İBADET-KULLUK {İbadette sabırlı ol}

Başlatan sahara, 09 Nisan 2004, 12:41:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sahara

-Huzurda olanlar-
"Doğrusu rabbinin huzurunda olanlar;O'na ibadet etmekten kibirlenmezler"
                                                                                       {Araf,206}
-İbadet-
"Ey insalar,sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet edinki,
O'na karşı gelmekten korunmuş olasınız."
                                                                                      {Bakara,21}
-İman ve Salih Amel-
"İman eden ve amel-i salih işleyenler,-ki herkesi ancak gücünün yettiği ile mükellef tutarız-işte onlar,cennetliktirler,ve orada ebedi olarak kalacaklardır.
Orada kalplerinde bulunan kini çıkarıp atarız.Altlarından ırmaklara akar:
"Bizi buna erdiren Allah'a hamd olsun.Eğer Allah bizi doğru yola sevketmeseydi biz doğru yolu bulamazdık.Şüphesiz,Rabbimizin peygamberleri bize gerçeği getirmişler."derler.
Onlara şöyle nida edilir:İşte size cennet! Buna,yaptıklarınız karşılığında varis oldunuz."
                                                                                     {Araf,42-43}
-İbadette sabırlı ol-
Cebrail Muhammed'e şöyle dedi:Biz ancak Rabbinin buyruğuyla ineriz; geçmişimizi geleceğimizi ve ikisinin arasındakini bilmek O'na mahsustur.
Rabbin unutkan değildir"
"O,göklerin,yerin ve ikisi arasında bulunanların Rabbidir; öyleyse O'na ibadet et ve bu ibadette sabırlı ol.
Hiç O'na birşey bilirmisin?(O'na adaşı olan)
İnsan: "Ben öldüğümdemi diriltileceğim?"der.
Bir insan, kendisi önceden birşey değilken  onu  yaratmış olduğumuzu hatırlamazmı?"
                                                                               {Meryem,64-67}  

[/i]
unutunca gülmeyi,içime gömdüm sahipsiz bir ölüyü.Göç özleyen kırlangıçın merakındayım,Çocukken ardına düştüğüm düşlermiydi büyüdükçe soluğumu kesen eller?kırılgan birşeylerdi,kanıyordu durmadan,güneşe dokunmuştu kanadımın ucu,turuncu bir kuştum,hatırlamak ne renkti?unuttum...

muallim

"Ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım".
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

karanfil