Yeni evli bayanların sürekli hastalanması genel bir sorun mu?

Başlatan Tesniye, 31 Mart 2008, 13:19:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tesniye

Çevremde gördüğüm ve yıllardır kafamın kenarında zihnimi meşgul eden bir problem var. O da yeni evlenenlerin özellikle, sürekli hastaneye gitmeleri ve çeşitli hastalıklara maruz kalmaları. Kimi zaman ateşleri çıkıyor, kimi zaman bronşit nezle vb. hastalıklar. Sadece yeni evlenenlerle sınırlamıyorum aslında. Genelde evli bayanlar çok hastalanıyor. Aynı şahsın evlilik öncesi hayatına baktığımız zaman fazla bir doktora gitmediğini gözlemliyoruz.

Ne dersiniz. Gözlemim doğru mu sizce de. Evet se olası nedenleri ve çözümleri nelerdir ?
Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben
Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben
Perde ardında sen ben dedikodusu var amma.
Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de ben..
<< Lüzumsuz Konular Atlası >>

Gül_Sultan

Alıntı yapılan: likâ - 31 Mart 2008, 15:39:56
Çok ilginç bir tespit..Tesniye kardeşimizin sayesinde aklımıza gelmeyenler de bu vesile ile açığa kavuşuyor. :oops:

Kardeşimiz evliliği her yönü ile masaya yatırmış durumda :) Artık bu vesile ile tüm evlenecek gençler artık bu mevzular hakkında ön bilgi edindikleri için mutlu mu olurlar, yoksa eyvah daha neler varmış da haberimiz yokmuş diye telaşlanırlar mı orası meçhul :oops:

:) :) :)
Dünya geçer, İnsan göçer ancak kurtuluş Müttakîlerindir.

talib 67

benim tahminim serbeslikten :hihi  anne baba evinde siki yönetim.

rését

koca derdinden :hihi

wAllahi boyle bir soruya ancak böyle cevap verılebılır s4)) 

tuhaf ve ilginç sorularınız zıncırleme olarak devam ettiğini görüyorum..bakalım daha ne kadar ilginç sorularla bı zıncıre halka eklmeye devam edıceksınız :)  saf ve temız nıyetınzıden dolayı bunları sordugunuzu dusunuyorum belkı de evlenmeye yakın oldugunuz ıcın bu konularda bılgılenmeye calısıyorsunuz sızı anlayabılıyoruz ama hem gulumseten hemde şaşırtan sorular nasıl aklınıza gelıyor düşünmeden de edemıyoruz e58))

allaame

Alıntı yapılan: talib 67 - 31 Mart 2008, 23:59:59
benim tahminim serbeslikten :hihi  anne baba evinde siki yönetim.

İnce bir noktaya değinmişsiniz hakikaten, belki tek neden olarak gösterilemez fakat seçenekler sunarsak içinde yer alır muhakkak şimdiki kızlarımız el bebek gül bebek büyütülüyor değil elleri soğuk sudan sıcak suya girmesi suya bile girmiyor nasıl olsa evlenince yaparım düşüncesi tembelleştiriyor kabiliyeti azaltıyor insanda, bir anda sorumluluk binince hastalanmaları kadar doğal bir şey olmuyor tabii.
Selametle
Bahar gülde
Sevgi dilde
Aşk gönülde
Vefa dostta güzelmiş

Mahi

Normalde evlendikten sonra insanlar maddi ve manevi bir çok sorumluluk altına girdikleri için hem bedensel hem ruhsal yıprana bilirler ve bedensel ve ruhsal hastalıklara yakalanmaları daha yüksek  olur. Yaş ilerledikçe hücreler oluşmaz ve ölmeye başlar ama en önemli etken gençlik hormonları Gençlik hormonunu sürekli kılabilmek için insanın çocuk ve genç gibi düşünüp yaşaması lazım saf ve masum olması lazım beyin ona göre bütün vücude emri ve komutu verir. Gençlik hormonu salgılandığı müddetçe vücüd daha diri olur. Ruhsal ve bedensel olarak önemil olan şeylerden biri de temizlik ve alternatif tıptır yani ilaç yerine Allahın nimetlerini şifa bilip uygun yerde ve zamanda ihtiyaç hissedildiğinde Allahın nimetlerini şifa niyetine yemektir. Evlilikle bağlantısı çok olmamakla berabar kişilerin kişilğine yaşam tarzına etraflarından aldıkları pozitf enerji (sevgi saygı geriken ilgiyi alma verme ) bazen bir dokunuş bazende bir kelime ama sonuçta her insan fanidir bir hastalık sebeb olupta bir gün ölecektir... ş2))

narçiçeği

Alıntı yapılan: Ber-ceste - 02 Nisan 2008, 21:26:02
Kısacası etki-tepki, tepki-etki diyebiliriz sanırım. ş2))

bende bu fikre katılıyorum ..
Sakın terk-i edebden kûy-ı Mahbûb-i Hudâ’dır bu
Nazargâh-i ilâhidir, Makam-ı Mustafâ’dır bu

tefhim

Baba evinde herhangi bir mala sahip olunmadığı için babanın kesdiği kurban sayesinde sıhhatli bir hayat sürülürken,evlilikte takılan mihre(altın) kurban düşmesi ve kesilmemesi sebebiyle hastalıkla karşı karşıya kalınıyor olabilir.

Böyle bir soruya ancak böyle bir cevap bulabildim.
Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.

fotinoslu

bu devirde evlenipte altınlarını stok yapan insanlar var mı acaba ? hepsi borca harca gider : )  bunun içinde gene kurban kesmek gerekiyor mu onu bilmiyorum , beni aşar : )
bence bayanlar evlendikten sonra fazla naz yapıyorlar bazıları hastalık hastası zaten : )
YATAĞINDAN TAŞAN BİR NEHRE BENZİYORUZ...
BİZ HİÇ DE CAN ÇEKİŞEN BİR MİLLET DEĞİLİZ. CANLI,KUVVETLİ BİR MİLLETİZ.BİZİ ZİNDE TUTABİLECEK YEGÂNE KUVVET, İSLAMİYETTİR.
SULTAN II.ABDÜLHAMİD

ene dost

Yeni evli bayanların sürekli hasta olmaları gibi bi durum dikkatimi çekmedi ama genel düşünecek olursak, anneler, teyzeler, yengeler tabi en başta babaneler vs hep hastalardır. Sanırım genel olarak hanımların hastalıkları daha fazla.

İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
(Firavun 400 yıl yaşamıştı. Bir kere başı ağrımamış, ateşi olmamıştı. Bir kere başı ağrısaydı, herkesin kendine tapınmasını istemesi hatırına gelmezdi.) [K.Saadet]

Nakşibendi beyazdır, leke kabul etmez. (Gavs-ı Sani)