Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Okumalımıyım? Okumamalıyım ?

Başlatan nimesay, 07 Kasım 2009, 17:00:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nimesay

S.A.

Aşagıdaki kitapları almak istiyorum. Yazarları yada içerikleri hakkında bilgisi olan var mı acaba. Tavsiye eder misiniz?

1. Osmanlıca Reheberi 1 -Dr.Ali Kemal Belviranlı-Marifet Yayınları ( Osmanlıcayı daha iyi öğretebilecek bir eser bilen arkadaşım var ise tavsiyesine uyarım)
2. Kadının Özgürlüğü-Safinaz Kazım-Düşün Yayıncılık
3. Mevlana'nın Öğretileri -Prof. Dr.Erkan Türkmen-Nüve Kültür Merkezi
4. Kelimeler- Mustafa İslamoğlu-Düşün Yayıncılık
Yumuşak başlıysam sanmaki uysal koyunum,kesmeye gelir ama çekmeye gelmez boynum.

fasulye

Mustafa İslamoğlu onay görmüyor bu sitece. Makalelerini okumuştum  Şazz aykırı  bid'at  ayrımına varamadım. Yetkin değilim beğenimi ölçüt almayınız.

nimesay

Teşekkür ederim. Gerçekten ayrıntıları ayırt edemeyecek kadar cahil sayılırım. O yüzden ne okumam gerektiği çok önemli.

Yumuşak başlıysam sanmaki uysal koyunum,kesmeye gelir ama çekmeye gelmez boynum.

nimesay

Peki. Formu okudum ve Mustafa İslamoğlu'nu eledim. Teşekkür ederim.

Fatihan

Alıntı yapılan: fasulye - 07 Kasım 2009, 17:27:11
Mustafa İslamoğlu onay görmüyor bu sitece.

Buraya bir açıklık getirelim.Hem de ileride oluşabilecek (Hiç eksik olmuyor) arızalı durumlara da bir açıklama olmuş olsun.

Sitece derken, bu konuda verilen cevaplar kişilerin kendi yorumları gibi gözükse de öyle değildir.Yani birilerinin şahsiyeti burada onaylanıyor veyahut onaylanmıyor değil.

Olan şudur:
Birinin şahsını değil ama yazdıklarında Ehli sünnet itikadına aykırı bir durum olursa tasvip etmiyoruz
veya
Birinin şahsını değil ama söylediklerinde, anlattıklarında ehli sünnete ters bir durum olursa tasvip etmiyoruz.

fasulye

O manada demek istemiştim..Yitik kelimeler diyarı suçlu..
Bu mevzularda yetersiz kalınılınca  inceliğin ayrımına varılmıyor..
Sanırım haklısınız.

nimesay

Zaten bende kişilerin kendi yorumları doğrultusunda değilde,Ehli sünnet itikadına göre yorum yapılacağını anladığm için tavsiye istedim. Ve tavsiyelerinizinde bu doğrultuda olduğunu gördüm. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek herhangi bir kelime olduğunu düşünmedim hiç. Yada size güvendiğim için düşünemedim. Bu kadar kısa sürede nasıl bu kadar güven aşıladığınızı anlayın artık. İnceliğinize ve verdiğiniz güvene gerçekten teşekkür ederim.  Allah razı olsun.

fasulye

Fasulyeye mi Fatihana mı teşekkür hangimize..

nimesay

:) Teşekkürler ve güzel dualar ikinize de.

fasulye

Sağol  burda olmanız bizler için ayrıcalıktır.. Bir başka  sayfada tadından paylaşımlar temennisiyle..
Çok dua edin  Kpss nin şefkatli kollarındayım..

nimesay

:) Dualarım sizinle. Hayırlısı olur inşaalah. İyi geceler.