Üyelerimizin Dikkatine !

Başlatan Tuğra, 21 Mayıs 2008, 23:41:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Buğulu Ay

hakkınızı helal edin bende yapıyorum ama kasıltı değil el alışkanlığı kusura bakmayın şimdiden yaptığım hatalar için özür diliyorum :(
BENİM DOĞRU SÖYLEMEM, BANA DOST BIRAKMADI. (Hz. Ömer r.a.)

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

الله هو ا لو لي

Hulûs-i kalb

büyük harf konusu icin benden yana tamam diyebilirim.ama bir problemim var yardimci olursaniz cok sevinirim:yazmak istedigim bir yazinin(makale,konu,...vs.) daha önceden forumda yazilip yazilmadigini en kolay nasil bilebilirim?
belki bir yerlerde bu soruma cevap yazilidir bile;ama maalesef ben suana kadar rastlayamadim.bu yüzden yazmakta problem ceker oldum.yardimci olursaniz cok sevinirim.Allah razi olsun...
ISLAMI KURTARMAYA DEGIL; ISLAMLA KURTULMAYA CALISALIM...

setre

Anasayfa kısmında üstte sağda ''ara'' tuşu yazar oraya konu başlığını yazarsanız size benzer başlıkları gösterecektir.
Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...

Hulûs-i kalb

üzgünüm ama bu problemimi cözmüyor.mesela altta yazili olan basligi girdim:evlenece genclerin dikkatine ara dedim ve hic bir sonuc bulunamadi yazdi.acizane fikrim sudur ki:problem benim klavyede yumusak -g- noktasiz -i- altta noktasi olan -s- harfi yok mesela.bu dertten nasil kurtulabilecegimi yazarsaniz belki cözüme ulasabilirim.ilginiz icin tesekkürler.

Lika

Yazının kendi başlığını kopyalayıp, aratırsanız, sonuca ulaşabilirsiniz.
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Hulûs-i kalb

İsra

Kanun No: 3
* Konu başlıkları mutlaka küçük harfle yazılmalıdır.Aynı durum içerik için de geçerlidir.Yazılar büyütülerek forumun genel görüntüsü bozulmamalıdır. Bu tür durumlarda yönetim, mesajlarınıza haber vermeden müdahele edebilir.

Kanun No:3 kuralımıza aşağıdaki kuralda eklendi bilginize

Mesajların tamamında yazı karakterini kalınlaştırmak (b karakteri haline getirmek) genel görünüm için uygun değildir. B karakteri (yani kalın yazı şekli) mesaj içerisindeki önemli cümle veya kelimelerin vurgusu için kullanılmalıdır.

tüm kuralları okumak için aşağıdaki linki tıklayın

http://www.sadakat.net/forum/forum-kurallari-duyurular/forum-kurallari-t27856.0.html

Fatihan

Kanun No: 5
*Forumu sohbet ortamına dönüştürecek veya laübali ve gereksiz mesajlar neden belirtilmeksizin silinecektir.

Kanun No: 6
* Forumda doğrudan ya da dolaylı olarak özel bilgileri ihtiva edecek şekilde (sağolasın abla, biz erkekler olarak...vb.) mesajlara yer vermek kesinlikle yasaktır. Forumumuz da, temel prensibimiz şahsiyetler üzerine değil fikirler üzerine yoğunlaşmaktır.

Özellikle bu cinsiyet çağrışımı yapacak mesajlardan kaçınalım...

Fatihan

Sitemizin kuralları bellidir.Eğer buraya birisi üye olmuş ise buna uymak zorunda.

Son zamanlarda, uyarmamıza rağmen ısrarla cemaatsel durumlara kaçan yazıları paylaşanlar oluyor.Uyarınca da kızıyorlar ve yönetimi ağır ifadelerle itham ediyorlar.Hatta Kuralları beğenmeyenler ben bunu üyelere soracağım, anket yapacağım vs gibi saçma sapan tekliflerle yönetimi rahatsız ediyorlar.Her yerin bir kuralı olduğu gibi buranın da belirlenmiş bazı kuralları var.

Hiç kimse de çıkıp "kurallar çiğnenmek içindir" edebiyatı yapmasın.
Günlük hayatta hiç gidip markette "ben şu rafların yerini beğenmedim, değiştirin diyebiliyor muyuz?"Trafik polisine "kuralları beğenmedim, değiştirilmesini istiyorum, bu konuyu genele soracağım diyor muyuz?"vb bir çok örnek vermek mümkün.

