Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Yoldan Güzel Geçmek

Başlatan Devri Âlem, 08 Kasım 2008, 07:05:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Devri Âlem

Bir kral halkı için geniş bir yol yaptırmaya karar verdi. Yapımı tamamlanan yolu halka açmadan önce, bir yarışma düzenlemeye karar verdi. İsteyenin bu yarışmaya katılabileceğini ilan ettiren kral, yoldan en güzel geçecek kişiyi belirleyeceğini söyledi.

Yarışma günü, insanlar akın ettiler. Bazıları en güzel arabalarını, bazıları en güzel elbiselerini getirmişti: Kadınlardan kimileri saçlarını en güzel biçimde yaptırmıştı, kimi de yanlarında en güzel yiyecekleri getirmişti. Gençlerden bazıları spor kıyafetler içinde yol boyunca koşmaya hazırlanıyordu.

Nihayet, tüm gün insanlar yoldan geçtiler, fakat yolu kat edip tekrar kralın yanına döndüklerine hepsi aynı şikayette bulundu: Yolun bir yerinde büyükçe bir taş ve moloz yığını vardı ve bu moloz yığını yolculuğu zorlaştırıyordu.

Günün sonunda yalnız bir yolcu da bitiş çizgisine yorgun argın ulaştı. Üstü başı toz toprak içindeydi, ama krala büyük bir saygıyla yönelerek elindeki altın kesesini uzattı:

"Yolculuğum sırasında, yolu tıkayan taş ve moloz yığınını kaldırmak için durmuştum. Bu altın kesesini onun altında buldum. Bu altınlar size ait olmalı."

Kral gülümseyerek cevap verdi:

"O altınlar sana ait delikanlı."

"Hayır, benim değil. Benim hiçbir zaman o kadar çok param olmadı."

"Evet" dedi kral. "Bu altınları sen kazandın, zira yarışmanın galibi sensin. Yoldan en güzel geçen kişi sensin. Çünkü, yoldan en güzel geçen kişi, ardından gelenler için yoldaki engelleri kaldıran kişidir."

Murat Çiftkaya İlham Öyküleri
اَلْعِلْمُ يَرْفَع بُيوتًا لاَعِمَادًا لَهَا وَالْجِهلُ يَهْدِم بِيُوتَ اْلعِزَّ وَلْكَرَمِ

istikamet þehadet

güzel hikaye Devri Alem emeğine sağlık

Fatihan

teşekkür ederiz.

Hikaye Efendimiz(s.a.v)'in Yoldaki taş diken gibi başkasına zarar verebilecek şeylerin kaldırılması ve bunun o kişi için sadaka olduğu hadis-i şerifini hatırlattı.Bir de sahibüszamanın :Her koyun kendi bacağından asılır sözü yanlıştır. Dinimizde "neme lazım" demek yok. "Bana lazım" demek vardır sözünü hatırlattı.

ay-yüzlüm

evet çok güzel bir kıssaymış..
dinimiz nemelazımcılık dini deyil ama maalesef günümüzde
bu kavramdan çok uzakız..
Yürü dünya yürü bu yol dergaha gider.
Bu yol gama,kedere,acıya,aha gider.
Çıkablirsen eyer bu yokuşu zirveye,
Hüzünlenme o zaman sonu felaha gider.

Günbatımı

Çok güzeldi. Allah c.c. razı olsun...
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

Mücteba

Alıntı yapılan: Devri Âlem - 08 Kasım 2008, 07:05:36
... yoldan en güzel geçen kişi, ardından gelenler için yoldaki engelleri kaldıran kişidir."
zs2))

aydeniz

ibretlik bir hikaye, teşekkürler

Tuğra

〰〰〰〰🐠

cennet_nuru

Alıntı yapılan: Devri Âlem - 08 Kasım 2008, 07:05:36
... yoldan en güzel geçen kişi, ardından gelenler için yoldaki engelleri kaldıran kişidir."

zs2))
O göremediğin koskoca derya gönlümdür...Gördüğün sahil ise dilim...Kıyılarıma vuran dalgalara şaşırma...!!Onlar aşktan gel-git'im...Beni kendinde,kendimde arama...Ben hem bende hem sende bir gizim...!!Beni Mecnun'dan Leyla'dan sorma...!!Ben sadece MEVLA'dan bir izim ... !!!