Kadınlar, eşlerinden ne bekliyor?

Başlatan Lika, 17 Eylül 2008, 03:58:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lika

Peki kadınlar, erkeklerden aile hayatında neler bekliyor? Erkekler acaba bu beklentileri karşılayabiliyorlar mı?

Kadın kocasından evi silip süpürmesini beklemez; ama 'hiçbir şey yapmıyorMuş' muamelesi görmeyi de hazmedemez. Hiç olmazsa samimi bir şekilde 'Hayatım bütün gün koşturup yoruluyorsun, Allah razı olsun.' cümlelerini duymak, 'sevgi' ve 'şefkat' bekler.

Kadınlar, eşlerinin kapıdan girer girmez, 'Yorgunluktan ölüyorum' sözleriyle selamsız sabahsız direkt TV 'nin karşısına geçmelerini istemez.

Yapılan yemek ya da işlerle ilgili 'takdir'lerini belirtmesini, bir eksiklik varsa 'iğnelemeden' ve usulünce söylemesini bekler.

Bir kadın eşinden, 'Sustur şu çocuğu be kadın! Zaten akşama kadar kafam şişiyor. Bir de senin çocuğunun zırıltılarını mı dinleyeceğim? Görmüyor musun haberleri dinliyorum!' demesini beklemez. (Çocuk sanki sadece kadınındır!)

Hanımlar eşlerinden evi toparlamasını beklemez. Ama en azından 'Nerde benim çoraplarım! Şu kenarda duran çoraplarımın sana ne zararı var?' demek yerine çoraplarını belirli bir yere koyması öğrenmesini, kirliyse kirli sepetine bırakmasını bekler.

Kadınlar işten gelen eşlerinin, 'Aaa ! Bu çocuk ağlıyor, yemek de hazır değil zaten arkadaşlar da beni bekliyor. Haydi eyvAllah!' deyip çekip gitmesini değil, 'Ben çocukla ilgileneyim sen bir şeyler hazırla yiyelim. İstersen yemekten sonra uzanıver. Ben çocuğa bakarım.' gibi tepkiler, 'hoşgörü', 'yuMuşaklık', 'merhamet', 'destek', 'güven', 'himaye' bekler.

Kadınlar, eşlerinden tercihlerini, akrabalarını hor görmemesini bekler.

Güllerin Efendisi (SallAllahu Aleyhi Vesellem), 'hayırlı erkeğin, annenin çocuğuna lütuf ve merhameti gibi hanımını şefkatle karşılayan, acıyan, lütfeden, tatlılık ve yuMuşaklıkla muamele eden erkek olduğunu bu davranışlarının yüz şehitlik makamıyla eşitlendiğini' söylüyor.

Acaba sevgi, ilgi, şefkat, merhamet, hoşgörü vb. kadının erkekten beklediği şeyler başka gezegenlerden ithal mi ediliyor?

Kilo ile mi satılıyor?

Milyon dolarla mı alınıyor?

Ne dersiniz bu akşam evinize en yakın bakkaldan 100 gram tebessüm, ilgi, sevgi, hoşgörü almaya?

İnanın ki, bakkal amca sizden tek kuruş istemez.

Gülay Atasoy
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

ihvan

karşılıklı olacak bunlar..tek taraflı rüyada görsem inanmam....herkesin bir beklentisi vardır...beklersek olmaz beklemeden sunmak lazım güzellikleri...

Miftahulkuluub

Zaid gibi görünen bir erkek için belki ama; kadın için dünyalar kadar önemli, riayet edildiği takdirde eşine muhabbeti tavana vuracak ama riayet edilmediği zaman da içinde hep bir uhde olarak kalacak incemeseleler bunlar kadınlar için..

Yüz şehit hadisi şerifinin kaynağını merak ettim.
İncemeseleler    Sadakat.Net    İns SadakatForum  Sevadı Azam

" Derviş isen kardeş takvaya çalış.."

Lika

Alıntı yapılan: ihvan - 17 Eylül 2008, 11:09:01
karşılıklı olacak bunlar..tek taraflı rüyada görsem inanmam....herkesin bir beklentisi vardır...beklersek olmaz beklemeden sunmak lazım güzellikleri...

Zaten yürek toprak gibidir.Vefalıdır..Münbit her gönül muhakkak verilen sevgiye emeğe karşı güzellikleri, saadetleri sunacaktır kalbine mukabil kalp olan eşine :)

Alıntı yapılan: Miftahulkuluub - 17 Eylül 2008, 12:06:14
Zaid gibi görünen bir erkek için belki ama; kadın için dünyalar kadar önemli, riayet edildiği takdirde eşine muhabbeti tavana vuracak ama riayet edilmediği zaman da içinde hep bir uhde olarak kalacak incemeseleler bunlar kadınlar için..

Yüz şehit hadisi şerifinin kaynağını merak ettim.

Yüz şehit hadisinin kaynağını araştırdım ama kaynak olarak bahsin geçtiği eser Gunye’tut Tâlibin c.1 s.71 Abdülkadir Geylani Hazretleri

..

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse seviniriz.

Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Lika

Peygamberimiz-SallAllahu Aleyhi Vesellem kadınların ve erkelerin aile hayatlarındaki mutlulukları için neler yapmaları gerektiğini çok güzel bir şekilde şöyle ifade ediyor:

“Erkeklerden ümmetimin hayırlısı, hanımlarına iyilik yapandır. Kadınlardan ümmetimin hayırlısı, kocalarına iyilik yapandır. Böyle olan kadınlardan her birine günde, sabreden ve sevabını Allahü Teâlâ’dan bekleyerek, Allah yolunda harp edip ölen bin şehit sevabı verilir.

O kadınlardan birisinin hur-i ayn üzerine olan fazilet ve üstünlüğü gibidir. Benim ümmetimden kadınların hayırlısı, iyisi Allahü Teâlâ indinde günah olan şeyden sakınmaktan başka, kocasının istediği her şeyde kocasını memnun ve mesrur edendir.

Ümmetimden erkeğin en hayırlısı annenin çocuğuna lütuf ve merhameti gibi hanımını okşayan, acıyan, lütfeden, tatlılık ve yumuşaklıkla muamele edendir. Bunlardan her birine, her gün sabredici ve sevabını Allahü Teâlâdan bekleyici oldukları halde Allah yolunda cihad ve gazada ölmüş yüz şehid sevabı verilir.
Peygamberimiz böyle buyurunca bu esnada Ömer ibn-i Hattâb (r.a.): “Ya Resulullah, kadın için bin şehit sevabı verilmesi nasıl oluyor? diye sordu:

“Peygamberimiz cevaben:
“Ya Ömer, sen kadınların erkeklerden ecir ve sevap bakımından daha büyük ve efdal olduğunu bilmiyor musun? Zira Allahü Teâlâ erkeğin hanımının kendisinden razı olması ve ona dua etmesi sebebiyle o erkeğin cennetteki derecesini, bulunduğundan daha yükseğe çıkarır.

(Gunye’tut Tâlibin c.1 s.71 Abdülkadir Geylani Hazretleri )

Miftahulkuluub

Teşekkür ederim. Kaynak için. Bunlar güzel malumatlar ve hakikatler..
İncemeseleler    Sadakat.Net    İns SadakatForum  Sevadı Azam

" Derviş isen kardeş takvaya çalış.."

Lika

İlgi,yorum ve katkılarınız için  ihvan,Miftahulkuluub kardeşlerim ben de sizlere teşekkür ederim.