Ramazan Bayramı Tebriği

Başlatan antepli, 29 Eylül 2008, 10:26:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

izmirliii

Alıntı yapılan: yaser - 20 Eylül 2009, 15:17:19
afedersin izmirli kardeş bazı afişlerde şeker bayramınız kutlu olsun yazılarını gördüm buradada yazılınca uyarayım dedim ama yanlış bir uyarı oldu kusura bakmayın
esteğfirullah :) bende zaten o malum zihniyete kızgınlığımı bu şekilde ifade temek istedim ;)

bburaks

Mübarek Razaman Bayramınız kutlu olsun...
Antepli hemşerim senın içinde üzüldüm bende antepliyim Allah her bayramı Aİlemizn yanında GEcrmeyi nasip etsin...amin
Ey kul
Etme dünya nazı
Kıl namazını
Sonra kılarız diyenin
Dün kıldık namazını

Gül_Sultan

İslam alemine hayırlar getirmesi temennilerimle, Ramazan bayramımız mübarek olsun. :)
Dünya geçer, İnsan göçer ancak kurtuluş Müttakîlerindir.

hizmetci

AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.

lalegül

Alıntı yapılan: Gül_Sultan - 20 Eylül 2009, 20:28:56
İslam alemine hayırlar getirmesi temennilerimle, Ramazan bayramımız mübarek olsun. :)
Şu rahmete bakın ki,
insanlar bütün azalarıyla günah işlerken,
sadece diliyle yaptığı tövbeyle affolunuyor.

Aziz Mahmud Hüdai (k.s)

Hulûs-i kalb

ramazan bayramimiz mübarek olsun ve hayirlara vesile olsun insaAllah...
ISLAMI KURTARMAYA DEGIL; ISLAMLA KURTULMAYA CALISALIM...

ZeN

Hepinizin Ramazan bayramı mübarek olsun kardeşlerim.. Rahman'ın biz kullarına acıyıp, ve bizi önemseyip bizimle konuşmaya tenezzül ettiği, son ilahi mesajın yani Kuranın doğum günü olan bu kıymetli ay bir yıl daha geldi, bir ay boyunca evlerimizi ve yüreklerimizi şenlendirdi. niyazım o ki inşaAllah bizi hoşbuldu, hoş kıldı ve hoş bıraktı.. Hepinizin bayramını bir kez daha yüreğimle kutluyorum.. zulüm gören kardeşlerimizi unutmayalım ve bayram dualarımızı onların özgürlüğü için yapacağımız dualarla zinetlendirelim inşaAllah.. Hepinizi En Güzele emanet ediyorum.. Ömrümüz Ramazan Ahiretimiz Bayram Bayram Hediyemiz Cennet Olsun İnşaAllah...
Kalem eğri dilli; mürekkep siyah yüzlü; kağıt iki yüzlü!

Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?

söz verdik

ölümümüzden  sonra mezarimizi aramayiniz,bizim mezarimiz ariflerin gönüllerindedir...mevlana

bburaks

Ey kul
Etme dünya nazı
Kıl namazını
Sonra kılarız diyenin
Dün kıldık namazını

Derbent

Tüm islam aleminin bayramı mübarek olsun..

Aslıhal

Sadakat ailesinin bayramını tebrik ederim.Bereketili ve huzurlu geçsin İnşeAllah.
Bârını gerden-i ahbâba edenler tahmîl
Ne kadar olsa sebük-ruh olur elbette sakîl

müteallim

af ayi olan ramazani serifi geride biraktik.netice olarak bayrama ciktik mübarek bayraminizi gtebrik eder hakiki bayram olan cemali ilahide bulusnayi arzu eder hayirlara vesile olmasini hazreti Allahdan niyaz ederiz.

Bu arada bir yazarimiz bir yazi yazmis hosuma gittide sizinle paylasmak istedim buyurun lütfen okuyunuz.

Önce fıkramızı anlatalım, sonra da meramımızı.

Fıkra bu ya, Ramazan ayı bitiminde Nasrettin Hoca’ya sormuşlar: “Acaba Ramazan ayı bizden memnun kaldı mı?” diye...

Nasrettin Hoca her zamanki bilge kişiliği ile cevap vermiş: “Eğer memnun kalmasaydı, her yıl 10 gün önce gelir miydi?”

Bu hoş fıkra dün bana, cep telefonuma bayram tebriği mesajı gönderen bir arkadaşımdan geldi. Yani mesajına bu fıkrayı da eklemiş.

Doğrusu çok hoşuma gitti.

Bugün sizlere, dini ve milli bayramlarda, önemli gün ve gecelerde gönderilen cep telefonu mesajlarından söz etmek istiyorum.

Kendi adıma konuşayım, şahsen ben, kafiyeyi tutturmak için zorlama kelimelerle oluşturulmuş cep mesajlarından ve göndericinin ruhundan esintiler taşımayan başkalarından alıntı yapay cümle kalıplarından hoşlanmıyorum. Üstelik, aynı mesaj metni çok farklı kişilerden geliyor. Özelliği ve cazibesi kalmıyor.

Yukarıdaki fıkra örneğinde olduğu gibi, bir orijinallik yakalamış mesela gönderen arkadaşımız. Değişik bir yöntem denemiş. Günün anlamına uygun fıkra seçmiş. Gönderdiği mesaj ağdalı kelimelerle edebiyat parçalayan cümle kalıpları şeklinde olmadığı için, okunduktan sonra bir başkası ile de keyifle paylaşılabilecek ve hafızada kalabilecek bir anekdot aktarmış. Sanırım yukarıdaki fıkrayı okuyan her okuyucumuz bunu bir başkası ile de paylaşmak için iştiyak duyacaktır.

Sözün özü, hiçbir şeyin kopyası asla orijinalinin yerini tutmaz.

Bu nedenle, kısa da olsa, kendinize ait cümlelerle bayram ve kandil tebriği mesajı göndermenizi önenirim.

Neticede kısa bir metin yazılacak. Herkesin kendine ait duygu yoğunluğu ile bir başkasının bayramını tebrik edecek kadar cümle kalıbı oluşturabileceğini düşünüyorum. Sözle ifade edilebilecek meramı iki satır yazıya geçirmekten ibarettir bunun en basiti... Size ait olan kısa bir cümlenin, ısmarlama ifadelerden çok daha fazla etki oluşturacağından emin olabilirsiniz.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

tevhit tabibi

ramazan bayramınız mübarek olsun

bburaks

muteallim kardeşim sana katılıyorum hemde sonuna kadar...Bende bir şey eklemek istiyorum Kadir gecesinde melleti bir deneyim dedim bütün rehberimdeki kişilere kandiliniz mubarek olsun diye mesaj attım bilerek onlarda kendilerinde kayıtlı kandil mesaji yolluyorlar karsılık olarak bazı arakdaslarim sadace kadir geceniz mubarek olsun diye yazdı yani millet mesajı bir kere okuyor gerisini dusunmeen cevaplıyor mıllete sonra toplu olarak kadir gecesi mesajı cektım sonrada bi özür diledim :)
Ey kul
Etme dünya nazı
Kıl namazını
Sonra kılarız diyenin
Dün kıldık namazını

münzir

Tüm İslam aleminin ve forum ehlinin Mübarek Ramazan bayramlarını tebrik ederim. Ahirette de bayram yapabilmek duasıyla...
Dışımız halk ile,
İçimiz Hak ile.