Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Köpürdük

Başlatan Fatihan, 20 Nisan 2009, 23:07:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihan

Şu şampuan reklamlarına inanmaya kalksak ne cepte para kalacak ne kafada saç!
Saçına küre asanlar mı dersin, jojoba hülyalı ormanlarda gezenler mi... ‘hayatımızda senden daha pisini görmedik’ dercesine ‘sizin şampuandan daha ötesine ihtiyacınız var’ sloganıyla sinir edenler mi, saçını savurup milleti sandalyelerinden düşürenler mi?..
Böyle böyle yanlardan yanlardan çekiştirdikleri halde saç diplerinde en ufak bir oynama, tepki olmayanlarla dolu reklâmlar.
Adalet mi ya bu?!
Niye biz her elimizi attığımızda öbek öbek saç dökülüyor! Palavracılar...
Bizi sinir etme hedefli örgüt bunlar; elebaşları da Neşe..
Hatırlayan hatırlar; Neşe’nin kepek sorunu vardı, yok edemedi yıllar. Kimi konu salakları da saçlarının bir yarısını x’le diğer yarısını y ile yıkar. Kimi de bilmem kaç ölçek büyütülmüş saç köklerini “bööö” diye gözümüze sokar... “gel dışarı çıkalım” derler buna, üzgün tavırlarla “gelemem” der. Niye? Çünkü saçları çok sönüktür, çok kabarıktır, insan içine çıkamaz! Bunun partiyi bırakıp, saçı kabardı diye eve kaçan modelleri de var...
“Yıkıyorum çıkıyorum, yıkıyorum çıkıyorum” diyen hatunun aklına uyan nice bacılar kafayı üşüttü, boyun kireçlenmesinden fıtığa, hepsi Sandıklı kaplıcalarında... O kadar kafamızı bulandırdılar ki artık kitaptan çok şampuan arkası okur olduk. “ Özel formülündeki Tossurrmin ile şaçlarınıza hacim verir’ Vay canına! “ keloluyum’la dipten uca yoğun nemlendirme” aa, süperrr!..
Vatandaş nasıl olsa kimyager değil, alıp da analiz etsin, “yok böyle bir element, uydurdun” desin...
Gel de anla!..
“ Saçımda bir ağırlık var” diyen reklâm kızının kafada Kırkpınar güreşlerine yetecek kadar yağ var. Ama, kız bir şampuanlıyor, fışştt; saç birden bire alabildiğine parlak, alabildiğine dolgun ve şekilli!..
Biz de aynı şampuanları kullanıyoruz. Bırakınız etkili bir ambiyans oluşturmayı, şekil bile veremiyoruz kafaya! ayıptır!..
Biz de dışarı çıktığımızda saçları bir yandan öteye savurduğumuzda; “boynunu mu kütletiyor bu?” imajı vermek yerine hayat dursun istiyoruz.
Biz de şampuanımız fön çekme becerisi olsun istiyoruz...
Biz de saçlarımızın öyle, öyle, ay öyyyle bir parlasın ki millet kaynak gözlüğü takmak zorunda kalsın istiyoruz...
Çalı süpürgesi gibi olmasın istiyoruz yav en basiti!
Ya üç numaraya vurduralım ya da vuralım kafaya beyaz kalıp sabunu en güzeli...

Halime Gürbüz

ihvan

Yeşil sabunun Yerini hiç birşey almaz.acizane

Lika

Güzin OSMANCIK: Şimdi temizlik dediğimiz zaman o köpük aklımıza geliyor. Bol köpük...

Dr. Nurdan AKAY: Hayır, hayır! Köpüğe gerek yok.

Dr. Aidin SALİH: Şimdi temizlik dediğiniz şey mikropları öldürmek!

Güzin OSMANCIK: Biz öyle anlamıyoruz ama. Ne kadar köpürtürsek o kadar iyi olduğunu düşünüyoruz.

