Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

İslami bir siteden ne beklersiniz?

Başlatan Tesniye, 03 Haziran 2009, 12:10:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tesniye

Herkes kendini sorgulasın. Bu güne kadar ki net hayatını gözden geçirsin.

İslami sitelere girdiği tüm zamanları tasavvur etsin ve bu eksende aşağıdaki sorulara cevap versin.

Bu güne kadar girdiğiniz islami sitelerde en çok hangi nedenlerden dolayı girdiniz. Ya da islami sitelerdeki hangi kısımlar sizi hiç ilgilendirmedi?

Mesela bir islami site düşünün. İçerisinde olmayan yok. Türlü ilahiler dini filmlere belgeseller bütün kitaplar sohbetler haberler vs.vs.vs.

Hepsi güzel göz doyurucu şeyler ama ne kadarını kullandınız?

Mesela evliyalar ansiklopedisi hemen bir çok islami sitede vardır. Güzel bir kitap ama, ben bu güne kadarki net hayatımda 3 tane evliyaullahın hayatını islami bir  siteden okumamışımdır.

Dini kitapların çoğu için böyle denebilir. Gerçi dini kitaplar roman değil ki baştan sırayla okuyacaksın. Bir mesele kafana takıldığında o zaman işin olur.

Mesela haberler. Tamamen gereksiz. Zira haber siteleri varken bir islami siteye haber için girmem.

Ben en çok forum kısmına girmişimdir islami sitelerin. Onun dışında da  Kuranı Kerimden araştırma yapmak için çok kullanıyorum, mela tefsir. Elmalı tefsiri kafi mesela. Onun dışında bir fıkhi hüküm için Büyük İslam İlmihaline göz atmışımdır.

Tabi bütün bunlar benim görüşüm. Sizin islami sitelerden beklentileriniz nelerdir. Ya da gereksiz olan ayrıntılar nelerdir?
Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben
Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben
Perde ardında sen ben dedikodusu var amma.
Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de ben..
<< Lüzumsuz Konular Atlası >>

ihvan

sitelerin her bölümüne girmek imkansız.mümkin değil.ehli sünnet sitelerden alacak birşeyler vardır.en azından bilgilerimizi tazeler .şahsen sitelerden "hizmetler "açısından bilgilendirilmeyi bekelrdim,onunda kısmen sakıncaları olduğunu öğrendik.o zaman ne demeli.faydalı olmayan bir şeyi almazlar kanatindeyim.

Lika

İslam siteler, eğer ziyaretçilerini hayra, ehli sünnet çizgisinde olayları yorumlama, bilhassa günümüzde zehirli fikirlerle zihinleri bulandırılmak istenen insanlarımızı bu konuda bilinçlendirme görevini yerine getirebiliyorsa güvenle yollarına devam edebiliyorlar demektir. İslami siteler, ziyaretçilerini günümüzün getirdiği sosyal meselelerde, yeri geldiğinde günlük hayatta yararlanabileceği bilgilerde, yemek konusunda dahi ve sanatsal faaliyetlerde, hasılı hayatın her alanında insanların başvuru kaynağı olabilecek alt yapıya sahib olmaya gayret edebilmeliler. İnterneti kullanmayan günümüzde insanlar çok az sayıdadır. Düşünün ki; bir sergi haberini google da aratan bir ziyaretçi bakıyor bir site oradan haberini öğrendikten sonra, şu siteyi bir gözden geçireyim, inceleyim derken o sitenin müdavimi oluyor. Haber sitelerinden gözümüze takılan haberlerin, konuların forumlarda yorumlanması, farklı bakış açılarını öğrenebilmek ayrı bir zenginlik. Hasılı bir İslamî site, hayatın her alanını kapsayan konularda ziyaretçilerine hizmet etmeye gayret etmeye çalışmalı diye düşünüyorum :)

Kendi adıma genelde araştırdığım, günlük başlıklarda gözüme takılan herhangi bir konuyu okuyabiliyorum. Öyle zamanlar olmuştur ki; e-kitapları da internet ortamından okumuşuzdur:)

İslami sitelerin forum dışında kalan bölümleri araştırma konularında, güvenilir kaynak olabilmek adına zengin kütüphaneleri ile hem ziyaretçilerine hem de üyelerine büyük kolaylık sağlıyorlar. Mesela bizler forumda bir konuyu araştırdığımızda hemen sadakatin ana sayfasına yöneliyoruz ilk olarak.  :)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

fasulye

Eğitimin her safhasından  geçtim foruma dair verimi hiçbir  süreçte randıman  aldığımı sanmıyorum.
samimi bir itiraf ki.  burada çok yeni olmama nisbeten  eksilere dair rötüşlendiğimin kanısındayım.