Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Cep Telefonundan Faks:):):)

Başlatan garsli36, 05 Ocak 2009, 00:04:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

garsli36

CEP TELEFONUNDAN FAKS
Temel cep telefonunun ilk ciktigi zamanlarda bir telefon alir.
Fadimeye derki:
"Bak Fadime,ben simdi trene binecegum,orada yabanci turistlerde cok var,sen beni cokca araki hava atayum biraz da".
Ve temel trene biner.teren biraz yol alir,derken bir telefon sesi duyulur,herkes sesin geldigi tarafa bakar.Temel telefonunu milletin gözüne sokar gibi göstererek acar,konunsur ve kapatir.
Aradan az bir zaman gecer ,bir telefon sesi daha duyulur.Herkes yine telefon sesinin geldigi yöne dogru bakar.Orada bulunan Alman turist sag elini kaldirmis,basparmagi kulaginda,kücük parmagida agzina dogru tutulu vaziyette konusuyor.Konusma bitince ,Temel gelir; "yahu bu nasil is ?"der Almana.
Alman:"Bizim memlekette teknoloji cok ilerledi.Sag elimizin basparmagina bir mikrocip,kücük parmaginada bir mikrocip yerlestirdik,öylece konusuyoruz"der.
Tabii Temel kizarir,bozarir yerine oturur.Üc-bes dakika gecer,bir telefon sesi daha duyulur.Bu kez bakarlarki Japon Turist kendi kendine konusuyor,Sasirirlar.Temel dayanamaz sorar:
"yahu bu nasil is?"diye.
Jaapon:"bizde teknoloji Almanlardanda ileride.Kulagimizin icine bir mikrocip.birde azi disimizin icine bir mikrocip yerlestiridk,telefon gelince öyle konusuyoruz"der.
Temel bu kez daha cok kizarir,bozarir yerine oturur.bir-iki dakka gecmemistirki ZARRRRTTTTT diye bir ses gelir Temelin tarafindan,herkes bakar noldu diye??
Temel cevap verir:"YOK BIR SEY FADIMEYE FAKS CEKTUM DA!!!"...

OFLU HAC YOLUNDA
Eski zamanlarda oflunun birisi hacca gitmek niyetiyle yola cikar.Yol boyunca bircok sehir gezer,Van sehrine gelince bir köyde müsafir olur.
Köylüler derki: "Oflu kardes,sen hacca gitmeye niyetlisin,demekki sende biraz hocalik var.gel sen bu sene hacca gitmekten vazgec,bize bir yil hocalik yap.bunun karsiliginda biz sana bir ev,atiyla bereber bir araba ve üstünede bir tarla verelim".
Oflu:"tamam"der.ve baslar hocaliga.namaz kildiriken sesli niyet ederki,köylülerede niyet etmeyi ögrensinler.Ilk sabah namazini kildirmak icin gecer mihraba:
"Biriktirdim para,gitmek icin hacca.giderken ugradim vana,vanda verdiler bir ev,atiyla bereber bir araba ve üstünede bir tarla,AllahÜEKBER".
bir ay gecer,iki ay gecer.köylüler baslar konusmaya.derler:
"Yahu bu oflu hoca yanlis kildiriyor namazi galiba.gidelim,müftüye haber verelim,gelsin denetlesin,eger yaramaz derse gönderelim gitsin".
Giderler,Müftüye cagirirlar.Müftü gelir bir yatsi namazi vaktinde,uyar oflu hocaya.Oflu yine baslar namaza niyet etmeye:
"Biriktirdim para,gitmek icin hacca.giderken ugradim vana,vanda verdiler bir ev,atiyla bereber bir araba ve üstünede bir tarla,AllahÜEKBER".
Ve namaz biter.Köylüler gelirler müftünün yanina,derler:
"Hocam;nasil dogru kildirdimi oflu imam namazi?".
MÜftü:"öyle bir vakitte belli olmaz,hemen anlasilmaz hatasi.hele birde sabah namazinda dinliyelim hocayi"der.
Oflu hoca gece anlamistir yabanci bir cemeat oldugunu namazda.köylülerdende ögrenmistir gelenin müftü oldugunu.derken sabah namazi olur,oflu gecer mihraba,baslar niyetine:
"Biriktirdim para,gitmek icin hacca.giderken ugradim vana,vanda verdiler bir ev,atiyla bereber bir araba ve üstünede bir tarla,YARISI BANA, YARISI MÜFTÜ HOCAYA,AllahÜEKBER".
Namaz bitince köylüler sararlar müfütünün etrafini,
"Hocam,simdi nasildi?´Dogru kildirdi mi namazi?diye sorarlar.
Müftü:
"Yatsi namazinda biraz karistirdi,lakin sabah namazinda toparladi durumu,cook dogru kildirdi"diye cevap verir.
gercek kisa zaman sonra cikar ortaya.Meger müftüde OFLU imis...

IFTARIYELIK

Ateistin birinin yolu bir Ramazan günü ormanlik bir alandan gecer.Ormanin güzelliklerini seyrederek yoluna devam ederken karsina bir Ayi cikar.korkar ve kacmaya baslar.derken Ayi Ateisti farkeder ve pesine düser.Epeyce bir kosusturmanin ardindan Ayi,Ateisti bir kayanin kenarinda kistirir.Ateist bakarki kurtulus ümidi yok,zaman mekan donup kalmistir bir anda,ve baslar icinden dua etmeye:"Her ne kadar ben sana inanmasamda,sen beni bu Ayinin elinden kurtar Allahim"der.
Tam bu sirada Ateist korkarak gözlerini acar,birde bakar ki ne görsün??
Ayi ellerini acmis dua etmektedir:
"Allahim gönderdigin bu oiftariyelik icin sana sükürler olsun"..

Kalin saglicakla...garsli36