Dr. Aidin SALİH: ...öldürmek ve eritmek. Halbuki bu yasaklanan bir yol. İslâm'da öldürmeye izin yok. Biz aslında zulüm ve cinayet yapıyoruz. Mikroplar, vazifeli varlıklar ve herbir cins mikrop bir vazifeye sahip. Ve o vazifesi Allah'tan. Onun vazifesini biz yapmaya kalkıyoruz. Halbuki bizim böyle bir vazifemiz yok. Mesela benim cildimi temizleme vazifem yok ve benim nasıl bu iş yapılır, bilgim yok! Benim cildimi temizleyen mikroplar var. Onlar vazifeli. Onlara izin verilir. Bizim için temizleyici sadece su ve toprak; iki temizleyici var.

Şampuanı bırakan görüyor ki saçı kirlenmiyor.

Güzin OSMANCIK: Çünkü bakteriler o işi görüyorlar.

Dr. Aidin SALİH: Ya.

Güzin OSMANCIK: Şampuanla bakterileri öldürüyoruz. O zaman da saçımızın da öldüğünü görüyoruz.

Dr. Aidin SALİH: Saçımız... Evimiz...

Dr. Nurdan AKAY: Kil kullanılabilir. Sadece yoğurt suyu da değil, kil de kullanılabilir. Pek çok şey düşünebilirsiniz. Saçları zeytinyağıyla ovmak, özellikle diplerini ovalamak.hem besleyici, hem de yumuşatıcı ve parlatıcıdır.

Dr. Aidin SALİH: yumurta sarısı... Taze yumurta sadece. Çünkü bayat yumurta hiçbir işe yaramaz.

Dr. Nurdan AKAY: On günden fazla yumurtayı bayat kabul ediyoruz. Gıda kodeksinde yirmidört ya da yirmibir gün olması lazım ama biz onu on gün maksimum, yedi gün hatta, içerisinde yenmeli diyoruz.

Gerçtek Tıp

Şampuan yerine sabun ne kadar sağlıklı bilmiyoruz ancak şampuanlar çok zararlı. Hakiki zeytinyağından yapılan, yerinden alınan sabunları kullananlar çok memnun...
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Günbatımı

Halime Gürbüz ne güzel yorumlamış bu şampuan reklamlarını... :)

Lika kardeşimin paylaştığı yazıdaki "cildi, saçı temizleyen mikroplar" konusu dikkatimi çekti...

Daha önceden de, kulak temizleme çubuğu kullanmanın sakıncalı olduğu, eğer kullanılırsa kulağın kendi kendini temizleme mekanizmasının bozulacağını okumuştum. Ayrıca piyasada bulunan roll-on'ları (koltuk altlarına, terlemeyi önlemek için sürülen parfüm) kullanmayanlarda ter kokusu olmazken (terlese bile kokmazken), bu ürünleri kullanmaya başladıktan sonra, sürekli kullanmazlarsa koku oluştuğunu duydum.

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

Fatihan

Yeşil sabun kullanınca da bazı insanlar da aşırı kepek olabiliyor.

Sabah tevafuk oldu.Ülke Tv'de sıradışı programında Prof.Dr.İbrahim Adnan SARAÇOĞLU konuk idi.

Kendisi yeşil sabun kullanıyormuş.Ama her yeşil sabuna güvenilmemesi gerektiğini, kokulu özel ambalajda vs olanlardan değil de çuvalda satılanlardan kullandığını söyledi.Kendisi bazen sabunları uzun yıllar Osmanlı'nın sabun merkezi olan  Urla'dan getirtmiş.
Bazı insanlarda da kepek yapabileceğini ancak yeşil sabunun saçları güçlendirdiğini bu faidesini gözardı etmemek için kepek oluşan insanların ısırgan otu kullanması gerektiğini söyledi.

ihvan

illa YEŞİL sabun.                     kepek  nedir bilmem.