Eşler tartışırken nelere dikkat etmeli?

Başlatan İsra, 27 Mayıs 2005, 20:22:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İsra

Alıntı YapYa yazilan sultanliksa

Daha iyi olur :)

racül

tek kisilik cihanin imparatorlugu da fena olmuyordu zamaninda...

ama,

ama demokrat yanlarimiz tek adamligi ilkesel olarak onaylamiyordu... Bundan dolay machtverteilunga imza attik netekim...
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

muallim

Alıntı yapılan: "isra"
Alıntı YapYa yazilan sultanliksa

Daha iyi olur :)

pek de iyi olmaz sanırım.  :cry:
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

dihancioglu

Hanim söze basladigi zaman erkek susuversin[/quote]

HAKLISNIZ  BİRDE DİNLEMEYİ BİLSE :)
Of eşrafından 80 yıllık bir M E K T U P

muallim

Alıntı yapılan: "Blım"
HAKLISNIZ  BİRDE DİNLEMEYİ BİLSE :)

Ya bu erkeklerin uzerine bu kadar varmayın onlar sizin için neler cekiyor biliyormusunuz???

O kadar işin gucun arasında bir de siz konusurken sizi dinlesinler oh oldu ..

baska ne isterdiniz??

siz konusurken sizin için susuyorlar cevap vermiyorlar daha ne yapsınlar ki...
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

suhuf

Alıntı yapılan: "suhuf"
Alıntı yapılan: "suhuf"selamun aleykum!
sitenizin üyesiyim... inşirahın da...
dün geceden beri www.insirah.com 'a giremiyorum. siteme ne oldu acaba?
haberi olan var mı? acil cevap bekliyorum...
selam ile...

gardaş, kimse yok mu?

muallim kardeşim, siz yardımcı olabilir misiniz?
sabahtan beri yanlış odalarda seslenip duruyorum.
selam ile...
bu arada bu konuyla alakalı olamadığı için özür dilerim...

muallim

Alıntı yapılan: "suhuf"selamun aleykum!
sitenizin üyesiyim... inşirahın da...
dün geceden beri www.insirah.com 'a giremiyorum. siteme ne oldu acaba?
haberi olan var mı? acil cevap bekliyorum...
selam ile...

gardaş, kimse yok mu?

muallim kardeşim, siz yardımcı olabilir misiniz?
sabahtan beri yanlış odalarda seslenip duruyorum.
selam ile...
bu arada bu konuyla alakalı olamadığı için özür dilerim...

Sitenizi ben de actım girilmiyor. nedenini bilmiyorum ama server dan kaynaklanan bir hata olabilir.Duzeltilmesini msn de konusuruz...Burda tartısılmaz...boyle durumlarda ozel mesajı kullanırsanız daha iyi olur kanımca...selametle...
[Hucurat Suresi 10]

muallim

Eşler birbiriyle tartısmalıdır..Mümkün oldugu muddetce bunu yapmalıdır..

Tartısmak da evliliğin süsüdür.Hayatın gerektirdiği güzel bir davranıstır. yalnız abartıya gerek yok...

Haklı cıkmak için ugrasmamak gerek...

Birbirinizi sinir edersiniz sonra gidip gonlunu alırsınız ya da az kus kalırsınız hemen bir güzel soz...

Bunlar sıklıkla uygulanırsa ne olur. Tartısmlarda illa o ozur dilesin diye diretirsek ne olur? işte o evlilik ve aile yasamı zindan olur. Cocuklar varsa etkilenir..kısacası aile yasamı yok olur..
[Hucurat Suresi 10]

Henna

En onemli kurallardan bir tanesi; birisi sinirli iken, sesini yukselttigi zaman, tepkisini disariya vurdugu zaman diger tarafin sabirla susmasi ve karsisidakinin sinirinin gecmesini beklemesidir.

Ciftler karsilikli bunu uyguladiklari zaman olaylarin buyumeden yatistigini goreceklerdir.

Ancak sinirler yatistiktan sonra oturup sorun neyse sakin sakin konusulmalidir.

