5 Su Bardağına 1 çay bardağı?

Başlatan Lika, 09 Kasım 2008, 09:27:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lika

Benim önümde 5 Tane Büyük Su Bardaği Var Suyla Dolu. Sizin önünüzde Sadece 1 çaybardağinda Su Var. Ben 5 Bardak Suyu Sizden önce Içerim. Yalniz Bana önceden Bir Bardak Içme Hakki Taniyacaksiniz Ve Benim Bardağima Hiçbir şekilde Dokunamiyacaksiniz.

Peki bu nasıl olacak sizce
:soruisareti: zs3))
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

istikamet þehadet

bardağına dokunmıycaksak sen bi yolunu bulursun heralde bizim su içiceğimiz çay bardağı bayağı büyük olsa gerek lika bizden önce bitiriceğini düşünürsek

ay-yüzlüm

Alıntı yapılan: istikamet şehadet - 09 Kasım 2008, 10:38:18
bardağına dokunmıycaksak sen bi yolunu bulursun heralde bizim su içiceğimiz çay bardağı bayağı büyük olsa gerek lika bizden önce bitiriceğini düşünürsek

&) &) :hihi :hihi

Yürü dünya yürü bu yol dergaha gider.
Bu yol gama,kedere,acıya,aha gider.
Çıkablirsen eyer bu yokuşu zirveye,
Hüzünlenme o zaman sonu felaha gider.

elzem

şey olabilir mi acaba?hani biz sana önceden bir bardak su içme hakkı vericez ya sen bu 5 bardak suyu koca bir bardakta toplayıp bir bardak niyetine vermiş olduğumuz hak esnasında içmiş olabilir misin?

yani bilmiyorum aklıma bundan başka birşey gelmedi.saçmalıdım mı? :dgnk
Bize Bir Nazar Oldu
Cumamız Pazar Oldu
Zaten Bize Ne Olduysa
Hep Azar Azar Oldu..

Lika

yok elzem kardeşim est saçmalamadın  :)
ama yanıta yaklaşsanız da henüz doğru yanıt bulunmadı arkadaşlar t3))
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

bjk_burak

çoook basit nasılmı sen ilk su bardağını içtikten sonra diğer 5 bardaktan herhangibirinin üstüne kapatacaksın daha sonra bardaklara dokunamama kuralı olduğu için o 4 bardağı içecek ve bekleyip duracak sen istediğin kadar iç yanionun 5. bardağı senin bardağın içinde hapis kalacak. =)))

Lika

bjk_burak

elzem

gerçekten doğru. &) bu hiç aklıma gelmemişti. a25))

ama benim verdiğim cevapta başka bi yöntem olabilir aslında:)tabi o 5 su bardağını artık nereye koyarsa bi sürahi olur heralde :hihi
Bize Bir Nazar Oldu
Cumamız Pazar Oldu
Zaten Bize Ne Olduysa
Hep Azar Azar Oldu..