Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Çay nasıl karıştırılır

Başlatan Tesniye, 06 Haziran 2008, 07:21:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuğra

Artı Joponların birde çay seramonisi var,bir fincan çayı içene kadar yaşlı insanlar muhtemelen ruhunu teslim ediyordur.Birde buna pişirme süresi eklenirse..
〰〰〰〰🐠

Hâsıl-ı Kelam

Evet bahs ettiğim bir çay seremonisi idi.
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

enfa

Japonların seramonisine yürek dayanmaz  e62))

Arzum un çaycısı da(çelik olanı) hiç fena değil ;)

Şekersize alışınca şekerli içene hayret edersiniz :)

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

İsra

Alıntı YapŞekersize alışınca şekerli içene hayret edersiniz
&))

zeberced

Alıntı yapılan: İsra - 12 Ekim 2009, 00:30:37
Alıntı YapŞekersize alışınca şekerli içene hayret edersiniz
&))

Birde sekersiz cayin lezzeti , tadi, kokusu daha iyi anlasilyior.

Tuğra

Tercihlerinize saygı duymakla beraber,şekersiz berbat bir tadı var kusura bakmayın artık  ş2))
〰〰〰〰🐠

Günbatımı

Bir gün şekersiz çay içtim, dayandım. Fakat ertesi gün, bir önceki günün acısını çıkarırcasına, normalden daha fazla şeker kullandım...  a18))

Olmuyor, şekersiz çay, çay değil başka bir içecek...  gf))  Ama yine de isterdim şekersiz içmeyi, en azından azaltabilsem iyi olurdu...

Bu arada (madem sorulmuş, söyleyim), ben de çayımı kaşıkla ve saat yönünde karıştırıyorum!..  s4))
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

mardin

bir delikanlıya kız istemeye gitmişler,ana baba damat adayı.kız çay ikram etmiş etmiş ama oglana şeker vermemiş tabi eskiden şu verilmedi diye  istemek ayıp terbiyiye aykırı idi oğlanda ne yapsın kaşıgı  boşa karıştırıp duruyormuş öyle bir karıştırıyormuş ki ev sahibi ya kervan geçiyor herhalde demiş ,damat olacakta ah ah yüküde şeker olaydı  demiş.
ibadetin eftali devamlı olanıdır.

Günbatımı

Alıntı yapılan: mardin - 12 Ekim 2009, 13:20:17
bir delikanlıya kız istemeye gitmişler,ana baba damat adayı.kız çay ikram etmiş etmiş ama oglana şeker vermemiş tabi eskiden şu verilmedi diye  istemek ayıp terbiyiye aykırı idi oğlanda ne yapsın kaşıgı  boşa karıştırıp duruyormuş öyle bir karıştırıyormuş ki ev sahibi ya kervan geçiyor herhalde demiş ,damat olacakta ah ah yüküde şeker olaydı  demiş.

a15))
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

yaser

şekersiz içenlere katılıyorum. bencede şekersiz çay harika tavsiye ederim 6 senedir şeker kullanmıyorum

kardelen2130

şekersiz çay asitsiz gazoza benzer...size tavsiyem şekersiz içmeyin...çünkiii şekersiz çay ölüme daha çok yaklaştıryormuş....bide şekerli çay serum yerine geçip zindelik veriyormuş....d.r.

sakincan

:))saat yönünün tersine....

:)şekersiz içenlere hep imrenmişimdir.

Bu akşam gül koydum yastığımın kenarına...
belki gelirsin rüyama...
benim için olmaz bilirim.......
gülün hatırına..

aydeniz

Alıntı yapılan: ene dost - 11 Ekim 2009, 20:20:24
Sabah kahvaltısı ve pek vakit de yoksa, hızlı hızlı karıştırılır.
Akşam yemeğinden sonra, bi yorgunluk çayı içiliyorsa, keyifli keyifli karıştırılır.
Dostlarla oturmuşsak, sohbet de güzelse, çay kaşığı da sohbete dahil edilir melodik sesle karıştırılır.
Yalnız başına, birazda haleti ruhiye sessizse ve gecenin bi vaktiyse, derin derin karıştırılır...
Vesaire vesaire :)
&)

gurbetci

benim duydugum beyaz kömürden sakinin ben seker kullanmiyorum t3))
llahi seven bir Kalp  bu yolda yorulmayida sever

Fatihan

Alıntı yapılan: Hâsıl-ı Kelam - 12 Ekim 2009, 00:19:32
Tuğra, Tefalin makinesi nasıl yapıyor bilemiyoruz ama yeri gelmişken aklıma geldi.Japon Geleneğinde  "Chado" diye adlandırılan bir gelenek var.Bu geleneğe göre biri çok iyi çay pişiren bir ustaya çırak oluyor ve 4 senede çay pişirmeyi ondan öğreniyor.Bir çayı en az 1 saatte pişiriyorlarmış.Çok lezzetli olduğunu deneyen bir arkadaşımız bahs etmişti.

Bu arada ben de bayramda topladığım şekerleri çayla içiyorum pek hoş oluyor :)

Alıntı yapılan: Tuğra - 12 Ekim 2009, 00:23:41
Artı Joponların birde çay seramonisi var,bir fincan çayı içene kadar yaşlı insanlar muhtemelen ruhunu teslim ediyordur.Birde buna pişirme süresi eklenirse..

Japonların bilmediğimiz ne özellikleri varmış :)