Yani her yerin planlı programlı, oturmuş bir sistemi, prensipleri var.Sadakat Forum'un da aynı şekilde oturmuş kuralları var.Buraya üye olan hiç kimse çıkıp da ben şu kuralı beğenmedim, değiştirilmesini istiyorum, oylamaya sunacağım gibi galiz tekliflerde bulunmasın.Elbetteki üyelerin olumlu görüş, tenkit ve önerileri bizim için önemlidir gerekiyorsa değerlendirilir.Ama bu hassas konularda olamaz.Mesela cemaatsel yazı ekleyelim, bayan nicki kullanalım, erkek nicki kullanalım gibi...

Buraya üye olan, üye olacak olan forum kurallarına riayet ederek paylaşımda bulunabilir.Israrla kurallara uyulmaz ise gereği yapılır.Üye kaybederiz gibi bir korku içerisinde değiliz çok şükür.Bizce önemli olan kemmiyet değil keyfiyettir.Sadakat, 5 yıllık süre içerisindeki bir çok siteden ayrılan özelliğini, oturmuş olan bu sistem ve kuralları sayesinde elde etmiştir.

Cinsiyet ifade eden kelimeleri kullanma konusuna gelince:

Elbetteki cümlelerimizde  %100 bu konuya dikkat edemeyebiliyor olabiliriz.Ama buna elimizden geldiğince dikkat etmemiz gerekiyor.Ne kadar dikkat etsek de yazdığımız yorumlardan bayan mı, erkek mi olduğumuz belli oluyor diye ipin ucunu boş bırakamayız.Logoda ne yazıyor? "Takva".İşte bu kurala dikkat etmek takva ile doğru orantılıdır.Şöyle bir devirde bırakın bayan-erkek chatleşmesini, sadece bir kullanıcının yazılarından dolayı ona platonik duygular besleyenler dahi çıkabiliyor.Durum bu kadar vahim yani.Bu konuya ne kadar dikkat edersek  o kadar kazançlı çıkarız.

Şimdi ben bütün üyelerimizden bir kez daha forum kurallarını okumalarını rica ediyorum.Paylaşımlarımızı kurallara göre yapalım.

Not:

Yazdıklarımız sadece birkaç üyeyi hedef almamakta geneli ilgilendirmektedir.Gerçekten yönetim olarak bu kurallara riayet edilmeme durumlarından son derece rahatsız oluyoruz artık.Online olduğumuz zamanların çoğunu üyelere uyarı yapmakla geçiriyoruz.

Uludag

Online olduğumuz zamanların çoğunu üyelere uyarı yapmakla geçiriyoruz.

O da bir nevi hizmet :)
Ya rabbi, şu acizi ümmeti Muhammede hizmet etmeğe muktedir kıl.

Fatihan

Alıntı yapılan: Uludag - 30 Ağustos 2009, 19:28:44
Online olduğumuz zamanların çoğunu üyelere uyarı yapmakla geçiriyoruz.

O da bir nevi hizmet :)

Ben de bir aralar öyle diyordum diğer yönetici arkadaşlara :)

Zaten biz hizmet edelim diye habire kural hatası yapıyorlardır bazıları ....

Uludag

Hızar atölyesi talaşsız olmaz.
Ya rabbi, şu acizi ümmeti Muhammede hizmet etmeğe muktedir kıl.

Fatihan

Alıntı yapılan: Uludag - 31 Ağustos 2009, 02:49:31
Hızar atölyesi talaşsız olmaz.

Biz ona; "Sadakat, Molla Kâsım'sız olmaz" diyoruz.

Molla Kâsım’ı Gördün mü?

İsra

Kanun No: 3

* Konu başlıkları mutlaka küçük harfle yazılmalıdır.Aynı durum içerik için de geçerlidir.Yazılar büyütülerek forumun genel görüntüsü bozulmamalıdır. Bu tür durumlarda yönetim, mesajlarınıza haber vermeden müdahele edebilir.

Fatihan

Kanun No: 17

* Foruma aynı kişi farklı takma isimler ile birden fazla giriş yapamaz.Bunlar ıp adreslerinden çok rahat bir şekilde tesbit edilmektedir.Fark edildiğinde forum yönetimi sebeb sunmaksızın aynı kişiye ait isimleri siler.