Hakiki müslüman margarin yer mi? Margarin ne demek?

Başlatan yamakasi, 19 Eylül 2008, 17:37:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yamakasi

SLM ARKADAŞLAR margarin hakkında müslümanları bilinçlendirelim istedim. bu konuda küçük çapta bir araştırma yapıyorm, onları sizinle paylaşıcam. Sizlerinde desteklerini bekliyorum

KÜLLÜKÜM FİİEMANİLLAH şimdilik
ben buralardan gider oldum
kalanlara selam olsun......

İsra

talib 67

tesekkürler kardesim 34 sedir almanyadayim margarini evimize koymadik bir hoca efendi hinzir katkisi var dedi ve suana kadarda yemedim tanimadigim yere gittimi  sorarim yemeyi ne ile yapiyorsunuz diye bir arastirin memnun oluruz

yamakasi

Margarin yani suni tereyağı piyasada çeşitli isimlerle mevcuttur.
margarn ilk olarak 1286 (m.1870)da üçüncü napolyonun arzusuyla pariste
mege-mourie tarafndan oleomargarinden yapldı. oleomargarn ise iç yagının sıcakta tazyik ile süzülmesinden elde edilen yağdır.
otuz kısım oleomargarin, yirmibeş kısım kaymağı alınmş inek sütü ve ellibeş kısım su ile uzun zaman karıştırılp emülsiyon yani sübye haline getirilir.Tuz ve boya konularak YAPILIRDI. BÖYLECE OTUZ YEDİ DERECEDE ERİYEN ,HAZMİ KOLAY İYİ MARGARN ELDE EDİLİRDİ.
BUGÜN İSE, oleomargarin yerine mayı,nebati yağların ve balık yağlarının hidrojenlenerek katılaştırılmasından stearin yagları kullanılıyor.
katılaşmada vitaminler tamamen bozulduğu için sonradan A ve D vitaminleri ilave edilerk, hazmı zor olan hatta neredyse hiç olmayan yağlar piyasaya çıkıyor.

SORU=margarin ne demek?
CEVAP= margarin, rumcada inci demek olan margaron kelimesinden alınmştır.

MARGARİN HAKKINDA BAZI BİLGİLER
                 1-margarin plastikten sadece bir molekül düşüktür.
                 2-margarine asla sinek konmaz.(beğenmez)
                 3-içinde neyden elde edildiği bilinmeyen jeletin maddesi vardır.

VEEEEEE, (güya)çok değerli bir margarin markası (sadece margarn degl ve dünyaca ünlü) bir açıklama yaparak, margerinde kullandıkları jelatin maddesini türkiyedeki DELİ DANA hastalığı çıkana kadar yurtiçindeki hayvanlardan temin ettiklerini ANCAAAAK bu söz konusu hastalıktan sonra margarinde kullanılacak olan jelatin maddesini önlem amaçlı yurtdışından gelen ve hangi hayvandan alındığı belli olmayan ithal jelatin
kullandıklarını belirtmiştir.

yamakasi

hakiki müslüman sadece mevlanın (c.c.) emrettiği şekil üzre haramlardan kaçan değildir, şüphelilerede yaklaşmayandır.
Lütfen margarin kullanmayalım ve bu konuda araştırma yapark bildiklernzi paylaşn.
Mevla (C.C.) Takvamızı artırsın ve bize salih kulları gibi yaşamayı nasip etsin (amin) 

BT 857

tesekkürler.herzaman süphe icinde kaldigimiz bir konu...fazla bir bilgiye sahip deyilim fakat internet ortaminda mail olarak dolasan bir yazi var belki maglümünüzdür margarin hakkinda.Onu yollamak isterdim fakat e mailden buraya nasil gecirecegimi bilmiyorum.Bu konuya bir nokta aydinlik getirecekse paylasmak isterim.
LA TENSENA

yamakasi

slm bahsettgnz yazı hakkında bir bilgim yok ama eğer paylaşa bilirsenz diğer arkadaşlarda faydalı olacağına inanıyorum.

BT 857

maili yollamis bulunuyorum  adrese.InsAllah yardimci olur
LA TENSENA

yamakasi

BT 857

LA TENSENA

ENE 67

Benimde bir sorum olacak.Almanya´da zaten hic margerin yemiyoruz ama Türkiye´de Bizim ve Teremyag markasinin yenilebilecegini duymusdum dogrumu acaba :soruisareti:
SIKINTI VE HUZURSUZLUK MUTLAKA BIR GÜNAHIN CEZASI,HUZUR ISE BIR IBADETIN KARSILIGIDIR
HZ.Mevlana