tesbihleri yerinde yapmak

Başlatan burakin, 27 Mayıs 2012, 11:52:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burakin

Namazda tesbihleri yerinde yapmak vacip midir mesela rükua eğilirken tam durmadan vücudumuz sallanırken Allahüekber demek olmaz mı

azizistanbul

Alıntı yapılan: burakin - 27 Mayıs 2012, 11:52:53
Namazda tesbihleri yerinde yapmak vacip midir mesela rükua eğilirken tam durmadan vücudumuz sallanırken Allahüekber demek olmaz mı

Öncelikle internette bu kadar vakit harcayacağınıza acizane bir din kardeşiniz olarak size  tavsiyem  Hasan Arıkan hocaefendinin yazdığı Muhtasar ilmihal veya Büyük islam ilmihalini veya diyanetin 2 ciltlik ilmihali var bu ilmihallerden birini güzelce okumanızı tavsiye ederim.

Saniyen  sorduğunuz sorudaki tüm fiiller sünnettir. Sünneti terk etmekle namazınız bozulmaz amma sünneti yanlış yerde yaparsanız namazın vaciplerinden olan " tevali" yani farz ve vacipleri fasıla vermeksizin yapmak vacibine aykırı hareket etmiş olursunuz. Mesele rukuda okunacak olan üç tespihi fatiha ile zammı sure arasında okursanız . Vacibi tehir etmiş olursunuz.

Amma rüküda okunacak tesbihi secdede okursanız , secdede okunacak olanı rukuda okursanız birşey olmaz.

İntikal tekbirlerini alırkende harekete başlayacağımız anda almak uygundur.

جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

Mücteba

Alıntı yapılan: burakin - 27 Mayıs 2012, 11:52:53

burakin'in zaman zaman forumda yapmış olduğu soru bombardımanlarının sebeb-i hikmetini benim gibi diğer üyelerin de merak ettiğini düşünüyorum. Peki nedir?

Tuğra

Sorular bazılarımız için basit gibi görünsede, bilmeyen yada her ayrıntıya takılan insanlar için forum da döküman oluşuyor.
〰〰〰〰🐠

azizistanbul

ben burakinin öğrenme amaçlı sorduğunu zannetmiyorum. Bana biraz imtihan  bazende itikat yoklaması gibi geliyor.

Sui zan ediyorsam düzeltsin burakin.

جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