Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Önce namaz olursa..

Başlatan Ay Iıığı, 08 Aralık 2008, 21:18:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ay Iıığı

Bir gün bir zat eşeği üzerine buğday yükler ve öğütmek üzere değirmene gider.  Devamını kendisi şöyle anlatıyor;

"Tam buğdayı eşekten aldım, eşek kaçtı. Ardından benden bahçe kiralayan komşum geldi. 'Bu gün nöbet senin, bahçeyi sen sulayacaksın, sulamazsan nöbet geçer' dedi.

Günlerden cuma idi. Kendi kendime 'cuma namazı bu olanlardan daha sevimli' dedim.

Ve hepsini bırakıp cuma namazına gittim. Evime döndüm birde ne göreyim, bizim değirmendeki buğday öğütülmüş, hamur bile pişirilmiş, ayrıca tarla sulanmış, eşekte eve dönmüş.

Merak edip hanıma sorunca hanımım;

'Bizim komşu değirmene gitmiş, bizim çuvalları kendi çuvalları zannederek öğütmüş, eve getirince o çuvalların bizim çuvallar olduğunu anlamış, ben de gidip oradan evimize getirdim.

Tarlaya gelince; su komşunun tarlasına gelince dolup taşmış bizimki de sulanmış' dedi

Bende bunları görünce taat ve ibadet üzerine devam ettim" dedi.

Dürretül Vaizin - Cild 2

kaderim

süper ya rabbim insanın gönlüne göre veriyor işde çok güzel emeğine sağlık

haticetül kübra

çok süper yhaa...yüce rabbim nelere kadir...

Senam

emeğine sağlık kardeşim çok güzel bir paylaşımdı Allah razı olsun..

lale

Daha önceden duymuştum,tamamını hatırlayamıyordu iyi oldu Allah razı olsun.Yanlız eşek nasıl gelmiş onuda öğrenirsem iyi olur.

fuducuk

Alıntı yapılan: lale - 15 Aralık 2008, 01:43:58
Daha önceden duymuştum,tamamını hatırlayamıyordu iyi oldu Allah razı olsun.Yanlız eşek nasıl gelmiş onuda öğrenirsem iyi olur.

t3))

Ay Iıığı

Alıntı YapEşek nasıl gelmiş onuda öğrenirsem iyi olur.

Farklı bir örnek verecek olursak...

İnsanlar güzel yollara trafik levhalarına haritalara ve navigasyon cihazlarına rağmen gidecekleri yere ulaşmada bazı zorluklar yaşarken göçmen kuşların binlerce kilometre uzaktaki hedeflerine hiç yanılmadan varabilmeleri insanı hayrete düşüren muhteşem bir hâdise...

Bulunulan yerin koordinatlarını belirlemek için kullanılan GPS (Global Positioning System) insanlığın binlerce yıllık birikiminin bir neticesiyken bazı hayvanlara GPS kadar hassas işleyen navigasyon sistemleri yaratılışta bahşedilmiştir.

Barn kırlangıçları, her ilkbaharda Brezilya ve Arjantin'den yola çıkarak 4350 kilometrelik tehlikeli bir yolu aştıktan sonra Labrador ve Alaska'ya gelerek yumurtlarlar. Baltimor sarıasması, her Mayıs ayında Güney Amerika'dan kalkarak 1250 kilometrelik bir yolculuktan sonra New York'un Scardale bölümüne gelir.

Araştırmalar birçok hayvanın vücutlarında biyolojik pusulalara sahip olduklarını ortaya çıkarmaktadır.

*

Kuşlara kilometrelerce yolu gidebilecek yön duygusunu bahşeden Rabbimizin dilemesi ile eşek evini neden bulamasın? Ayrıca yaşlılarımızdan çok defa dinledik, eskiden köylerde ineklerini otlamaları için sabahtan salarlarmış, arkasını da arayıp sormazlarmış. Hava kararmaya başladığında dönerler ve hepsi kendi ahırına girerlermiş.

islam_dostu

Allah razı olsun arkadaşlar. ;)