Henna

Yok ya ben karsilikli olmasi taraftariyim :)

Tamam ortalamaya vuracak olsak erkekler daha cok susmak zorunda kalacaktir ama :)

eee..ne demis Tarik bin Ziyad;

Afrikayı baştan başa fetheden ve İspanyaya çıkan ünlü islam kahramanı Tarık bin ziyad'ın geçimsiz bir hanımı varmış. Her fırsatta tartışma çıkar, evi huzursuz edermiş. Tarık bin ziyada, neden bu kadar hoşgörülüsün, bu kadını niçin sustur muyorsun, diye sorduklarında ise şu cevabı vermiş;

"Biz bu evi onunla beraber kurduk. O benim çocuklarımın annesidir. Evin her türlü sıkıntısına o katlanır. Savaşlardan dolayı da beni çok az görür. Gördüğü zaman da sıkıntılarını yüksek sesle anlatır. Ona kızamam , o benim ebedi arkadaşımdır."

muallim

Alıntı Yap"Biz bu evi onunla beraber kurduk. O benim çocuklarımın annesidir. Evin her türlü sıkıntısına o katlanır. Savaşlardan dolayı da beni çok az görür. Gördüğü zaman da sıkıntılarını yüksek sesle anlatır. Ona kızamam , o benim ebedi arkadaşımdır."

mukemmel bir yetenek işte...

Kadına nasıl davranılacagını cok guzel bilen birinin guzel mi guzel sozleri... :x
[Hucurat Suresi 10]

GEZGİN

Alıntı yapılan: "pamfilya"zulfikar sübhani'nin istek parcasindayiz:

1. Kesici, delici, yirtici, parlayici, patlayici maddlerin oldugu odada tartismayin..
2. Böyle bir odada tartismak zorunda kalirsaniz, zirh, gaz maskesi, amyant-nikel vs.. karisimli yangina dayanikli elbiseler giyerek tartismaya baslayin..
3. Tartisma ihtiyaci gelmis, acil bir durum olusmus ve bahse konu donanima vakit yoksa, elinize kilic kalkan benzeri bir seyler alin hic olmazsa..
4. Cocuklarin yaninda tartismaya mümkün mer´tebe baslamayin, bu durumda hangi cocugun kime yardim ettiginden yola cikarak cocuklarin anne baba arasindaki tercihlerini görmüs, anneye gelip seni cok seviyorum, babaya gelip dünyada en fazla seni seviyorum gibi diplomatik dil kullanan cocuklarin olusturdugu hayal dünyaniz da bu tartisma esnasinda zarar görür.
5. Böyle bir durumda hic olmazsa falanca cocugum beni seviyor gibi bir teselliden de mahrum kalacaginizdan, motivasyonunuz azalacak ve tartismayi "bilincli olarak" yenik kapatmaniza yol acacaktir...
6. Tartisma esnasinda eslerden birinin uzakdogu sporlarina olan kabiliyetleri ve egilimleri de göz önünde tutulmalidir.
7. Aile ici tartismalarda dini motifler mümkün mertebe kullanilmamalidir. Disariyla olan münasebetlerinde "Allah Allah" sedalariyla harekete gelen dedelerimiz, ic münasebetlerde de bu yöntemi kullandiklarinda, karsilarindakilerin de ayni yönteme basvurdugunu görünce yilginliklar basgöstermistir..
EL mücerreb, lâ yücerreb
8. Kafa göz falan gibi organlara mümkün mertebe ikna edici argümanlarda bulunmamalidir.. Mahkemede delil olabiliyor..
9. Tartismalari ev icinde yapmak esyaya zarar verebilir, en iyisi yeni sitelerden bir eve tasinin.. Kavga ihtiyaci hasail oldugunda zenginlerin finolarini dalastirmak icin olusturulmus kafesvari kumlu yerlerde tüm disküssion marifetlerinizi ortaya koyabilir, ilmi cedelde sahikalar ortaya koyabilirsiniz artikin...
10. Aile ici olaylara disaridan karismak pek iyi olmuyor.
Kafaniza göre takilin...

yani siz bizi güldürdünüz Allah da sizi güldürsün... :D  :D  :D  :x
An oluyor bir garip hisse kapılıyorum...
Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum?'..........

racül

Hazrei Allah garib kulunu sevindireceginde önce esegini kayb ettiirr sonra buldururmus..

derler, alakasi biraz az oldu ama,

Hazreti Allah sizi güldürmeyi murad etmis olmali ki, aylar önceki bir yaziiyi görmüssünüz.. Ben bu samanlikta aylarca arasam bulamazdim kendi yazim bile olsa...

Allah hepimizi güldürsün, hem dünyada hem ahirette...
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

GEZGİN

arayan mevlasını da buluyor.....sayın pamfilya
aramaya bağlı.... :D  :D  :D  :D  :D
An oluyor bir garip hisse kapılıyorum...
Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum?'..........

Fatihan

Başlıktaki bilgiler ve altında üyelerin takviye yorumları çok güzel konu gerilerde kalmış :)