Bizde bir nebze olsun rahat uyuruz.

Ayakkabı; hakiki deriden yapılan ayakkabılarımız gitti. Çin usulü çöpten yapılmış mis kokan ayakkabılar geldi… 

Bilgisayarımızdaki işletim sistemi; windows Bill amcanın, yani dünyanın en zengininin. Bu sayede o listede bir numara.  Ama TÜBİTAK gibi bir kuruma sahip olduğumuz için şanslıyız. Çektiğim ve çekeceğim bütün yağları hak ediyorlar. Pardus (Anadolu kaplanı) adı gibi bir işletim sistemi kurdular. Windows tarih olacak tarih...

Elma, armut, ceviz, ayva ve diğerleri; şimdilik pazarlarda neyse ki onları görmek mümkün ama ilerde onların da neslini el birliğiyle tüketeceğiz.

Pastırma, kokoreç, sucuk, balık ekmek; çok şükür Avrupalıların damak tadına hitap etmiyor da hammaddesini bizden alıp bize geri satmıyorlar.

Uçak, helikopter, jet; tabii ki bunları da dışardan alıyoruz. Brezilya bile kendi uçağını kendi yapıyor. Paraşüt üretebiliyor muyuz acep???

İzlediğimiz izlenme rekorları kıran diziler; emin olun çoğu alıntı. Çeviri yapanların ellerine pardon İngilizcelerine sağlık....

Telekom; ellerimizle yâd ellere verdik.

Terör örgütü; o bile yabancı bir zamanlar Öz hakiki Asala’yı almıştık. Ülkemizi karıştırsın diye. Baktık ki çok çekiyoruz alın sizin olsun dedik iade ettik. Olmaz dediler isim değiştirip PeKaKa’yı verdiler.   

Gazlı içecekler; Mide için zararlıdır, tıbben kanıtlanmıştır. Yerine Kızılay maden suyunu öneririm.

Çikolata ve şekerlemeler; sarelle ve tadelle geri döndü çocuklara duyrulur.

Kozmetik ürünleri; pahalı olanlar iyidir diye düşünmeyin. Hem bakın para için Loreal birbirine girmiş durumda. Anne kız saç saça baş başa kavga ediyorlar. Demek ki neymiş. Bomba olarak kullanılan pudranın ahı çıkar aheste aheste…

Atıştırmalık yiyecekler; Simit bizim, döner bizim, kebap bizim, etli ekmek neyleyim hamburgerin yağlı köftesini…

Ferhan Çapraz

Tuğra

〰〰〰〰🐠

ENE 67

bencede güzel. buarada sorum var 729 barkotlu ürünlerde tam olarak sayiya nasil dikkat edebiliriz.Bildigim kadari ile daha fazla rakam yaziyor:CEVAPLARINIZI BEKLIYORUM:TESEKKÜRLER.
SIKINTI VE HUZURSUZLUK MUTLAKA BIR GÜNAHIN CEZASI,HUZUR ISE BIR IBADETIN KARSILIGIDIR
HZ.Mevlana

İsra

BARKOD              Ülke

729                    israil

000 - 019           GS1 ABD         

030 - 039           GS1 ABD

060 - 139            GS1 ABD

500 - 509           GS1 İngiltere

DİKKAT EDİLECEK NOKTA...

Türkiye'nin kodu 869'dır fakat bazı yabancı firmalara ait ürünlerde 869 barkod kodu ile başlayabiliyor! Burada ldikkat etmek gerekiyor.Aldığınız ürünün Barkodu 729 ile başlıyor ise siz zaten elinizdeki ürünle Filistine kurşun sıkmış oluyorsunuz amma 869 ile başlayan israil ve amerika destekcisi ürünlerlede dolaylı yoldan aynı eylemi gerçekleştirmiş oluyorsunuz!

İsrailin barkod ülke kodu: 729

Barkod'u 869 olsa dahii ürünler TÜRK Malı olmayabilir. Bu nedenle aldığınız ürünün MADE İN ibaresinede dikkat etmeniz gerekiyor.

alıntı

Devri Âlem

Alıntı Yapaldığınız ürünün MADE İN ibaresinede dikkat etmeniz gerekiyor.

Önemli bilgi idi. Teşekkürler.
اَلْعِلْمُ يَرْفَع بُيوتًا لاَعِمَادًا لَهَا وَالْجِهلُ يَهْدِم بِيُوتَ اْلعِزَّ وَلْكَرَمِ

kutlu

Türkiye'de üretilen Yabancı ülke mallarının üzerinde de 869 yani Türkiye'nin kodu yazıyor Türkiye'de üretildiği için. BUna nasıl dikkat edeceğiz?
Ya Rabbi İsraili Kahhar ismi şerifinle kahr eyle.Filistindeki masum kardeşlerimize yardım eyle...